Jak drží leváci příbor? :-D

1079
14.5.12 22:40

Jak drží leváci příbor????!!! :-D

Prosím o radu, nebo spíš o vaše zkušenosti!! :-)
Jak drží leváci příbor?! Je na to nějaký „předpis“ a nebo se nechávají aby si zvolili sami??
Kdo z vás preferuje pravoruké držení nože s vidličkou??!! :-D
Díky!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
14.5.12 22:41

leváci naopak. Nůž v levé a vidličku v pravé. Já jsem tedy pravák, ale leváka mám bráchu. Ten měl radost, když jsem prostírala já, protože jsem na něj myslela a dávala mu příbor obráceně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.12 22:44

Brácha je levák. Naši to nechali na něm. Teď většinou drží příbor jako pravák, ale občas si to prohodí.

• Citovat
  • Upravit
27266

Já jsem sice pravák, ale příbor držím obráceně. TZN. Vidličku v pravé, nůž v levé lžíci taky v pravé a když si chci dát v restauraci špagety a donesou mi vidličku a lžičku, tak jsem v koncích :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864

Manžel je levák a drží normálně nůž v pravé ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
14.5.12 22:45

jsem levačka a držím příbor jako pravák, manžel a syn to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.5.12 22:46

Ahoj, já jsem přeučený levák a jím podle nálady. Chlap je pravák a drží vidličku v pravé.
Jinak bych nechala zvolit jakékoliv dítě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14624
14.5.12 22:49

Já jsem levák a držím příbor naopak, malá dcera taky. Jako praváci ho nedržíme nikdy, vadí nám to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
14.5.12 22:50

Tak asi jak který. já jsem teda tuplovaný levák, levou dělám úplně všechno, ale příbor jsem se naučila držet tak, jak se má-nůž v pravé, vidličku v levé :lol: Jenom lžíci beru do levé, to mi jde líp :lol: Mladší potomek zřejmě levorukost podědil a ve 2 letech bere automaticky příbor taky tak jak se má-nůž do pravé. Zatím s ním samozřejmě nekrájí, takže uvidíme, jak se zachová, až ho začne opravdu používat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
14.5.12 22:50

Taky jsem levák a držím příbor jako pravák…vidličku v levé, nůž v pravé…lžíci ale držím v levé…Předpis na to není. Pokud se ptáš kvůli tomu, jak prostřít stůl, když víš, že je tam i levák, tak se prostírá normálně jako pro praváka, oni si to pak většinou přehodí sami, když potřebují. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.5.12 22:53

Muž i tchyňka jsou leváci a drží to obráceně než já, takže blbě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14624
14.5.12 22:54
@Hodaka píše:
Muž i tchyňka jsou leváci a drží to obráceně než já, takže blbě :mrgreen:

no no no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
14.5.12 23:00

Bavili jsme se o tom s kamrádkou, jak řešit levorukost u dítěte. Tedy hlavně jak ho učit jíst příborem. Jestli ho nechat ať si samo vybere jak bude příbor držet a nebo mu vnutit „obrácené“ držení!! Proto se ptám!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
14.5.12 23:01
@lleennttiillkkaa píše:
Já jsem sice pravák, ale příbor držím obráceně. TZN. Vidličku v pravé, nůž v levé lžíci taky v pravé a když si chci dát v restauraci špagety a donesou mi vidličku a lžičku, tak jsem v koncích :D
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.5.12 23:01
@kacenkahl píše:
Bavili jsme se o tom s kamrádkou, jak řešit levorukost u dítěte. Tedy hlavně jak ho učit jíst příborem. Jestli ho nechat ať si samo vybere jak bude příbor držet a nebo mu vnutit „obrácené“ držení!! Proto se ptám!! :-D

nechala bych výběr na dítěti :think: můj nejmladší zatím vypadá že bude taky divnej :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová