Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuji poradit, co dělat. S manželem jsme přes 4 roky, rok manželé. Po třech nezdarech se nám konečně podařilo počít a já jsem v šestém měsíci. Byla jsem šťastná, ALE. Manžel začal asi půl roku zpět dost často chodit do klubu. Zpočátku jsem chodila s ním, bylo to fajn občas vypnout. Ale co jsem otěhotněla, nepřijde mi rozumné chodit po nocích do klubu. Takže chodí sám. Jak jsem ale zjistila, píše si s jednou, se kterou se tam seznámil. Když jsem ho konfrontovala, řekl, že ji domlouvá mně - chtěla jsem to zkusit s holkou. Tak jsem mu řekla, že v těhotenství to z důvodu rizika onemocnění zkoušet nechci. Ale píše si s ní dál. Konverzace maže, takže ani nevím, co si píšou. Když mu přijde v noci zpráva a já se ho zeptám, kdo mu píše, odpoví, že jde jen o oznámení Messengeru. Co mám dělat? Bavili jsme se o tom už několikrát. Kdyby šlo jen o zprávy, budiž, ale když se potkávají v klubu, tak mu prostě nevěřím. Je nějaká možnost přimět ho k tomu, aby mi přiznal o co jde? Nebo to mám vzdát? Omlouvám se za román a děkuji že rady ![]()
@Katka1203 píše:
Ahoj, potřebuji poradit, co dělat. S manželem jsme přes 4 roky, rok manželé. Po třech nezdarech se nám konečně podařilo počít a já jsem v šestém měsíci. Byla jsem šťastná, ALE. Manžel začal asi půl roku zpět dost často chodit do klubu. Zpočátku jsem chodila s ním, bylo to fajn občas vypnout. Ale co jsem otěhotněla, nepřijde mi rozumné chodit po nocích do klubu. Takže chodí sám. Jak jsem ale zjistila, píše si s jednou, se kterou se tam seznámil. Když jsem ho konfrontovala, řekl, že ji domlouvá mně - chtěla jsem to zkusit s holkou. Tak jsem mu řekla, že v těhotenství to z důvodu rizika onemocnění zkoušet nechci. Ale píše si s ní dál. Konverzace maže, takže ani nevím, co si píšou. Když mu přijde v noci zpráva a já se ho zeptám, kdo mu píše, odpoví, že jde jen o oznámení Messengeru. Co mám dělat? Bavili jsme se o tom už několikrát. Kdyby šlo jen o zprávy, budiž, ale když se potkávají v klubu, tak mu prostě nevěřím. Je nějaká možnost přimět ho k tomu, aby mi přiznal o co jde? Nebo to mám vzdát? Omlouvám se za román a děkuji že rady
Chodila bych s nim, preci tam maji i nealko..
@lilith1 píše:
Chodila bych s nim, preci tam maji i nealko..
A čeho tím docílí? Leda toho že nějakej ožrala do ní strčí. A chlap bude sukat za rohem.
Kdyz to vezmu kolem a kolem, k cemu doznání? Vis ze si s ni pise, vis, ze se s ni taha po nocích. Takze bud to ukonci, nebo se vazne chce rozvadet s tehotnou manzelkou? A az si rozmysli, co drahousek chce, muzete se bavit dal.
A chceš to doznání? Jak s ním pak naložíš? Rozejdeš se ním? Spíš bych se to snažila nějak konstruktivně vyřešit. Říct mu, jak to vnímáš, že ti to vadí a spíš než tohle, potřebuješ mít v těhotenství klid. Ale v klidu, bez hysterie a (vím, dělá se to blbě 🤦🏻♀️) bez výčitek. Zeptat se, proč vlastně má potřebu si s ní psát a pod…
Předložila bych má žádost o rozvod. Normálně naservírovala k snídani.
A mimochodem, to po tech klubech chodí sam? Nebo jak se na to tvari vasi kamaradi, ze doma ma tehuli a trajdá? Taky nic? To je mi výkvět…
@Mar__tanka1983 píše:
A mimochodem, to po tech klubech chodí sam? Nebo jak se na to tvari vasi kamaradi, ze doma ma tehuli a trajdá? Taky nic? To je mi výkvět…
Občas s ním chodí kamarád. Ale když jsem to před ním minule nakousla, řekl, že ta holka o manžela nemá vůbec zájem (je to mladá pipina a manžel je na ní „starej“). Ale známe to. Každý kryjeme své kamarády… ![]()
@cverunka píše:
A chceš to doznání? Jak s ním pak naložíš? Rozejdeš se ním? Spíš bych se to snažila nějak konstruktivně vyřešit. Říct mu, jak to vnímáš, že ti to vadí a spíš než tohle, potřebuješ mít v těhotenství klid. Ale v klidu, bez hysterie a (vím, dělá se to blbě 🤦🏻♀️) bez výčitek. Zeptat se, proč vlastně má potřebu si s ní psát a pod…
To je právě to. Už mi došlo, že si píšou pravidelně. Ale když se ho zeptám, co za tím vidí, nebo proč si teda píšou, když to začalo kvůli mně a já teď nechci, tak mi řekne, že ona mu jen občas napíše jak se má apod., ale nic víc. Ale kdyby to bylo jen o tomto, tak nemá potřebu to mazat. Něco takového přece není tajné. Ale na to mi odpoví, že to maže, aby předešel mé žárlivosti.
Chci doznání, abych měla důvod vyšilovat. Kdyby to náhodou vedlo k rozvodu, chci vědět, že je to oprávněné.
@Katka1203 píše:
To je právě to. Už mi došlo, že si píšou pravidelně. Ale když se ho zeptám, co za tím vidí, nebo proč si teda píšou, když to začalo kvůli mně a já teď nechci, tak mi řekne, že ona mu jen občas napíše jak se má apod., ale nic víc. Ale kdyby to bylo jen o tomto, tak nemá potřebu to mazat. Něco takového přece není tajné. Ale na to mi odpoví, že to maže, aby předešel mé žárlivosti.Chci doznání, abych měla důvod vyšilovat. Kdyby to náhodou vedlo k rozvodu, chci vědět, že je to oprávněné.
A myslíš si, že je takový idiot, aby to na sebe dobrovolně prasknul?
@terien píše:
A myslíš si, že je takový idiot, aby to na sebe dobrovolně prasknul?
Jsem naivní
tak nějak doufám, že když dojde na lámání chleba, tak to přizná. Jenže když bych hned začala s rozvodem, řekl by mi, že když to tak cítím, asi nemá cenu o něčem diskutovat. Takže bych stejně věděla ho*no ![]()
Myslím že s ji spí a nebo si píši oplzle zprávy. Kdyby si psali o tom, jak se mají a bla bla bla, tak to není potřeba mazat. ![]()
Jako takového manžela bych nechtěla. Dala bych mu nůž na krk. Co bude dělat v šestinedělí a po porodu… ![]()
@Katka1203 píše:
Jsem naivnítak nějak doufám, že když dojde na lámání chleba, tak to přizná. Jenže když bych hned začala s rozvodem, řekl by mi, že když to tak cítím, asi nemá cenu o něčem diskutovat. Takže bych stejně věděla ho*no
No on se bude divit, až na něj vybalíš proplacení části výbavičky, alimenty pro sebe a dítě, předpokládám