Je můj pětiletý syn normální?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
12.7.13 19:51

je můj pětiletý syn normální?

Tak bych se ráda zeptala, tžeba to moc řeším, ale můj synek hloupne, věci, které dříve uměl ted nedělá a tvrdí, že zapomene vždycky. např zvedání prkénka na záchodě, zdravení atd je takový roztěkaný. Po všech dětech se opičí, ale vlastní nápady nemá, neni schopen vymyslet ani jméno pro zvíře a dá to co má kamarádovo zvíře. S hračkami si nehraje a nemá žádnou oblíbenou a ani neví jakou by si měl přát, auta ho nebaví stavení také ne, raděj morduje mladšího sourozence. A venku na písku ho to třeba baví to jo. a plácá blbiny co nemají smysl, bych si řekla že normání pětiletej kluk, ale přijde mi, že jeho vrstevníci jsou o něco normálnější :nevim: co byste mi na to řekli? že jsem blbá asi já co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3597
12.7.13 19:53

Buď v klidu a kup mu rybí olej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.7.13 19:56

Ostatní děti se vždycky zdají být méně zlobivé, chytřejší a lepší :D je to jen zdání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.7.13 19:58

Dítě v tomhle věku někdy rychleji dělá než myslí, proto třeba zapomíná zveda prkénko atd. Mordování mladších sourozenců je nejlepší zábava všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.7.13 20:04

Můj syn nedávno „zapomněl“, jak se mačkají čudlíky u výtahu… A mohla bych pokračovat, podle mě je největší mor děti srovnávat, k tomu svému budeme asi vždycky kritičtější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.7.13 20:20

Moje dcera taky pořád něco zapomíná má jiné starosti než řešit podle ní prkotiny :mrgreen: hodně často si i vymýšlí, že to neumí - zapomněla ;)

děti nesrovnávej a rybí olej dcera jí taky a zapomíná stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
12.7.13 20:22

Muj syn ma 3roky a prochazi ted podobnym obdobim. Zacal spatne sklonovat a pouziva spatne rody - driv s tim nemel problem, driv si hral pekne s hrackami, ted s nimi hazi a nabourava do nich-coz nikdy nedelal, dokonce se zacal i pocuravat-po prechozim roce bez jakehokoliv incidentu.Po trosce patrani jsme zjistili, ze jen kopiruje sveho noveho kamarada ze skolky…tak se mu snazime vysvetlit, ze on naopak ma ucit ty spravne veci sveho kamarada a ne delat ty spatne…a doufame, ze to casem prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
12.7.13 20:23

Ahoj, když jsem to četla, tak to bylo o mojí dceři ne? Úplně to stejné. Nic ji nebaví, nemá oblíbenou hračku, zapomněla jak se otevírá jogurt. Naše hračky nemají jména a když si na něco už hraje, tak jedině o jiných dětech, jak jim rozkazuje. Taky mě to štve. Neumí ani malovat, nechápe když chci po ní třeba najít dvě stejné věci a ty spojit. Ostatní děti mě přijdou šikovnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
12.7.13 20:24

Jo taky máme pět let, má jít příští rok k zápisu, ale všichni se přiklání k odkladu a já se jen utvrzují v tom, že ji nepomůže ani ten rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.7.13 20:25

Moje 5letá neteř je ted to samé..chová se jak kdyby jí byly tři..asi je to takové období..to přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.7.13 20:25

Ta moje taky mele blbiny, podle mě je to vývojová fáze, obr fantazie a roztěkanost. Ale někdy mi s tím teda leze na nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.7.13 20:28
@Dynki píše:
Muj syn ma 3roky a prochazi ted podobnym obdobim. Zacal spatne sklonovat a pouziva spatne rody - driv s tim nemel problem, driv si hral pekne s hrackami, ted s nimi hazi a nabourava do nich-coz nikdy nedelal, dokonce se zacal i pocuravat-po prechozim roce bez jakehokoliv incidentu.Po trosce patrani jsme zjistili, ze jen kopiruje sveho noveho kamarada ze skolky…tak se mu snazime vysvetlit, ze on naopak ma ucit ty spravne veci sveho kamarada a ne delat ty spatne…a doufame, ze to casem prejde.

jj dcera začala taky mít občas v noci nehody od 2,5r je bez plínek. Prý se jí zdá jak sedí na WC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
12.7.13 20:30

Holky neřešte to, každé dítě je jiné. Mám vnučky, dvojčata, celá manželova rodina je hodně výtvarně nadaná. To co holky malovaly v 5ti letech, hrůza a děs. Dnes je jim 8 roků a jsou z nich malířky, až člověku přechází zrak. Každé dítě se dřív, nebo později srovná.

• Citovat
  • Upravit
6230
12.7.13 20:31

@cica já bych ti doporučila ubrat TV (nejlíp zrušit - nerozvíjí se fantazie, atd) a výrazně přidat čtení (u toho dítě přemýšlí, představuje si atd…). Víc dělat hry s vlastním myšlením. Ze začátku to půjde ztuha, zvlášť odvyknout TV, ale TV je fakt zabiják vlastního myšlení, zvlášť pro děti (to samé PC, pokud jde o takové prcky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
12.7.13 20:31

Ježiši holky děkuju, fakt jste mě potěšili, jsem se bála hnusných reakcí jako co po něm chci atd. jinak mi zabírá spoustu času i mladší ten se furt vzteká a řve a když chci něco dělat se starším třeba právě stavět tak to zas nechce on, že ho to neba, jak se mu mám věnovat, aby mi trošku „zbystřel“? :mrgreen: jinak jsem na ně víceméně sama tak času neni moc, ale snad ho nějak nezanedbávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí