Jak hospodařite vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56131
30.10.18 14:28
@Kobliha51 píše:
Vždyť to píšu, že to je věc hlavně mezi dítětem a rodičem. Mám ti to nějak zvýraznit? A spořit někomu tak, že mi na to dává peníze někdo jiný....... co to je? Vnukovi ať spoří jeho rodiče. Ale chápu, že někdo prostě bude o chlebu a vodě, jen aby mohl důchod ušetřit a někomu ho dát a dělá mu to radost. Jeho věc. Moje děti mají taky nakázáno, že za mnou do pečovatelku musí chodit v termínu výplaty důchodu. :lol: :lol: :lol: :dance: :dance: To vtipkujeme, ne aby to zase vzal někdo vážně. :zed: :zed:

tsss, my vtipkujeme za kazde 3 roky dostanu novy vuz a rizek zvdy v nedeli:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.10.18 14:33
@jkra píše:
tsss, my vtipkujeme za kazde 3 roky dostanu novy vuz a rizek zvdy v nedeli:).

Taky dobrý..... :dance: Když si koupím něco nového tak se mě synáček ptá, jestli se mi to ještě vyplatí..... :dance: :dance: Máme doma dárečky...... Ale máme se rádi a to je důležité. :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
56131
30.10.18 14:38
@Kobliha51 píše:
Taky dobrý..... :dance: Když si koupím něco nového tak se mě synáček ptá, jestli se mi to ještě vyplatí..... :dance: :dance: Máme doma dárečky...... Ale máme se rádi a to je důležité. :srdce: :kytka:

no ale rika t z lasky:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
30.10.18 15:17

Me fascinuje,ze neco v rodine funguje,je to tak domluveno, nikdo s tim nema zadny problem az do doby nez prijde nějaká nova pritelkyne a ta do toho vrta tak dlouho az vsechny ty rodinny vzahy dosud fungujici uplne rozmeta. Co je tobe zakladatelko do toho,proc tvuj pritel plati mamce byt,nejspis ti to nejak vysvetlil ale i kdyby ne. Vy jste slepovana rodina, kazdej mate svoje deti,svoje expartnery a ac je to dneska bezne, starsi generace to porad neprijima moc dobre a snazi si chranit svoji krev. Nemuzes prece ani po ni chtit aby te po trech letech prijala jako novou snachu zvlast jestli tusi tvoji vypocitavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
30.10.18 15:32

Naši platí za babičku energie a vodu(2-3 tisíce), ale té je přes 80 a má malý důchod.
Pochopila jsem, že náklady v konečném důsledku vycházejí tak nějak na půl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.10.18 15:34
@Sany80s píše:
Naši platí za babičku energie a vodu(2-3 tisíce), ale té je přes 80 a má malý důchod.
Pochopila jsem, že náklady v konečném důsledku vycházejí tak nějak na půl?

no, ona platí bydlení 4700, on 4000 jídlo.
Proč by to mělo být na půl, když tam žijou 4 a tři patří k ní, on je jeden? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
30.10.18 15:38
@Lama Lama píše:
Proč by to mělo být na půl, když tam žijou 4 a tři patří k ní, on je jeden? :think:

Já nepíšu, že by mělo, jen zda jsem to správně pochopila. Zdá se mi to nějak málo na to, že píše, že jedou od výplaty k výplatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
30.10.18 15:48
@Lama Lama píše:
Proč by to mělo být na půl, když tam žijou 4 a tři patří k ní, on je jeden? :think:
Žijou tam tři. Ona, její dítě a on. Jeho dítě je tam jednou za čas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.10.18 15:51
@Miasofi píše: Žijou tam tři. Ona, její dítě a on. Jeho dítě je tam jednou za čas

aha, to jsem zmotala, jsem myslela, že ona má 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
30.10.18 16:21

Pokud se tak dohodli, že ona mu dá byt v kterém dožije a on jí měsíčně za to bude dávat 5 tis, tak prosím. Dohoda je dohoda.
To že to babi až tak nepotřebuje, protože rozhodně hladem nestrádá je věc druhá.

Nicméně, hledal bych prvnotní problém.
A to jsou vaše přijmy a náklady. Opravdu nechápu jak s vaším příjmem můžete žít od vejplaty do vejplaty. Vy musíte vyjít úplně luxusně, protože je řada rodin co nemá dohromady ani plat vého přítele a žijou si tak nějak normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.10.18 20:04
@Anonymní píše:
Co jaké dvě ? Mám jedno a přítel taky jedno, moje náklady jsou cca 11000 z toho činí na bydlení 4700 zbytek ostatní náklady jako školka,složenky apod,výplatu mám 23000. Přítel náklady kolem 20000 a výplatu 38000.

Ale nene…Takze si to shrnme,ty mas plat 23tis,z toho das 4700 na byt.Zbyde ti pres 18tis na ziti.Pro tebe a tve jedno dite.Pritel ma 38tis,z toho da 5tis mamince a 4tis na jidlo do vasi domacnosti,zbyde mu tedy 29tisic.Dohromady jako rodina tedy disponujete cca 47 tisici mesicne a zijete od vyplaty k vyplate???Mate nejake dluhy ci jine zavazky??Tohle neni normalni..Klanim se na stranu tech,co maji dojem,ze si proste brousis zuby na vetsi byt vedle v ulici..Je to nesmysl,promin.Udelejte si revizi financi,prinejhorsim rekni pritelovi,at se podili na poplatcich za vas soucasny byt.Ale beztak musis ocekavat,ze on pak bude pozadovat podil od tebe na uzivani auta atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
1.11.18 07:40
@Anonymní píše:
Tak by mi pomohl částečně zaplatit za nábytek který přece denně používá taky? Přišel ke mě jen s osobními věcmi,tak co je na tom špatného že by mi dočasně pomohl něco splatit a já bych na to konto mohla pořešit bydlení,abychom se nemuseli mačkat,vadí to i jemu..

Jo, to mohl. Nakonec „svůj“ majetek má v péči babičky, investuje do něj relativně dost každý měsíc, ale přitom bydlí v tvém bytě a používá ty věci, které splácíš.

Ve složených vztazích je to náročné,jak vyřešit majetek a peníze.Varinta,že si pořídíš na hypo větší byt mi přijde fajn,kdyby jste se rozešli,oba dva budete mít svůj velký byt,navíc ty tím řešíš problém,který partner evidetně vyřešit neumí(větší bydlení),takže by měl být rád.

Příspěvek pro mamku - pokud ho vůbec nepotřebuje,v této výši moc nechápu.Ale neexistují jen hodné maminky a tchýně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.18 12:06

Hele a co z přítele udělat manžela a vzít si společně hypo na větší byt? Ten malý můžeš pronajímat, zvýší se tím bonita na hypo. Kdyby vám to neklaplo, každý odejde do svého a zadlužený byt prodáte i s hypoškou ;) Pokud vám to klapne, tak byt po babi bude stále připraven pro syna a zároveň budete mít příjem z nájmu tvého bytu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
1.11.18 12:25

@unuděná a kde na tu hypotéku vezmou, když nic neušetří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.18 12:52

@iiiv Spíš mi pak ještě došlo, že na takové majetkové čachry machry to chce být trochu finančně gramotní, takže beru zpět a nedoporučuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný