Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alisa25 píše:
ahoj jak mám dokázat, že nejsem lhářka? O víkendu jsem byla dopoledne na koupališti. Pak se mamka zmínila, že možná pojedou večer brácha se skorošvagrovou ale že chtějí být sami. Tak jsem se na to ptala bráchy po obědě. Ten řekl, že už jsem byla s tátou dopolednříe a že půjdou sami. Večer se pomalu začali chystat a tatka začal ať jedu s nimi. Říkala jsem mu, že mě tam nechtějí, že brácha bude nadávat. Přesto mě ještě před známými dostrkal, že mám jít že je to přece můj bráchat. Šel se obou dvou zeptat jestli můžu jet a nic proti tomu neměli. To jsem ale zatím nevěděla já tak jsem bráchově přítelkyni řekla, že brácha říkal že půjdou sami dva a byl by naštvaný kdybych se jim tam vetřela. Ať to s ním neřeší. Jenže brácha přítelkyni řekl, že to není pravda že nic proti tomu abych jela nemá. Byla na mě dost, naštvaná protože si myslí že jsem jí lhala, abych ho očernila. Mě to překvapilo snažila jsem se to vysvětlit, ale nevěří mí. Brácha mi dneska přišel nadat, že jsem jí lhala do očí ale já můžu přísahat že toá říkal že by chtěli jit sami. Tak na mě hned vyletěl táta jaký jsem debil neschopný a podobně a jak mě vyrazí z baráku. Vytočilo mě to tak, že jsem si už vzala pásek a chtěla jsem to všechno skoncovat oběšením. Fakt už nevím jak dál.
Proč ti nepotvrdí maminka, že říkala ,že chtějí být sami??
Chápu, že v tvém věku ( jen odhaduji) jsou tyto spory citlivé, ale doopravdy se nic neděje..Nech to plavat, jsou to žabomyší války a příště jdi jen podle toho jak chceš ty a nenech se nikam postrkovat..
No,tak tátovi,bráchovi i jeho přítelkyni jasně řekni jak to bylo,snad jsi dospělá a víš co děláš a říkáš ne?
Škurpice, pokud si vybavuji i z jiných diskuzí, od Alisa25, tak takovéhle jednání s ní není poprvé a bohužel ani ojedinělé ![]()
Takže já se nedivím, že už toho má dost ![]()
Nisméně, řešit něco sebevraždou je opravdu zbytečné. Povznes se nad to, i když ti křivdí a ubližují. Na koupák nebo kamkoliv přešce můžeš i sama a taky nechápu vaše vztahy, že tě pořád k něčemu všichni tlačí a řeší za tebe… Už se sakra postav na vlastní nohy! ![]()
ps. prosím o jak staré osobě se bavíme?? Já to odhadovala na 14 -15..Bohužel si nepamatuji žádné jiné diskuze..
![]()
Chapu z Tveho nicku spravne, ze je Ti 25 let? ![]()
A nemelas tu uz jednou diskusi, ze nemuzes chodit s brachou a jeho kamaradama ven, ze Te neberou ? Myslim, ze jo.
Rozhodne se mi nelibi reakce Tvyho taty, tohle rict diteti
, ale Tobe bych snad doporucila navstevu psychologa, myslim to v dobrym, nejak nevim, co si o tom vsem myslet.
kamiŠ píše: Škurpice, pokud si vybavuji i z jiných diskuzí, od Alisa25, tak takovéhle jednání s ní není poprvé a bohužel ani ojedinělé
Takže já se nedivím, že už toho má dostNisméně, řešit něco sebevraždou je opravdu zbytečné. Povznes se nad to, i když ti křivdí a ubližují. Na koupák nebo kamkoliv přešce můžeš i sama a taky nechápu vaše vztahy, že tě pořád k něčemu všichni tlačí a řeší za tebe… Už se sakra postav na vlastní nohy!
Lizbeth píše:
ps. prosím o jak staré osobě se bavíme?? Já to odhadovala na 14 -15..Bohužel si nepamatuji žádné jiné diskuze..
Nezlob se na mne, ale jelikož si Tě také pamatuji z jiných diskusí, myslím, že problém bude jinde. Tvoje rodina Tě bere takovou, jak se jim prezentuješ, dovolí si k Tobě jen to, co jim dovolíš sama. Podle Tvých dosavadních příspěvků a diskusí působíš jako naprosto nevyzrálá a hodně dětinská holka - jestli je Ti skutečně 25 let (jak usuzuji z Tvého nicku), měla bys přestat dumat nad tím, jestli Tě brácha vezme na koupaliště a co o Tobě kdo kdy řekl, ale začít řešit vlastní život. Sama za sebe a jako dospělá ženská - ne jako patnáctiletá puberťačka.
Aliso, proč se neosamostatníš a nezbavíš se blízkých pout s rodinou, která ti očividně k sebevědomí moc nepomáhá (viz tebou dříve založené diskuze) ![]()
Sebevražda mi v tomhle případě přijde jako „nejjednodušší“ řešení. Jednodušší než postavit se jim a hlavně postavit se na vlastní nohy a nebýt závislá na bratrovi nebo rodičích. Dojdi si psychologovi, jestli máš pocit, že je to nad tvoje síly,a le něco s tím udělej! ![]()
Skutečně 25???
Ve vší úctě …
![]()
Taky jsem si myslela, že to píše 15letá holka. pak bych chápala, že je to problém.
no ty vole to je diskuze (pardon za ten vyraz)
holka zlata, ty asi nevis, co to jsou starosti, ze se chces kvuli takovy kravine veset vid?
nic nedokazuj a nikoho nepresvedcuj, pamatuj: cim vice intriku vysvetlujeme tim ji delame horsi a vetsi!!!
Já jsem myslela, že s bráchovou přítelkyní budem kamarádky, protože já v reálnem životě mimo školu žádné nemám ač se snažím najít. Takže ač vím že to není normální, když mi nabídne že někam můžu jet s nima tak toho využiju. Jinak se totiž nikam nedostanu, samotné se mi toulat po městě nebaví. Kdybi ale brácha trval otevřeně na tom, že mě tam nechtějí tak samozřejmě nepůjdu.Do práce nastupuju 5.9 ale ještě si sháním i něco mimo (práci ve zverimexu, útulek)
Problém samostatného života není tak jednoduchý když člověk má nějaké plány a okolí se hned vysměje že na to nemá, nejde to tak táhnout do nekonečna (chtěla jsem jezdit na humanitární mise (ve skutečnosti kvůli potížím se střevy i s páteří apod nemůžu) ale v době kdy jsem to nevěděla s takovou jistotou mi to tak důsledně vytloukali z hlavi až jsem to vzdala. Stejně to bylo s autoškolou (jsem prý nemotorná, pomalá nemám odhad) taky to skončilo vniveč. Ted mám v plánu jakmile si vydělám zřídit centrum pro tělesně postižené děti, kde by se chovala i zvířata dalo se vyrážet na výlety a léčebné kúry a pod.
Na druhou stranu tim, ze ji tu kazdej rekneme, ze je nevyzrala, ji moc nepomuzeme. Vypada to na podivne nastaveny vztahy a jednani v rodine, na poslapany sebevedomi, jestli je citlivejsi a od mala posloucha, ze je k nicemu apod …
asi by to chtelo odbournou pomoc, nevim.
ahoj jak mám dokázat, že nejsem lhářka? O víkendu jsem byla dopoledne na koupališti. Pak se mamka zmínila, že možná pojedou večer brácha se skorošvagrovou ale že chtějí být sami. Tak jsem se na to ptala bráchy po obědě. Ten řekl, že už jsem byla s tátou dopolednříe a že půjdou sami. Večer se pomalu začali chystat a tatka začal ať jedu s nimi. Říkala jsem mu, že mě tam nechtějí, že brácha bude nadávat. Přesto mě ještě před známými dostrkal, že mám jít že je to přece můj bráchat. Šel se obou dvou zeptat jestli můžu jet a nic proti tomu neměli. To jsem ale zatím nevěděla já tak jsem bráchově přítelkyni řekla, že brácha říkal že půjdou sami dva a byl by naštvaný kdybych se jim tam vetřela. Ať to s ním neřeší. Jenže brácha přítelkyni řekl, že to není pravda že nic proti tomu abych jela nemá. Byla na mě dost, naštvaná protože si myslí že jsem jí lhala, abych ho očernila. Mě to překvapilo snažila jsem se to vysvětlit, ale nevěří mí. Brácha mi dneska přišel nadat, že jsem jí lhala do očí ale já můžu přísahat že toá říkal že by chtěli jit sami. Tak na mě hned vyletěl táta jaký jsem debil neschopný a podobně a jak mě vyrazí z baráku. Vytočilo mě to tak, že jsem si už vzala pásek a chtěla jsem to všechno skoncovat oběšením. Fakt už nevím jak dál.