Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,za necelé dva týdny by se mi měl narodit chlapeček.Nepřepadl mě strach z porodních bolestí,příprav a nebo samotného porodu,ale obavy,že nedokážu správně připravit přítelovi oblečení pro malého.Jelikož mám rodit za 10 dní,tak předpokládám,že bude asi vedro a nevím do čeho mám toho našeho drobečka obléct!Poraďte prosíím
bojím se,že ho obléknu málo a nebo hodně,přece jen to bude novorozenec,tak si nejsem jistá. ![]()
Ahoj mi se dcera narodila 5.7 před dvěma lety a když jsme šly domů, bylo venku pod mrakem a cca 20 stupnů. Měla oblečenou košilku, dupačky, kabátek a papučky, čepičku, byla v autosedačce a přikrytá fleecovou dekou.
Ahoj, přprav si víc věcí, a v porodnici pak vybereš dle aktuálního počasí. Měla jsem připravené body, lehký kaťata a košilku a teplý kaťata a kabátek s čepičkou. Domu jsme šli na konči června, ale zrova bylo ošklivo a tak dostal teplý kabátek s čepičkou a pod to košilku a body, ponožtičky
Ahoj. Připrav bodyčko s dlouhým rukávem, lehčí mikinku nebo tričko, dupačky nebo punčocháčky, čepičku, bavlněnou plínku a deku. Podle aktuálního počasí použiješ, co bude potřeba. Čepičku bych dala v každém případě, i ve vedru. Děti se mají oblékat přibližně jako oblékáš sebe, jen dáš jednu vrstvu navíc. Kdyby bylo hodně velké horko, dala bych jen bodyčko a venku přes miminko hodila bavlněnou plenku, aby na něj ani trochu nesvítilo. Ale jestli bude jako minulý víkend (u nás bylo 10°C), tak ti nebude stačit ani to, co jsem napsala
.
Nejlepší je pak průběžně kontrolovat, jestli miminku není zima nebo není přehřáté, a v případě potřeby ubírat nebo přidávat oblečení. Některá miminka jsou horkokrevná a stačí jim míň. V porodnici nám říkali, že by dítě nemělo být za krčkem spocené a vepředu studené. Neřiď se ručičkama, ty měly moje holky studené pořád.
Ahojky, já mela malého obleceného takto: bodynko, overálek čepicka, když bude chladnejc tak mimi prikryješ dekou.
Taky bych připravila dvě varianty, teplejší a letnější a vybereš až v porodnici podle toho, jak bude. Já taky měla dvě varianty, ale velikostní, čekali jsme větší mimčo, tak kdyby se mi do 56 nevešel.
My šli domů z porodnice 18 června, bylo teplo, ale ne nějaké horko a pofukoval vítr. Malej měl overálek s dlouhým rukávem a nohavicema, mikinku a lehkou čepičku.
Ahojky, já rodila 29.5., a šli jsme začátkem června domů, počasí bylo už dost teplé, ale i přesto jsem měla nachystané 3 varianty…
Hele, svléknout ho můžeš kdykoliv, obléknout ne, takže si vem radši víc, a když mu to neoblíkneš, tak to zas povezeš domů, však se nic nestane..
Ale doporučila bych určitě - bodýčko s dl.rukávem, tepláčky, ponožky, a mikinku + každopádně čepičku a zavinovačku, popřípadě dečku ![]()
Všem díky za odpověď.Mám připravené bodýčko,lehké dupačky,čepičku,teplejší overálek s kapuckou(kdyby hodně foukalo)a zavinovačku.Tak uvidíme no
.Při nejhorším se přítel bude muset sám zorientovat podle počasí. ![]()