Jak jste získali bydlení ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24004
14.1.25 07:53

„Uživatel byl smazán“ - Tro/t/ll… :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.1.25 07:56

Tak by platíme hypo asi 30.000 - refinance se da i před ukončením, da se zazadat o prominutí splátek a platí se jen úrok, máme stranou nějaké peníze na pár měsíců výpadku jako je důchodový spoření, které je stejně na dvě věci, da se prodat můj byt…

Pokud chce člověk žít trochu jinak než v nájmu musi riskovat. Prvni hypoteku jsem si brala s tim, ze vyšla na stejno co můj najem ale bydlela ve větším.
Zároveň hyppteka je stále na takové úrovni, ze bezproblemu muzu pronajmout.

Očekáváme ze za pár let se to zlepší, ale bereme to jako investice pro naše potomky - dávat to na spoření se nám fakt nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
14.1.25 07:59

U polských hranic rekonstruovany byt 3+1 za 1,8 (v bytovce komplet zrekonstruované),další tři byty pořád prázdné. Akorat budete léčit v Krnově. Nemas zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 07:59
@Anonymní píše: Více

Nikdo tě nenutí, tak buď půjdeš mimo prahu, 60tis vyděláš všude nebo budeš v nájmu, je to jednoduché :mavam:

• Citovat
  • Upravit
645
14.1.25 08:05

Nechapu, co lidi vede k mamoneni nutne neco vlastnit, my mame super výhodný nájem a na stáří prchnu někam do Thajska, beztak nedokazu zit na jednom místě (městě/statu) cely život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14998
14.1.25 08:08
@hopsahejsa píše: Více

Ne každý chce na stáří do Thajska. A stačí invalidní důchod nebo ovdovíš a s podnájmem se můžeš jít klouzat, protože ho neutáhneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14998
14.1.25 08:09
:) Dobrá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.25 08:10

@hopsahejsa tak my tam necháme děti a můžeme taky prchnout…dům je na dvě křídla, každé dítě bude mít dva pokoje s koupelnou a 50m uprostřed budou mít společných :lol: :lol: :lol: taky si to můžou rozšířit na půdu a budou mít dva mezonety :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.25 08:20

Tak plat 120tis na dva lekare mi prijde docela maly, ale zalezi asi jakou mate praxi a v jakem odvetvi delate. Pokud jste po studiu, platy se Vam budou zvysovat. Ale jak pises, hypoteku za 50tis je sebevrazda, pokud chces jit na materskou.
Ja koupila dum v exekuci v roce 2017 a pak ho rekonstruovala a hypoteku mam asi na 3mil se splatkou 10tis mesicne. Muj muz ma taky hypoteku a plati 10tis mesicne. Cekame miminko a taky pocitame, jak to utahneme z jednoho platu. Nejspis pujdu proste po roce na castecny uvazek do prace a bude mi hlidat mamka. Jako lekarka se taky budes moci vratit na castecny uvazek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.25 08:25

Tak ja fakt nevim, jestli jsi troll, nebo jsi tak arogantní. Tu situaci nezměníš tím, ze budeš sedět a fňukat. Bud si vezmete hypo a pořídíte dítě az za pět let, a do te doby budete škudlit (a da se počítat s tim, ze příjmy porostou). A nebo se ted odstěhujete treba do Varů (nebo kamkoliv jinam) a na byt budete najednou mít skoro našetřeno.

• Citovat
  • Upravit
14998
14.1.25 08:38
@hopsahejsa píše: Více

Tak promiň tam fakt nikdo nechce. Krom toho že jsou tam nízké platy, vysoká nezaměstnanost, tak jsou tam lidi převážně s dezolátním myšlením, viz volby. Jediný bonus tam je krásná příroda. Tam bych nešla, ani kdyby tam krásný barák stál 800 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14998
14.1.25 08:39

Jsou dva roky po škole. Nevím, jestli se pohybuješ ve zdravotnictví, ale statisícové platy lékařů po škole je fikce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24004
14.1.25 08:40

Zakladatel/ka diskuse se už dávno smazal/a, nebo byl zrušen @admin,,, :nevim: :nevim: :nevim:
Ale bral jsem to tak, že těch 120 tisíc je na osobu, což je u praktiků v Praze normílní, nebo to spíš dnes bude podstatně víc… Před cca 10ti lety jsem naposled mluvil se svým bávalým zákazníkem, starším pánem a už tehdy jeho tři synové, praktici, těch 120 tisíc měli… Když má naplněný stav :nevim:, bude to dnes víc, neý před těmi 10ti lety… 8) Platy v nemocnicích nebudou asi takové, tam budou zřejmě nižší… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14998
14.1.25 08:42

@bse.pedro Jak poznáš že zakládající anonym smazán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56179
14.1.25 08:51

No, tak nebudeš bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...