Jak dokázat pravdu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
28.8.11 14:11
Alisa25 píše:
Já jsem myslela, že s bráchovou přítelkyní budem kamarádky, protože já v reálnem životě mimo školu žádné nemám ač se snažím najít. Takže ač vím že to není normální, když mi nabídne že někam můžu jet s nima tak toho využiju. Jinak se totiž nikam nedostanu, samotné se mi toulat po městě nebaví. Kdybi ale brácha trval otevřeně na tom, že mě tam nechtějí tak samozřejmě nepůjdu.Do práce nastupuju 5.9 ale ještě si sháním i něco mimo (práci ve zverimexu, útulek)
Problém samostatného života není tak jednoduchý když člověk má nějaké plány a okolí se hned vysměje že na to nemá, nejde to tak táhnout do nekonečna (chtěla jsem jezdit na humanitární mise (ve skutečnosti kvůli potížím se střevy i s páteří apod nemůžu) ale v době kdy jsem to nevěděla s takovou jistotou mi to tak důsledně vytloukali z hlavi až jsem to vzdala. Stejně to bylo s autoškolou (jsem prý nemotorná, pomalá nemám odhad) taky to skončilo vniveč. Ted mám v plánu jakmile si vydělám zřídit centrum pro tělesně postižené děti, kde by se chovala i zvířata dalo se vyrážet na výlety a léčebné kúry a pod.

Takze jsem to otipla dobre, bohuzel.
Alison nenech si uz od nich mluvit do zivota, delej co delat chces a nenech si rikat, ze tamto a ono nezvladnes, to ONI jsou ti slabi a „ubozi“, kdyz s Tebou takhle jednaj. Nenech se zatahnout do jejich zabomysich sporu a dohadu, co kdo rekl, vzdyt je to malicherny.
Plany mas takovy, do kterych bych si ja nikdy netroufla, drzim Ti palce !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50149
28.8.11 14:15

Mně to teda přijde jako jedna velká komedie 8-o Řekla bych ji to přesně tak, jak si to sem napsala. Kdyby mi nevěřili, tak bych se na ně vyprdla. :cert: Ale jít se kvůli tomu oběsit…??? 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
28.8.11 14:15
Lejla77 píše:
no ty vole to je diskuze (pardon za ten vyraz)

holka zlata, ty asi nevis, co to jsou starosti, ze se chces kvuli takovy kravine veset vid?

nic nedokazuj a nikoho nepresvedcuj, pamatuj: cim vice intriku vysvetlujeme tim ji delame horsi a vetsi!!!

je to tak čím víc se h…matláš tím víc smrdí :lol:
zakladatelko toto vážně není situace ze které by se měl jeden hroutit či dokonce věšet.Jestli máš ale takovéhle myšlenky často pak není divu že tě rodina odrazuje od samostatných akcí.
Booože brácha jednou řekl že chce jít se švagrovkou sám a podruhé že mu nevadíš :wink: :wink: vždyt o nic nejde.Každý má právo si věci rozmyslet,změnit názor.Příště neváhej,na nic se nikoho podruhé nevyptávej (po ničem nepátrej a hlavně to neřeš :lol: :lol: )Ber to tak že první slovo platí a basta.Život je fajn,nač se máchat v malichernostech ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
28.8.11 14:24
ale proč jsi třeba nedotáhla tu autoškolu…přece nebudu vzdávat vše, co mi někdo druhý očerní…pokud máš sen si autoškolu udělat, udělej si ji…pokud je ti opravdu 25 máš odpovědnost sama za sebe…pokud máš sen si otevřít centrum pro postižené děti nebo s nimi někde pracovat, jdi si za tím, i kdyby ti vaši říkali, že je to ta největší blbost…to pak nikdy ničeho v životě nedosáhneš…proč nejedeš v létě na nějaké akce např. od Brontosauru, nebo na nějaký tábor s dětmi…našla by sis nové známé, kamarády…nebo zkus oslovit nějakou organizaci, která pečuje o postižené děti, že bys chtěla pracovat nejprve jako dobrovolník a pak uvidíš…je spousta možností…možná i tvá rodina cítí, že jsi lehce ovlivnitelná, že se necháš lehce odradit a jsi pak snadným terčem k manipulaci…určitě bych zašla i za psychologem, dá ti návod, jak s takovými situacemi pracovat, jak se tomu postavit…
Alisa25 píše:
Já jsem myslela, že s bráchovou přítelkyní budem kamarádky, protože já v reálnem životě mimo školu žádné nemám ač se snažím najít. Takže ač vím že to není normální, když mi nabídne že někam můžu jet s nima tak toho využiju. Jinak se totiž nikam nedostanu, samotné se mi toulat po městě nebaví. Kdybi ale brácha trval otevřeně na tom, že mě tam nechtějí tak samozřejmě nepůjdu.Do práce nastupuju 5.9 ale ještě si sháním i něco mimo (práci ve zverimexu, útulek)
Problém samostatného života není tak jednoduchý když člověk má nějaké plány a okolí se hned vysměje že na to nemá, nejde to tak táhnout do nekonečna (chtěla jsem jezdit na humanitární mise (ve skutečnosti kvůli potížím se střevy i s páteří apod nemůžu) ale v době kdy jsem to nevěděla s takovou jistotou mi to tak důsledně vytloukali z hlavi až jsem to vzdala. Stejně to bylo s autoškolou (jsem prý nemotorná, pomalá nemám odhad) taky to skončilo vniveč. Ted mám v plánu jakmile si vydělám zřídit centrum pro tělesně postižené děti, kde by se chovala i zvířata dalo se vyrážet na výlety a léčebné kúry a pod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.8.11 14:25

Aliso promiň, ale potřebuješ si jednak dodat sebedůvěru, jednak postavit svou rodinu do latě. Sebevražda nic neřeší - ani pro tebe, ani pro ně. Promiň že to píšu takhle drsně, ale možná právě tohle potřebuješ číst.
Víš proč nemáš kamarády? Pro tože nejspíš nemáš žádné volnočasové činnosti, které bys s nimi sdílela. Většinou si lidi najdou kamarády tak, že s nimi sdílejí buď životní trable nebo třeba společnou práci - anebo právě ty koníčky.
Kdyby ses osamostatnila, byla na nich finančně nezávislá a kdyby tě třeba pět let neviděli - tak jak je to u mě - určitě by změnili svoje chování k tobě. To bys klidně mohla říct: „Něco se ti na mě nelíbí? Tak teda ahoj, já to bez tebe dalších pět let klidně vydržím.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
28.8.11 14:28

Mě přijde jako problém už to, že ve 25ti letech ještě nepracuje a živí ji rodiče..kteří s ní de fakto právě proto jednají jako s dítětem..Musí jí živit, takže by jí i tu autoškolu musely zaplatit atd..

Zakladatelka má samé takové nevýdělečné plány ( jistě chvályhodné), ale z praktického hlediska né zrovna živobytí zajištující..Možná jsou z toho rodiče už znechucení a roztrpčení..Jen samé sny a kde nic tu nic.
Možná bys jim ty sama mohla dokázat, že si vyděláš a okamžitě vytáhneš paty někam do podnájmu a basta fidli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.8.11 14:32

A ještě přidám osobní drsnou zkušenost s tržní ekonomikou - charitě a pomoci druhým se můžeš věnovat, až si na to vyděláš a finančně se zabezpečíš. Velice často se v tomto státě stává, že streetworkeři pracující s uživateli drog nebo terénní pečovatelé starající se o seniory nedostávají zaplaceno, i když na to podle smlouvy mají nárok. Nevím co bys pak dělala, kdyby se ti zhroutily osobní finance.
A na mírových misích jde často humanitárním pracovníkům o život, z okruhu svých známých zmíním třeba Kosovo, Somálsko nebo Angolu. Tak bych se být tebou nehnal. Někdy si říkám, že je lepší nevědět… :nevim: Ale pak člověk třeba udělá špatné rozhodnutí a to ho může stát život.
TOHLE jsou pak skutečné problémy, ne rozhádaná rodina… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.8.11 14:33

A s tou autoškolou - taky jsem pomalý a nemám odhad při bočním přiblížení na křižovatce. No a co? Řidičák mám. Sice napotřetí, ale mám ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
28.8.11 14:34

já jdu do práce za týden, do 15.6 2011 jsem prezenčně studovala na VŠ. Tedka budu dělat na státní jazykové škole přípravu na státnici z AJ a pak z NJ samozřejmě při práci. Bráchovi taky školu hradili až do tedka. Jsme domluveni, že tu jazykovku jim vrátím ze svého stavebního spoření nebo potom platu. Záleží co bude rychlejší, nebojte nic dlužná jim nezůstanu

• Citovat
  • Upravit
10120
28.8.11 14:52
Jako promiň, ale vydělávat se dá i formou brigád při prezenčním studiu… taky jsem to tak při první VŠ dělala…bydlela jsem s kamarádkou od 19 v pronajatém bytě…a musela jsem si na pronájem vydělávat…a teď mám 3 děti (17let, 11let a 5 měsíců) 7.9. mě čekají státnice na VŠ a pracuji na částečný úvazek…dle mého názoru, když člověk chce, tak se snaží a jde spousta věcí, když nechce, nejde to…ale pokud tě vaši živí…copak tobě to nevadí? Postav se na vlastní nohy…chodila jsi třeba tyto prázdniny někam na brigádu? Určitě by sis pak vydělala i na ten řidičák…můj 17letý syn si na brigádě přivydělal na nový mobil…a i během školního roku (o víkendu) na brigády chodí…
Alisa25 píše:
já jdu do práce za týden, do 15.6 2011 jsem prezenčně studovala na VŠ. Tedka budu dělat na státní jazykové škole přípravu na státnici z AJ a pak z NJ samozřejmě při práci. Bráchovi taky školu hradili až do tedka. Jsme domluveni, že tu jazykovku jim vrátím ze svého stavebního spoření nebo potom platu. Záleží co bude rychlejší, nebojte nic dlužná jim nezůstanu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
28.8.11 15:07

já jsem na VŠ měla vyučko pondělí - čtvrtek od 8 hod od rána třeba do 18:30 nebo 19:15. Tak to v semestru moc kombinovat nešlo s těží jsem se dostala domů posledním busem. Ve zkouškáči jsme mívali spoustu zápočtů a zkoušky se mi nedařily hned napoprvé (často jsem takhle prošustrovala velké prázdniny) Na brigádu jsem letos chtěla 3 byly ale podvod a navíc mamka měla zánět šlach v ruce, tak jsem domácnost a zahrádku musela obstarávat sama

• Citovat
  • Upravit
10120
28.8.11 15:14
Aliso promiň, mně pořád připadá, že se pořád jen vymlouváš…ženský se starají o domácnost a zahrádku i při práci…a na brigády jde chodit i o víkendech…syn během týdne taky nemohl, pouze víkendy..a chodí na 8leté gymnázium, takže učit se musí…začni opravdu chtít a prestaň se pořád jen vymlouvat a omlouvat věci sama v sobě…uvidíš, že potom se i ty sama budeš cítit líp
Alisa25 píše:
já jsem na VŠ měla vyučko pondělí - čtvrtek od 8 hod od rána třeba do 18:30 nebo 19:15. Tak to v semestru moc kombinovat nešlo s těží jsem se dostala domů posledním busem. Ve zkouškáči jsme mívali spoustu zápočtů a zkoušky se mi nedařily hned napoprvé (často jsem takhle prošustrovala velké prázdniny) Na brigádu jsem letos chtěla 3 byly ale podvod a navíc mamka měla zánět šlach v ruce, tak jsem domácnost a zahrádku musela obstarávat sama
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
28.8.11 15:24

já jsem nastoupila na VŠ, ze střední odborné školy která na zmíněnou VŠ nepřipravovala. Dějepis jsme mívali jen v prváku a to sporadicky o to víc jsem se musela učit. Navíc na brigády v Tescu, Interspaaru spočívající v doplnování zboží nebo práci u kasy nemůžu kvůli páteři a odvápňování kostí. Co jsem se dívala hodně brigád nabízených v našem kraji spočívalo právě v této činnosti. Dojížděla jsem tak jsem musela brát ohled i na spoje. Jezdí to k nám 3× za den a večer už vůbec, bydlím 30 km od města Nesnažím se vymlouvat,kdyby to bylo možné už jsem dávno nějakou absolvovala. dívala jsem se i na práci na doma ale jsou to z velké části podvody

• Citovat
  • Upravit
10120
28.8.11 15:30
promiň…pokud budeš k tomu přistupovat takto…zase se na začátku příspěvku obhajuješ ohledně dějepisu…pořád něco, proč to nejde…už opravdu nemám víc, co ti poradit…příp. co bys měla změnit…kdybys chtěla, už dávno bys to udělala
Alisa25 píše:
já jsem nastoupila na VŠ, ze střední odborné školy která na zmíněnou VŠ nepřipravovala. Dějepis jsme mívali jen v prváku a to sporadicky o to víc jsem se musela učit. Navíc na brigády v Tescu, Interspaaru spočívající v doplnování zboží nebo práci u kasy nemůžu kvůli páteři a odvápňování kostí. Co jsem se dívala hodně brigád nabízených v našem kraji spočívalo právě v této činnosti. Dojížděla jsem tak jsem musela brát ohled i na spoje. Jezdí to k nám 3× za den a večer už vůbec, bydlím 30 km od města Nesnažím se vymlouvat,kdyby to bylo možné už jsem dávno nějakou absolvovala. dívala jsem se i na práci na doma ale jsou to z velké části podvody
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
28.8.11 15:36

Ach Aliso :-? V první řadě zdravím. Víš, on je ten problém úplně někde jinde.. pamatuji si všechny tvoje diskuze, protože to jsou jedny z mála, do kterých jsem měla potřebu přispět (snad do všech, soudě podle výše tvých příspěvků - většinou na nic nereaguji a jen pročítám, ty tvoje mi nějak nedají.. :nevim: ) Myslím, že tady ani radu nehledáš, spíš se potřebuješ z problému vypsat, protože nemáš žádnou kamarádku, které by ses svěřila. (Rad tobě, už ve všech tvých diskuzích padlo hodně, ty si ale stále ponořená do svých snů :-) ). K ostatnímu se už vyjadřovat nebudu, jen teda k dnešnímu příspěvku. Víš, taky mám sourozence, a jakmile mi řekl, tam a tam chceme jít večer sami, byl to pro mě vždy signál. Když přišla dotyčná osoba a zeptala se jestli jdu s nimi, řekla jsem, ne běžte sami mi se dneka nechce, nebo už mám jiný plán atd atd.. Nikdy by mě nenapadlo říct : " Ségra (či brácha) mě tam nechce, tak nepůjdu." Není Ti přece pět, nechovej se jak malé trucovité děcko, brácha s přítelkyní taky chtějí soukromí, to že si brácha našel přítelkyni, znamená, že SI NAŠEL PŘÍTELKYNI, né že tobě našel kamarádku. Děláš si zbytečně všechno sama sobě složité. To je tajná řeč mezi sourozenci přece, naši by taky vždy přemlouvali tak jí sebou vem vždyť je to tvoje sestra.. to já musela říct, já nechci jít s nimi.. (Přece se nebudeš pořád bráchovi vtírat, všichnni sourozenci protě nemají vztah jak nejlepší kamarádi a prostě se líp baví s kamarády než se sourozenci.. :nevim: ) Aliso, už píšu nesmysly, vlastně ani nevím jak to napsat..mrzí mě, že si ZBYTEČNĚ způsobuješ problémy, cítíš se v rodině nesvá a pomýšlíš na nejhorší. Možná by sis měla promluvit s psychologem, když Tě taková s prominutím prkotina přivádí na myšlenky o věšení se 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová