Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zrcadlo píše:Takže příjem přes 60tis., za bydlení dáte 10tis. a z 50tis. žijete z ruky do huby, takže potřebujete za to bydlení platit jen 4700,–, aby vám zbylo 55tis. a mohli jste si dovolit větší bydlení. No, obávám se, že když nevyjdete s 50tis., tak s těmi 55tis. by to bylo úplně stejné, protože tohle fakt není normální. To platí přítel alimenty 20tis.?
Taky jsem se nad tím pozastavila. To prostě rozum nebere a myslím, že tu nejde o žádné hospodaření ale čistě o to bydlení. Protože po zaplacení všeho jim zbyde víc než 20tis a žijí od výplaty k výplatě? ![]()
Já furt nechápu proč by měl syn platit babičce bydlení. Já bych se teda styděla po svých dětech něco chtít.
Jinak zakladatelko, jakto že žijete od výplaty k výplatě, když máte pěkný příjem?Nemáte těch půjček víc?
@zuzukobylka píše:
Já furt nechápu proč by měl syn platit babičce bydlení. Já bych se teda styděla po svých dětech něco chtít.
Jinak zakladatelko, jakto že žijete od výplaty k výplatě, když máte pěkný příjem?Nemáte těch půjček víc?
me tedy prijde normalni pomoci mame, zije tam sama, treba si plati leky. a neni to nic divneho.
Ty mas 23 tis., neco das na byt, on plati vic za potraviny a zijes od vyplaty k vyplate?
Asi neumis hospodarit
.
Kdyby si mesicne utratila 10-12 tis., tak ti prece zustava dost. Mas problem utahnout co mas, tak neporizuj nic vetsiho a nezadluzuj se vic.
@jkra píše:
me tedy prijde normalni pomoci mame, zije tam sama, treba si plati leky. a neni to nic divneho.
Píše, že babi za byt platí 7tisíc, má důchod + chodí ještě do práce, jezdí k moři několikrát za rok. Nevim mě to prostě nepřijde ok. Svoje rodiče bych nikdy nenechala na holičkách, ale tohle mi nepřijde ten případ. Zase nevíme vše, jen co napsala zakladatelka,bůhví jak to je.
@Anonymní píše:
Jinak za jídlo a drogerii tak těch 4000 dá do domácnosti a byt platím 4700.
Tak to je spravedlivé ,ne?
@zuzukobylka píše:
Píše, že babi za byt platí 7tisíc, má důchod + chodí ještě do práce, jezdí k moři několikrát za rok. Nevim mě to prostě nepřijde ok. Svoje rodiče bych nikdy nenechala na holičkách, ale tohle mi nepřijde ten případ. Zase nevíme vše, jen co napsala zakladatelka,bůhví jak to je.
no, tak to je tvoje rozhodnutí. Rozhodnutí jejích chlapa je, že to platit chce, neodsuzuji ani jedno. Nicméně nerozumím, co řeší zakladatelka. Z jejího to na babi nejde, na dosmácnosti jí přispívá +- stejně, tak o co jde? Vzásadě na tom krapet vydělává.
@zuzukobylka píše:
no vidis. a kolem me lide kupuji rodicum dovolene, pokud jsou samotne maminky, tak treba 3 x rocne, lazne. Nekdo mesicne dava mamince penize k prilepseni.
Je rozdíl podporovat rodiče, kteří mají měsíčně k dispozici třeba cca 30 tisíc (důchod a mzdu), jezdí po dovolených a něco jiného přispívat rodičům, kteří mají malé důchody, drahý byt a léky. Být rodičem v tom prvním případě, tak bych si fakt připadala jako parazit, když by moje děti měly rodinu a já se třikrát v roce za jejich peníze válela u moře. Až budu nemohoucí, budu žít jen z důchodu, ráda pomoc přivítám a hloupé mi to fakt nebude. Ale jinak ne.
Ale je pravdou, že vždy je to hlavně záležitost toho dítěte a rodičů, nikoliv partnera.
@Kobliha51
Jak vis, ze ta babi, ktera dostane 5 tis., tak je vsechny nespori vnukovi, ktereho ma?
To je snad vec toho chlapa, jestli chce mame posilat penize nebo nechce, jak ona s tim nalozi. Pritelkyni prispiva, kde je problem?
Kdyz ona si pripada, ze ji sidi, tak si ma rict o vic.
@jkra píše:
no vidis. a kolem me lide kupuji rodicum dovolene, pokud jsou samotne maminky, tak treba 3 x rocne, lazne. Nekdo mesicne dava mamince penize k prilepseni.
Já bych si to od svého dítětě nevzala, když bych měla sama peněz dost a muj syn by živil čtyřčlenou rodinu.
@zuzukobylka píše:
Já bych si to od svého dítětě nevzala, když bych měla sama peněz dost a muj syn by živil čtyřčlenou rodinu.
Tak oni jsou tři, svoje dítě si bere chlap jen jednou za čas. A těžko soudit proč to tak mají. Třeba mamka syna podporovala ve studiích a on cítí vděk a chce jí to oplatit..
@zuzukobylka píše:
no, treba to je vdek, co ty vis.ale myslim, ze partnerovi do toho nemas co mluvit. Oni ani nejsou manzele, nemaji spolecne deti.
@zuzukobylka píše:
jakou čtyřčlenou rodinu? Dyt živí sebe a asi má alimenty
@Kelsey píše:
@Kobliha51
Jak vis, ze ta babi, ktera dostane 5 tis., tak je vsechny nespori vnukovi, ktereho ma?
To je snad vec toho chlapa, jestli chce mame posilat penize nebo nechce, jak ona s tim nalozi. Pritelkyni prispiva, kde je problem?
Kdyz ona si pripada, ze ji sidi, tak si ma rict o vic.
Vždyť to píšu, že to je věc hlavně mezi dítětem a rodičem. Mám ti to nějak zvýraznit? A spořit někomu tak, že mi na to dává peníze někdo jiný....... co to je? Vnukovi ať spoří jeho rodiče. Ale chápu, že někdo prostě bude o chlebu a vodě, jen aby mohl důchod ušetřit a někomu ho dát a dělá mu to radost. Jeho věc. Moje děti mají taky nakázáno, že za mnou do pečovatelku musí chodit v termínu výplaty důchodu.
To vtipkujeme, ne aby to zase vzal někdo vážně.
![]()