Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám problém se synem, od září jde do školky a spostu jídla nejí, např. chlaba, knedlík, těstoviny. Většinou přílohy, maso jí samotné, nebo jen omáčky s ríží, Doufám že se to ve školce změní, máte někdo stejný problém?
Hmmm… A už zažil hlad? Nebo se furt po drobnu dopuje tu kus rohlíku, tady kousek koláče?
@simona.49
Mám taky stejný problém. A taky v září jdeme do školky. Ale já to nějak neřeším, myslím, že ty učitelky tam jsou zvyklé na ledasco.
Malej se ve školce naučil jíst jídla, která doma nejedl. Tety jim tam říkají, tak to jenom ochutnejte. Nenutí je jíst, co nechtějí. A když nechce, tak tam mají chleba a hold děti obědvají chleba.
![]()
Holka toho taky spousty nejedla, nastoupila do skolky a kdyz videla ze ostatni deti to jedi zkusila to taky a ejhle najednou zacala jist naprosto vsechno bez problemu.
S vyprázdněním naštěstí problém nemáme. Taky si myslím že učitelky se jich tam ptát nebudou,,chceš-nechceš"jeho problém, na sladké si nepotrpíme nikdo, takže to ani nekupuju.Ale aspoň ten chleba se sýrem…
Asi přestanu vařit co mu chutná a dostane co doma je, at' ho ve školce naučí
@valkil meli jsme problem taky a hoooodne dlouho, pomohl az Microlax
@simona.49 píše:
Asi přestanu vařit co mu chutná a dostane co doma je, at' ho ve školce naučí
A to jsi dosud nedělala? Měsíc před začátkem školky už je trochu pozdě, když mu doma maminka 3 roky vyvařuje, co mu chutná…
Ty nejsi schopna/ochotna ho to naučit a spoléháš, že to za tebe udělají ve školce? To mi trochu uniká.
Můj tříleták je taky dost mlsný, co sní, to sní, zbytek mu nenutím. Hodím to do lednice a dojede to večer, většinou má pak hrozný hlad ![]()
Třeba bude ve školce jíst, až uvidí ostatní děti, většinou se po sobě opičí a jedí taky ![]()
@valkil nám pomohly laktobacílky, ale tedy dlouhodobě užívané
.
@simona.49 píše:
Mám problém se synem, od září jde do školky a spostu jídla nejí, např. chlaba, knedlík, těstoviny. Většinou přílohy, maso jí samotné, nebo jen omáčky s ríží, Doufám že se to ve školce změní, máte někdo stejný problém?
A maso se zeleninou sní? My doma jíme podobně jako on - testoviny/knedlíky/rýži.. Nebereme jako přílohu, ale jako hlavní jídlo, ke kterému je zelenina. Buď maso nebo sacharidy, málokdy je to scuknuté ![]()
@simona.49
Ostatní děti jsou pro ty drobíny velkou motivací.
Naše princezna takřka nic nepije, ale jakmile k nám přijdou děti kamarádek a sosají z jejího hrnečku, začne pít „o sto šest“. ![]()
Snad to tak bude platit i pro Tvého syna ve školce. ![]()
Ano, maso a zeleninu má moc rád, tak aspoň něco, snažím se mu přizpůsobit, ve školce už to bude jen na něm. S pitím byly taky problémy, ale to už je dobrý.