Jak dostat dítě ven, když chce být furt doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
28.1.20 08:43

Děkuji za tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
28.1.20 09:20

Jeste jestli mate psa, tak je super dogtrekking. Chodi se i kratsi trasy pro deti. A pes to zvladne prakticky jakykoli. Vidam i jorksiry

• Citovat
  • Upravit
28.1.20 09:42

@Amaneza ahoj, máme obdobný problém. Syn je tedy o dva roky starší, ale čas tráví zejména u PC či PlayStation. Komunikace s dětmi v jeho věku probíhá právě u PC, PlayStation a telefonem. Já si myslím, že je to prostě touhle dobou. Za nás tohle nebylo a tak nám. nezbývalo nic jiného než prostě ven chodit. Tyhle děti ven chodit nemusí, pokecají si jinou formou. Mají zažitý jiný styl „hraní si“. Nicméně tě můžu uklidnit, že teprve teď, a ne po mém nátlaku, začal syn vyhledávat vrstevníky i mimo svůj pokoj. Sám si řekl, že chce chodit na kroužek, protože tam chodí jeho kamarádi a občas vyleze ven, aby nachytal Pokémony :D Když jde s klukama, tak je v klidu venku u pět hodin. Takže jak pomalu nastoupila puberta, tak jeho chuť trávit čas jinak než u elektroniky je větší. A co jsem dělala před tím? Sama jsem ho tahala, s jeho nechutí, kamkoliv jsem jela. Jen aby prostě v tom pokoji nepřirostl k židli. A v létě tedy už chodil sám na koupaliště. Čekám, že až si najde holku, tak si ještě popláču a budu vzpomínat s láskou na ty dny, kdy jsem ho měla hezky doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.1.20 09:53
@Božská Venuše píše:
@Amaneza ahoj, máme obdobný problém. Syn je tedy o dva roky starší, ale čas tráví zejména u PC či PlayStation. Komunikace s dětmi v jeho věku probíhá právě u PC, PlayStation a telefonem. Já si myslím, že je to prostě touhle dobou. Za nás tohle nebylo a tak nám. nezbývalo nic jiného než prostě ven chodit. Tyhle děti ven chodit nemusí, pokecají si jinou formou. Mají zažitý jiný styl „hraní si“. Nicméně tě můžu uklidnit, že teprve teď, a ne po mém nátlaku, začal syn vyhledávat vrstevníky i mimo svůj pokoj. Sám si řekl, že chce chodit na kroužek, protože tam chodí jeho kamarádi a občas vyleze ven, aby nachytal Pokémony :D Když jde s klukama, tak je v klidu venku u pět hodin. Takže jak pomalu nastoupila puberta, tak jeho chuť trávit čas jinak než u elektroniky je větší. A co jsem dělala před tím? Sama jsem ho tahala, s jeho nechutí, kamkoliv jsem jela. Jen aby prostě v tom pokoji nepřirostl k židli. A v létě tedy už chodil sám na koupaliště. Čekám, že až si najde holku, tak si ještě popláču a budu vzpomínat s láskou na ty dny, kdy jsem ho měla hezky doma :mrgreen:
:) Dobrý. Jenom bych nerada aby to tak zůstalo. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
28.1.20 09:54

Vytrhnout pc ze zdi ;) jak jednoduche. Taky jsme meli pc jako deti, ale taky jsme meli omezeny dobu kolik na nem muzeme ztravit casu. Snad hodinu denne jestli si pamatuji. Takze jsme meli i jinou zabavu a na pc jsme si vetsinou ani nevzpomneli. Ono ho to donuti delat neco jineho nez cumet do bedny. A na nic bych se ho neptala a oznamila mu ze se jede tam a tam. Do nejakych 15 let rodice oznamili a jelo se na vylet, do bazenu, atd. Nikdo se neptal. Od nejakych 14 uz jsme si samozrejme planovali i svuj program, ale nasi museli vedet te nikde nezahalime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.20 10:28

@Amaneza já myslím právě, že věkem ta frekvence času stráveného u PC padne. Vidím to právě doma. Samozřejmě, že jsem na syna také tlačila, tahala ho ven. Vymýšlela aktivity. Když už šel, tak byl rád, ale těch řečí před :roll: teď už nemusím ho tlačit, chodí sám a rád. U nás je také problém v tom, že tady žádný kamarády nemá, jen ve městě. Takže jsem nad tímhle i přivítala oči, když to bylo mezích. Co by ten kluk taky celé dny dělal? Takhle se alespoň trochu dostal mezi svoji věkovou vrstvu a neříkám tím, že mi to nevadilo. Ba naopak, ale zase jsem se na to podívala z jeho pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
28.1.20 10:35

Ten pokemon Go je super nápad. Taky to u nás frčelo. Osobně tě chápu, mám 13 letého a to je to samý… naštěstí hraje fotbal a florbal a tréninky má každý den a přes víkend zápasy. Tím se to trochu vyrovná. Jinak by na tom též seděl pořád. Psa nedoporučuji, u nás to dopadlo tak, že psa venčíme hlavně my a prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
28.1.20 11:07

Geocaching, pes, dobrovolne venceni utulkacu, poridit detektor kovu at hleda „poklady“, tematicke vylety na tema co ho bavi, kurz veknovniho parkouru, jump park, dobrovolni hasici…je toho preci spousta, jen ho spravne motivovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.1.20 14:28

Tak jdeme na geocaching :). Už jsme s dcerou zahájili první kroky a jak bude o víkendu počasí jdeme na to. :lol:. Synkovi už nic jiného nezbyde doma prostě sedět nebude. A děkuji za tip. Moc mi to pomohlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí