Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no a jak by sis to jinak představovala, maminka asi nemá na celý nájem, tak jí syn pomáhá.
Záleží kolik máte na bydlení a kolik tě stojí měsíčně jídlo. Taky kolik je půlka té výplaty. Jestli dává něco mamince je jeho problém, je důležité jaké máte náklady spolu.
Ja nechapu, na co se ptas? Ty mas s tim usporadanim problem?
Tech 5.000 mamince je zvlástních… Pochopila bych třeba opravy. Ale co z toho maminka plati?
Vzdyt je hezke, ze mamince pomaha, zvlast pokud je v duchodu tak najem za velky byt nemusi utahnout. Muj pritel take mamince pomaha, posila ji penize, plati telefon. Vzdyt je to clovek, ktery mu dal veskery zaklad do zivota, tak ji to timhle vraci.
U nas je to tak, ze pritel plati byt (je jeho), veci za jeho ditko (obleceni, skolka) jidlo a kdyz nekam jdeme ven. Ja platim za svoje deti (obleceni, skola apod)jidlo a kdyz jdeme nekam ven.....
Neresime kdo zrovna a kolik platil, ale musim uznat, ze pritel je hrdy na pozici zivitele rodiny, takze platit chce vsude on ![]()
Nemám přítele s dětmi z předchozího vztahu a bydlíme spolu v jednom bytě. Takže peníze máme jen pro sebe. Ne pro maminku do druhého bytu a na alimenty.
Otazka je jestli matce vypomaha, ptz by byt neutahla, pak je to v poradku. A naklad u tebe by jste meli vyresit umerne. Nepises kolik za co vydate penez ![]()
Tak jestli ma jeho matka prd duchod, plati neco do fondu, tak babka tezko vyzije. Zalezi jak je stara… ale to je jeho vec. Tobe na bydleni nic nedava, ale 80% veci plati, vcetne jidla pro tvoje dite
takze si myslim, ze utrati dost. Nebo chces mit jidlo, naftu pul na pul + neco na bydleni? To vyjde uplne na stejno, mozna pro nej lepe…
Já to mám téměř nachlup stejně, akorát že mamince ještě platím lázně a dovolené u moře, nové spotřebiče a veškeré opravy. A moc by mě mrzelo, kdyby partnerka do toho nějak zasahovala, nebo to vůbec chtěla řešit.
@zoidberg píše:
Já to mám téměř nachlup stejně, akorát že mamince ještě platím lázně a dovolené u moře, nové spotřebiče a veškeré opravy. A moc by mě mrzelo, kdyby partnerka do toho nějak zasahovala, nebo to vůbec chtěla řešit.
souhlasim. to, ze pomuzes rodicum ci rodici je hezke.
No,my žijeme od výplaty k výplate. Babička je na tom je finance velice dobře, ona je asi tak 6× do roka u moře na týden, nemůže si stěžovat na finanční stránku,takže v tomhle problém není. Je to asi daň za to,že ten byt napsala už na něj no ![]()
Jinak za jídlo a drogerii tak těch 4000 dá do domácnosti a byt platím 4700.
@Anonymní píše:
No,my žijeme od výplaty k výplate. Babička je na tom je finance velice dobře, ona je asi tak 6× do roka u moře na týden, nemůže si stěžovat na finanční stránku,takže v tomhle problém není. Je to asi daň za to,že ten byt napsala už na něj no
Jestlize byt napsala na nej,tak bych logicky ocekavala,ze bude vse ohledne bytu platit on a jeho maminka mu bude davat nejaky rozumny najem..cili myslim,ze takhle to vychazi vlastne pro nej lepe
a vy nejak zivorite?Do bytu k jeho mamince se prestehovat nechcete?Proc?Trochu mi to zavani spatnymi vztahy mezi tebou a ji,a timpadem resis hovadiny ![]()
@Anonymní píše:
No,my žijeme od výplaty k výplate. Babička je na tom je finance velice dobře, ona je asi tak 6× do roka u moře na týden, nemůže si stěžovat na finanční stránku,takže v tomhle problém není. Je to asi daň za to,že ten byt napsala už na něj no
tak v první řadě si o tom promluv s přítelem, že ti to vadí… nejspíš ti odpoví, že se na to s maminkou tak nějak dohodli… takže on má byt a platí si ho…
U tebe, jak píšeš, platí 80% všeho ostatního kromě nájmu… takže dejme tomu ho to měsíčně vyjde na 15 tisíc… bylo by lepší, kdyby ti dal 5 tisíc na nájem a jen 10 na to ostatní (nebo kolik to u vás vychází)? Není jedno, z jaké škatulky ty peníze jdou, když je za vás stejně utratí? Nebo máš málo a chceš víc? Pak platí zase to první - promluv si o tom s přítelem…
Ahojky, chtěla bych znát váš názor na naší finanční situaci. Mám přítele, oba máme děti z předchozích vztahů, já mám ve své péči a přítel 1×14 dní na víkend plus všelijaké prázdniny, takový ten standard. Mám malý byt, přítel má na sebe psaný byt - větší ale má tam ještě maminku která mu ten byt dala a která tam má břemeno, takže to jednou bude jeho. Jenže! Přítel bydlí u mě, své dítko mívá u nás, když jej má a přesto musí dávat mamince 5000 na bydlení.. ačkoliv tam není a maminka má celý byt prosebe. Mě na bydlení nedává nic, ale kupuje asi tak 80 procent jídla a drogerie do naší domácnosti, plus venku když někde jsme platí on a auto benzín taky financuje sám. Polovinu výplaty da na poplatky a z té druhé poloviny žijeme a já to mám víceméně stejně - půlka výplaty jde na poplatky a z té druhé poloviny žijeme. Co si o tom myslíte?