Jak hospodařite vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.18 12:51
@unuděná píše:
no tak s tim asi nic neudelas a hlavne,musel by s tim neco chtit udelat pritel.jak ten se k tomu stavi?Nevadi mu byt v malem byte?a babicka asi nebude jeste tak stara a zkostnatela,ze by si „nezvykla“,kdyz je porad nekde v cudu u more atp.
Ja osobne bych svou maminku ve velkem byte samotnou nenechala,uz jen proto,ze ten byt je nevyuzity,coz je v dnesni dobe cen za nemovitosti a pronajmy holy nesmysl..A vy zijete s par tisici mesicne :nevim: Navic driv nebo pozdeji prijde nejaka nemoc,omezeni a stejne tam budete muset jit.

Přítelovi to taky vadí,jenže nehne s mámou.. jasne,celý je to neekonomický, jenže babi trvá na tom že to celý budovala apod..a že tam prostě dožije a Marek bude platit těch 5000, pokud bychom tam chtěli bydlet, museli bychom se nastěhovat do jednoho pokojíku a domácnost je její takže její pravidla, bez zvířat a nadšená teda nebyla že by poslouchala rev děti no..

• Citovat
  • Upravit
17306
30.10.18 12:53
@Anonymní píše:
Spíš,třeba kdybyste měli o těch 5000 víc tak bych mohla doplatit půjčku na zařízení mého bytu ve kterém teď žijeme a mohla jsem dosáhnout na hypo na něco většího víš. Takhle je to taková patová situace. A jako čekat až tu babi nebude, no to mi přijde hrozný ..

Ono je tvé smýšlení docela pochopitelné. Ale zkus si představit sebe, jak si během života vybuduješ pěkné velké bydlení a ve stáří si konečně zase začneš užívat. A tvá snacha či zeť se tě snaží vyštípat z vlastního anebo ti utáhnout penězovod. Prostě mladí a aktivní lidé mají mnohem více možností, jak si vybudovat pohodlné bydlení, ti staří už ho vybudovali, chtějí si ho jen užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.18 12:56
@Anonymní píše:
Já jsem chtěla ten svůj malý byt prodat,jenže nedosahnu na hypo. Přítel nemá oficiální příjem, ten jeho byt chce babička pro svého vnuka,tzn přítelova syna. Nepřeje si aby se prodal,chce ho zachovat pro jeho dítko a možná i to je důvod proč nechce ty byty vyměnit,možná se boji že bychom s tím bytem něco udělali,prodali nebo tak.

Tebe stve, ze jste v mensim nebo mate malo penez? Vyjadrujes se zmatene. A svuj byt neprodavej, skoncis v najmu a budes na tom mnohem hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.10.18 13:01
@Anonymní píše:
Přítelovi to taky vadí,jenže nehne s mámou.. jasne,celý je to neekonomický, jenže babi trvá na tom že to celý budovala apod..a že tam prostě dožije a Marek bude platit těch 5000, pokud bychom tam chtěli bydlet, museli bychom se nastěhovat do jednoho pokojíku a domácnost je její takže její pravidla, bez zvířat a nadšená teda nebyla že by poslouchala rev děti no..

no hele,to tezko radit.kdyby pritel chtel,tak proste nastehovat se tam muzete,babca by si pak musela vystacit se svou loznici a spolecnou kuchyni,socialkou atd.ale chapu,ze nechce delat dusno a mozna se i boji,ze by pak babca delala dusno vam.Nechapu,proc babicka byt nenapsala rovnou na vnuka?A byt je v OV?Kolik jsou na nem fixni mesicni naklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
30.10.18 13:02

A maminka je starsi už v duchodu třeba? Jinak je to jeho volba že ji něco dává, že tobě nájem neplatí je mezi vámi, ale jestli platí 80% výdajů do domácnosti, přide mi to docela fér :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.18 13:08

Kolik platis inkaso? Vzdyt jeho ty potraviny a drogerie musi vyjit draz, jak to inkaso v malem byte a najem ty ve svem prece neplatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 13:12

Vnukovi jsou tři roky. Náklady úplně vše na byt který je v OV činí 7045kc, je to 3+1 cca 85m. Já ti nevím no i vlastní vnoučata mají zákaz do obýváku na sedačku aby ji neznicily,ona je babča dost svá. Hodná,ale má svý vrtochy. Pracuje,má důchod,má se dobře,je hodně aktivní.

• Citovat
  • Upravit
35791
30.10.18 13:12
@Anonymní píše:
Spíš,třeba kdybyste měli o těch 5000 víc tak bych mohla doplatit půjčku na zařízení mého bytu ve kterém teď žijeme a mohla jsem dosáhnout na hypo na něco většího víš. Takhle je to taková patová situace. A jako čekat až tu babi nebude, no to mi přijde hrozný ..

Jako že on by ti dal těch 5 místo matky aby sis doplatila SVOJE dluhy a koupila si do SVEHO bytu.. aha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
30.10.18 13:15

Spíš udělejte něco se svými příjmy, jestliže vás bydlení stojí dohromady 9700,–Kč (4700,– tvůj byt a 5tis. babičce) a přesto se dvěma příjmy žijete z ruky do huby, tak děláte něco špatně (jak byste to dělali v nájmu?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
30.10.18 13:15
@Anonymní píše:
Vnukovi jsou tři roky. Náklady úplně vše na byt který je v OV činí 7045kc, je to 3+1 cca 85m. Já ti nevím no i vlastní vnoučata mají zákaz do obýváku na sedačku aby ji neznicily,ona je babča dost svá. Hodná,ale má svý vrtochy. Pracuje,má důchod,má se dobře,je hodně aktivní.

ale prosim Te, to ze nesmi na sedacku nic neznamena.
A ze je aktivni je fajn.
Je dost hnusny, jak bys ji vystipala. Tak si najdi lepsi praci.
Jednou v tom byte budete. ale uplne chapu, ze babi si to chce uzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.18 13:18
@zrcadlo píše:
Spíš udělejte něco se svými příjmy, jestliže vás bydlení stojí dohromady 9700,–Kč (4700,– tvůj byt a 5tis. babičce) a přesto se dvěma příjmy žijete z ruky do huby, tak děláte něco špatně (jak byste to dělali v nájmu?).

Jeste pricti potraviny. To maji mesicni prijem do 20 tis.? Bud jeden nepracuje nebo nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 13:21
@pikola píše:
Jako že on by ti dal těch 5 místo matky aby sis doplatila SVOJE dluhy a koupila si do SVEHO bytu.. aha :think:

Tak by mi pomohl částečně zaplatit za nábytek který přece denně používá taky? Přišel ke mě jen s osobními věcmi,tak co je na tom špatného že by mi dočasně pomohl něco splatit a já bych na to konto mohla pořešit bydlení,abychom se nemuseli mačkat,vadí to i jemu..

• Citovat
  • Upravit
35791
30.10.18 13:24
@Anonymní píše:
Tak by mi pomohl částečně zaplatit za nábytek který přece denně používá taky? Přišel ke mě jen s osobními věcmi,tak co je na tom špatného že by mi dočasně pomohl něco splatit a já bych na to konto mohla pořešit bydlení,abychom se nemuseli mačkat,vadí to i jemu..

Ale ty platíš podle všeho méně než on a navíc máš dvě děti. Vy máte oba nějaké extra nízké příjmy, že nejsi schopná platit ani takové základní věci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 13:26
@jkra píše:
ale prosim Te, to ze nesmi na sedacku nic neznamena.
A ze je aktivni je fajn.
Je dost hnusny, jak bys ji vystipala. Tak si najdi lepsi praci.
Jednou v tom byte budete. ale uplne chapu, ze babi si to chce uzit.

Ježíš nikdo nechce nikoho vystipat..držíme ústa,protože se s babičkou nikdo nechce pohadat nebo tak..jen to prostě ani já ani přítel nechápeme..ona chce aby ji platil 5000 náklady na ten byt jsou 7045, ví že mu hypo nedají, a nastěhovat si nás tam nechce a prohodit bydlení taky ne..takže jsme v takové patové situaci.

• Citovat
  • Upravit
37132
30.10.18 13:26
@Anonymní píše:

A proč to nereknes jemu? Kdybys sis s ním o tom promluvila místo rozčilovani se tady v diskuzi :nevim: jinak nechápu jak někdo kdo nezvládá zaplatit 4700 za bydlení si koupí nábytek na který nemá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný