Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu, nebo spíš o vaše zkušenosti!! ![]()
Jak drží leváci příbor?! Je na to nějaký „předpis“ a nebo se nechávají aby si zvolili sami??
Kdo z vás preferuje pravoruké držení nože s vidličkou??!! ![]()
Díky!! ![]()
leváci naopak. Nůž v levé a vidličku v pravé. Já jsem tedy pravák, ale leváka mám bráchu. Ten měl radost, když jsem prostírala já, protože jsem na něj myslela a dávala mu příbor obráceně ![]()
Brácha je levák. Naši to nechali na něm. Teď většinou drží příbor jako pravák, ale občas si to prohodí.
Já jsem sice pravák, ale příbor držím obráceně. TZN. Vidličku v pravé, nůž v levé lžíci taky v pravé a když si chci dát v restauraci špagety a donesou mi vidličku a lžičku, tak jsem v koncích ![]()
jsem levačka a držím příbor jako pravák, manžel a syn to samé
Ahoj, já jsem přeučený levák a jím podle nálady. Chlap je pravák a drží vidličku v pravé.
Jinak bych nechala zvolit jakékoliv dítě ![]()
Já jsem levák a držím příbor naopak, malá dcera taky. Jako praváci ho nedržíme nikdy, vadí nám to… ![]()
Tak asi jak který. já jsem teda tuplovaný levák, levou dělám úplně všechno, ale příbor jsem se naučila držet tak, jak se má-nůž v pravé, vidličku v levé
Jenom lžíci beru do levé, to mi jde líp
Mladší potomek zřejmě levorukost podědil a ve 2 letech bere automaticky příbor taky tak jak se má-nůž do pravé. Zatím s ním samozřejmě nekrájí, takže uvidíme, jak se zachová, až ho začne opravdu používat…
Taky jsem levák a držím příbor jako pravák…vidličku v levé, nůž v pravé…lžíci ale držím v levé…Předpis na to není. Pokud se ptáš kvůli tomu, jak prostřít stůl, když víš, že je tam i levák, tak se prostírá normálně jako pro praváka, oni si to pak většinou přehodí sami, když potřebují. ![]()
Muž i tchyňka jsou leváci a drží to obráceně než já, takže blbě ![]()
@Hodaka píše:
Muž i tchyňka jsou leváci a drží to obráceně než já, takže blbě
no no no ![]()
Bavili jsme se o tom s kamrádkou, jak řešit levorukost u dítěte. Tedy hlavně jak ho učit jíst příborem. Jestli ho nechat ať si samo vybere jak bude příbor držet a nebo mu vnutit „obrácené“ držení!! Proto se ptám!! ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Já jsem sice pravák, ale příbor držím obráceně. TZN. Vidličku v pravé, nůž v levé lžíci taky v pravé a když si chci dát v restauraci špagety a donesou mi vidličku a lžičku, tak jsem v koncích
@kacenkahl píše:
Bavili jsme se o tom s kamrádkou, jak řešit levorukost u dítěte. Tedy hlavně jak ho učit jíst příborem. Jestli ho nechat ať si samo vybere jak bude příbor držet a nebo mu vnutit „obrácené“ držení!! Proto se ptám!!
nechala bych výběr na dítěti
můj nejmladší zatím vypadá že bude taky divnej ![]()