Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak bych se ráda zeptala, tžeba to moc řeším, ale můj synek hloupne, věci, které dříve uměl ted nedělá a tvrdí, že zapomene vždycky. např zvedání prkénka na záchodě, zdravení atd je takový roztěkaný. Po všech dětech se opičí, ale vlastní nápady nemá, neni schopen vymyslet ani jméno pro zvíře a dá to co má kamarádovo zvíře. S hračkami si nehraje a nemá žádnou oblíbenou a ani neví jakou by si měl přát, auta ho nebaví stavení také ne, raděj morduje mladšího sourozence. A venku na písku ho to třeba baví to jo. a plácá blbiny co nemají smysl, bych si řekla že normání pětiletej kluk, ale přijde mi, že jeho vrstevníci jsou o něco normálnější
co byste mi na to řekli? že jsem blbá asi já co? ![]()
Ostatní děti se vždycky zdají být méně zlobivé, chytřejší a lepší
je to jen zdání.
Dítě v tomhle věku někdy rychleji dělá než myslí, proto třeba zapomíná zveda prkénko atd. Mordování mladších sourozenců je nejlepší zábava všude.
Můj syn nedávno „zapomněl“, jak se mačkají čudlíky u výtahu… A mohla bych pokračovat, podle mě je největší mor děti srovnávat, k tomu svému budeme asi vždycky kritičtější ![]()
Moje dcera taky pořád něco zapomíná má jiné starosti než řešit podle ní prkotiny
hodně často si i vymýšlí, že to neumí - zapomněla ![]()
děti nesrovnávej a rybí olej dcera jí taky a zapomíná stejně ![]()
Muj syn ma 3roky a prochazi ted podobnym obdobim. Zacal spatne sklonovat a pouziva spatne rody - driv s tim nemel problem, driv si hral pekne s hrackami, ted s nimi hazi a nabourava do nich-coz nikdy nedelal, dokonce se zacal i pocuravat-po prechozim roce bez jakehokoliv incidentu.Po trosce patrani jsme zjistili, ze jen kopiruje sveho noveho kamarada ze skolky…tak se mu snazime vysvetlit, ze on naopak ma ucit ty spravne veci sveho kamarada a ne delat ty spatne…a doufame, ze to casem prejde.
Ahoj, když jsem to četla, tak to bylo o mojí dceři ne? Úplně to stejné. Nic ji nebaví, nemá oblíbenou hračku, zapomněla jak se otevírá jogurt. Naše hračky nemají jména a když si na něco už hraje, tak jedině o jiných dětech, jak jim rozkazuje. Taky mě to štve. Neumí ani malovat, nechápe když chci po ní třeba najít dvě stejné věci a ty spojit. Ostatní děti mě přijdou šikovnější.
Jo taky máme pět let, má jít příští rok k zápisu, ale všichni se přiklání k odkladu a já se jen utvrzují v tom, že ji nepomůže ani ten rok.
Moje 5letá neteř je ted to samé..chová se jak kdyby jí byly tři..asi je to takové období..to přejde ![]()
Ta moje taky mele blbiny, podle mě je to vývojová fáze, obr fantazie a roztěkanost. Ale někdy mi s tím teda leze na nervy ![]()
@Dynki píše:
Muj syn ma 3roky a prochazi ted podobnym obdobim. Zacal spatne sklonovat a pouziva spatne rody - driv s tim nemel problem, driv si hral pekne s hrackami, ted s nimi hazi a nabourava do nich-coz nikdy nedelal, dokonce se zacal i pocuravat-po prechozim roce bez jakehokoliv incidentu.Po trosce patrani jsme zjistili, ze jen kopiruje sveho noveho kamarada ze skolky…tak se mu snazime vysvetlit, ze on naopak ma ucit ty spravne veci sveho kamarada a ne delat ty spatne…a doufame, ze to casem prejde.
jj dcera začala taky mít občas v noci nehody od 2,5r je bez plínek. Prý se jí zdá jak sedí na WC.
Holky neřešte to, každé dítě je jiné. Mám vnučky, dvojčata, celá manželova rodina je hodně výtvarně nadaná. To co holky malovaly v 5ti letech, hrůza a děs. Dnes je jim 8 roků a jsou z nich malířky, až člověku přechází zrak. Každé dítě se dřív, nebo později srovná.
@cica já bych ti doporučila ubrat TV (nejlíp zrušit - nerozvíjí se fantazie, atd) a výrazně přidat čtení (u toho dítě přemýšlí, představuje si atd…). Víc dělat hry s vlastním myšlením. Ze začátku to půjde ztuha, zvlášť odvyknout TV, ale TV je fakt zabiják vlastního myšlení, zvlášť pro děti (to samé PC, pokud jde o takové prcky).
Ježiši holky děkuju, fakt jste mě potěšili, jsem se bála hnusných reakcí jako co po něm chci atd. jinak mi zabírá spoustu času i mladší ten se furt vzteká a řve a když chci něco dělat se starším třeba právě stavět tak to zas nechce on, že ho to neba, jak se mu mám věnovat, aby mi trošku „zbystřel“?
jinak jsem na ně víceméně sama tak času neni moc, ale snad ho nějak nezanedbávám