Je můj pětiletý syn normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2064
29.4.19 17:33

Muže to být všechno od dyspraxie a emoční nezralosti po ADHD, dysfazii či poruchu autistického spektra. Případně kombinace několika. Tohle opravdu umí rozeznat jen odborník. Za jak dlouho jdete na diagnostiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12940
29.4.19 17:36

Já myslím, že děláš dobře, že to řešíš. Je mu už dost let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
29.4.19 17:37

Tak syn také v pěti letech neuměl barvy, doktor ani logopedka s tím neměli problém, že klukům někdy zrak dozrává později. S pamětí má zas problém mladsi dcera. Teď se měla naučit básničku na logopedii, a když už to vypadalo, že to nedá, tak jsem ji znazornila pomocí obrázků. A to se pak naučila hned. Má fotografickou paměť po mě a slova si nedokázala vybavit bez obrázků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 17:45

@Petrusska007 PPP ho chce vidět až v září. Psycholožku mame v létě. Teď bude foniatrie. Ještě ho budu objednávat na neurologii

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.19 18:00
@Anonymní píše:
@Petrusska007 PPP ho chce vidět až v září. Psycholožku mame v létě. Teď bude foniatrie. Ještě ho budu objednávat na neurologii

8o
Podle mě to moc řešíš. Mám doma pětiletého dostal v červnu mu bude šest. Dosta odklad kvuli školní nezralosti. S oblékáním máme taky problém. Oblékám ráno já jinak bychom ani nevyšli… :mrgreen: Jinak co se týká toho soustředění, taky mám někdy pocit, že mě nevnímá. Je to kluk… ;)

• Citovat
  • Upravit
2064
29.4.19 18:11
@Anonymní píše:

Myslím, že všichni pro něj děláte maximum (ve školce i doma). Důležité je přijmout ho jaký je, ještě má čas dozrát. Po vyšetření se uvidí, jaké bude mít další vývojové předpoklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 18:28
@Anonymní píše:
8o
Podle mě to moc řešíš. Mám doma pětiletého dostal v červnu mu bude šest. Dosta odklad kvuli školní nezralosti. S oblékáním máme taky problém. Oblékám ráno já jinak bychom ani nevyšli… :mrgreen: Jinak co se týká toho soustředění, taky mám někdy pocit, že mě nevnímá. Je to kluk… ;)

Na foniatrii musíme, to je součástí pětileté prohlídky. Do PPP musíme, protože ho chci dát na grafomotoricky kurz a ten je od PPP. Na psychologii nás nahnala logopedka.

• Citovat
  • Upravit
5487
29.4.19 18:55

Já mám čerstvě 5 letého a je na tom značně lépe, řekla bych, ve všem, možná to ranní oblékání je podobně, nerad vstává :think: Ale nepřijde mi ten tvůj nějak extra na diagnózu, řekla bych, že se mi to jeví spíš jako nezralost a že se to srovná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 19:17

@Adelka951 on barvy rozezná, ale nepamatuje si názvy. Umí růžovou a červenou.
Máme nového souseda. Je stejně starý a po 2 měsících si nepamatuje, jak se jmenuje a pořád se mě na to ptá. Přitom jméno není žádná divočina.

• Citovat
  • Upravit
10660
29.4.19 19:22
@Anonymní píše:
On se umí obléct sám, ale je pomalý a nesoustředěny, že i ponožky jsou akce na hodinu.

Tak to uz asi není normální 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 20:33

@Plmo tohle mi přijde asi nejvíc v pohodě, protože v tomto jsem byla stejná.

• Citovat
  • Upravit
16447
29.4.19 23:33
@Plmo píše:
Tak to uz asi není normální 8o

Tusim, ze zmineny chlapecek cuci okolo a mysli na neco jineho. Nas petilety ma svlecene pyzamo a oblecene trenyrky v dobe, kdy si bracha obouva boty. Ve chvili, kdy rachotim klicem zacne zmatkovat, jak Mr. Bean, ktery prave zjistil, ze ma jit k zubari :lol:. Ve skolce stiha ostatni deti, ale furt kouka, kdo co kde, ale zvladne vsechny zipy, na rozdil od kamaradu rychliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 06:21

@tulipán on necuci. Dělá jiné věci. Nezvládá se půl minuty soustředit. Takže já ho svléknu, když jdu okolo, navliknu mu trenky, dám mu ponožky do ruky na něž přijdu za 2 minuty, tak stihne ponožky ztratit :lol:

• Citovat
  • Upravit
16447
30.4.19 08:47
@Anonymní píše:
@tulipán on necuci. Dělá jiné věci. Nezvládá se půl minuty soustředit. Takže já ho svléknu, když jdu okolo, navliknu mu trenky, dám mu ponožky do ruky na něž přijdu za 2 minuty, tak stihne ponožky ztratit :lol:

Tak ten nas cuci a mluvi, zasadne o necem jinem, nez je oblekani. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 11:03
@Anonymní píše:
@tulipán on necuci. Dělá jiné věci. Nezvládá se půl minuty soustředit. Takže já ho svléknu, když jdu okolo, navliknu mu trenky, dám mu ponožky do ruky na něž přijdu za 2 minuty, tak stihne ponožky ztratit :lol:

Já tedy nevím, ale příjde mi, že přeháníš a hledáš problém kde není. Mám dva syny 5 a 2 roky. Mladší syn je malej, ale někdy se s ním pracuje lépe jak s našim starším synem. :roll: Taky pořád kouká kde co lítá. Večer po koupání mu musím říct i 10× aby si oblekl ponožky, protože se najde vždy něco důležitěšího než se po něm chce. Náš starší syn ted dostal i doporučení k odkladu z PPP. Každopádně bych zbytečně netahala dítě po různých psychologických vyšetřeních. Tvůj syn mi z tvého popisu příjde, jako normální dítě, kterému se prostě jen nechce dělat co se po něm chce. K takovým věcem prostě musí dozrát a někdo dozraje dřívě a někdo později. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML