Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Byt bych s babi určitě vyměnit nechtěla, je to její domov, je tam zvyklá.
Jen teda mě třeba nepřijde uplně normální,aby mi moje dítě platilo peníze za byt, ve kterém bydlím já( i když bych ho na něj přepsala). Jako neříkam, kdyby babi na tom byla nějak špatně-finančně, zdravotně, ale takhle…nevim mě to přijde divný.
Jak dlouho jste s přítelem spolu?
@pikola píše:
Ale ty platíš podle všeho méně než on a navíc máš dvě děti. Vy máte oba nějaké extra nízké příjmy, že nejsi schopná platit ani takové základní věci?
Co jaké dvě ? Mám jedno a přítel taky jedno, moje náklady jsou cca 11000 z toho činí na bydlení 4700 zbytek ostatní náklady jako školka,složenky apod,výplatu mám 23000. Přítel náklady kolem 20000 a výplatu 38000.
@Anonymní píše:
Ježíš nikdo nechce nikoho vystipat..držíme ústa,protože se s babičkou nikdo nechce pohadat nebo tak..jen to prostě ani já ani přítel nechápeme..ona chce aby ji platil 5000 náklady na ten byt jsou 7045, ví že mu hypo nedají, a nastěhovat si nás tam nechce a prohodit bydlení taky ne..takže jsme v takové patové situaci.
tak na druhou stranu ten byt je jeho. Tak mame pomuze.Kolik stoji takovy byt ve Vasem meste?
Ja tohle mysleni nepochopim. Cizi zenska,ktera nema absolutne zadny pravni vztah k pritelove mamce si dela naroky a snazi se ji vystipat ze sveho bytu,kterej si celej zivot budovala a ted tam chce v klidu dozit? To si snad delas srandu,ze takhle uvazujes. Postarej se o svou dobrou zivotni uroven a pak pis tyhle moudra. Navic z psaneho vyplyva,ze byt neni pro tveho pritele ale pro jeho syna. Takze ty do toho fakt nemas co krafat. Doufam,ze babicka aspon nebyla tak hloupa a kdyz uz musi byt tim vecnym bremenem,tak si tam aspon dala podminky ohledne klidneho doziti. A nedivim se ji,ze vas k sobe nechce,jeji syn a vnuk zustane na vzdycky,tebe muze za rok dva nahradit nejaka jina a babicka u toho zrejme byt nechce.
@Anonymní píše:
Co jaké dvě ? Mám jedno a přítel taky jedno, moje náklady jsou cca 11000 z toho činí na bydlení 4700 zbytek ostatní náklady jako školka,složenky apod,výplatu mám 23000. Přítel náklady kolem 20000 a výplatu 38000.
ale je uplne jedno jake mas naklady. Pritel ma byt, ktery dostal, chapu dobre. Dava mame 5 tisic mesicne, ale za to bude mit velky byt.I kdyby podobny stal ve Vasem emste 2 mega, tak si to spocitej.....
@Anonymní píše:
No páni, 60tis pro tři lidi.. a máte problém vyjít??? To nemyslíš vážně, že?
@zuzukobylka píše:
Byt bych s babi určitě vyměnit nechtěla, je to její domov, je tam zvyklá.
Jen teda mě třeba nepřijde uplně normální,aby mi moje dítě platilo peníze za byt, ve kterém bydlím já( i když bych ho na něj přepsala). Jako neříkam, kdyby babi na tom byla nějak špatně-finančně, zdravotně, ale takhle…nevim mě to přijde divný.
Jak dlouho jste s přítelem spolu?
Mě taky
tri roky
@Anonymní píše:
Mě takytri roky
A přítel opustil matku svého dítěte kvůli tobě? Byla ještě těhotná nebo už porodila v té době?
A jestli to příteli vadí taky, tak ať navrhne mamce, že vzhledem k tomu, že byt v pohodě utáhne sama a jemu to výrazně blokuje jeho další plány se svým bydlením, tak ať ten byt rovnou přepíše na svého vnuka a on přestane platit. Prostě se zeptat, za jakých okolností se z toho bytu vyvázat.
Já chápu pomoc rodičům, kteří to potřebují, ale zase pokud má paní příjem+důchod+úspory, byt bere čistě jako svoje teritorium (tzn. chlap tam nemá ani uložené věci a chodí tam jen na návštěvu), tak si moc tu situaci neumím představit a taky bych nechtěla platit měsíčně za něco, co 20let nebudu používat a co by stejně jednou spadlo do dědického řízení, takže to vlastnictví pro mě nemá valného smyslu.
@Anonymní píše:
V prvním příspěvku píšeš, že máte děti.
tak vidíš, že on má větší náklady ale pokud potřebuješ aby ti dával na domácnost vic, tak si řekni jemu, plat na to má. Ale rozhodně to nebál do toho, že potřebuješ na tvoje dluhy a chceš do jeho bytu. Pokud máma nechce tak ne, předpokládám že ten byt byl původně její a ne přítele.
Vaše platy není zrovna něco, co by se muselo psát, že žijete na hranici chudoby od výplaty k výplatě jak jsi popsala.
Příspěvek upraven 30.10.18 v 13:36
@Anonymní píše:
Mě takytri roky
3 roky. a vnukovbi ( kteremeu, tomu pritele ci Tvemu ) jsou 3 roky.
Hypoteticky, pokud ten byt babi stoji cca 2 mega u Vas ve meste a pritel ji dava 5 tisic mesicne, pored mu do klina spadne pekny byt.
Babi ho mohla prodat a probendit.
@Miasofi píše:
A přítel opustil matku svého dítěte kvůli tobě? Byla ještě těhotná nebo už porodila v té době?
Sice ti do toho nic není,ale ona odešla k jinému..
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
Sice ti do toho nic není,ale ona odešla k jinému..
No není ale přišlo mi divné, že jste spolu tři roky a jeho dítěti jsou též tři roky ![]()
@zrcadlo píše:Takže příjem přes 60tis., za bydlení dáte 10tis. a z 50tis. žijete z ruky do huby, takže potřebujete za to bydlení platit jen 4700,–, aby vám zbylo 55tis. a mohli jste si dovolit větší bydlení. No, obávám se, že když nevyjdete s 50tis., tak s těmi 55tis. by to bylo úplně stejné, protože tohle fakt není normální. To platí přítel alimenty 20tis.?
souhlas, to je divne.
jen se cela trese na byt babi.
stydela bych se…