JAK KRMÍTE?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
12.2.09 15:37
ivusha píše:
Takže my máme totálního nejedlíka. U jídla autíčkujeme, jedou pohádky, když byl menší jedl v kuchyni na lince a pouštěli jsme vodu do dřezu, nebo mikrovlnku naprázdno, knížečky, 2 lžičky.........samožřejmě ne všechno najednou, ale každý den zabere něco jiného. Máme dny kdy sní za celý den půl jabka a 3lžičky oběda..........kdybych se měla u jídla postavit na hlavu a odrážet ušima aby jedl - udělám to. Prostě musím od jídla odpoutat pozornost, aby vlastně nepřišel na to, že se do něho snažím zase něco nacpat.

Jsme na tom podobne - mame nejedlika a vetsinou, pokud nema ohromny hlad napr. po 2 dennim pustu, musime odpoutat od lzicky pozornost, jinak neji.Tedy zachovavam za:,–(u, ze pri jidle musi sedet v zidlicce, ale ma moznost mit v ruce nejakou hovadinu (napr. lzicku, kelimek, par knofliku…). Jinak by snad uz nejedl vubec. S jidlem mame stridave problemy uz od 5 mesicu a pokud ma nektera maminka jedlika, nikdy nepochopi, co je to dostat do ditete alespon par lzicek obeda i za cenu, ze si pri tom dite bude hrat.
Ted je nam 13 mesicu a kousek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
12.2.09 16:12

ahojki, já dokonce někdy kolem roku a půl krmila v houpačce, kterou jsme měli doma zavěšenou,,,, bylo to už opravdu zoufalé, a předtím nějaký čas jedině u okna, aby mohla koukat na tramvaje. Mám doma taktéž nejedlíka. Dnes jí jsou skoro 3 roky a už z toho dávno vyrostla, už jíme způsobně u stolu, ovšem běží nám televize - máme obývákokuchyň…ale toho se nemíním vzdát ani já :) JInak v tomhle dost spoléhám na školku, kam nastoupí v září :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.2.09 00:14

Mňoooooo, to je těžký jak správně krmit dítě :D. Každá totiž fojde k řešení, které je pro obě strany (dítě i „krmiče“) nejlepší.
Taky jsem byla zastáncem toho že když se jí tak se sedí u stolu a jí se. Jenže člověk míní, dítě mění :D.
Vzhledem k tomu že naše dítko skoro nejí, využívám různé prostředky k tomu aby jedlo. Takže jí a kouká u toho na pohádku, někdy jí a odběhne, následně zas přiběhne, někdy si u jídla jezdí po stole autama :roll: .
Jedinné co tedy neschvaluju a prostě to nedělám je to, abych za dítkem lítala s talířem a za procesu běhání a hraní ho krmila :evil: .To jsem nikdy nedělala a neudělám. Buď tedy sedí u stolu a dlabe, nebo si odběhne sáma přiběhne. Když nepřiběhne delší dobu, a i přes upozornění (několikáté) se ke stolu nevrátí, natož aby něco zobnul, tak to sklidím a je po ptákách.
Já jsem tedy ráda že mi Jára sní i pár lžic.
Ovšem abych jen nehanila, jsou i výjimky, kdy sedí a bez keců do sebe naháže jídlo bez pohádky, hraní a odbíhání ;).

• Citovat
  • Upravit
4361
13.2.09 17:56

No my taky máme nejedlíka, ale teda u oběda sedí ve stoličce v kuchyni bez telky, ale někdy s rádiem a poslední dobou má svojí malou misku a lžičku a míchá si. Jinak třeba ranní jogurt jíme u pohádky v obýváku na klíně, ale musí v ruce držet víčko, které jsem právě sloupla jinak neotevře pusu a nevím teda kde to vzala :) ale hlavně že jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
13.2.09 19:08

Ahoj, já si na krmení beru dvě lžičky, tu kterou ji krmím se mi snaží ukrást a pak s ní kvedlá v misce popřípadě mě s ní krmí, pak mi čajzne lžičku náhradní a já si beru tu původní a tak stále dokola. K tomu všemu je zapnutá TV nebo jí musím říkat básničky. 8)

Ale co, hlavně, že jí! A jednou na to budu s láskou vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
7.3.09 12:54

Ještě já. Kolem nás jsou 3 děti, podle rodičů nejedlíci. Rodiče se taky můžou postavit na hlavu, aby do dítěte něco dostali - opičky, tv, po dvou lžičkách jednoho se dá něco jinýho atd. Ale když to tak sleduju, vůbec se dětičkám nedivím. K obědu sní 2 lžíce a odejdou od stolu a do hodiny vidím, jak se ládujou tu bonbonkama, tu brumíkem, tu sladkýma "cereáliema. Do toho přesnídávka, sladkej džus - a tak pořád dokola. Prostě mají rodiče zmáklý. Nevěřím, že by nějaký dítě dlouhodobě vydrželo o půl jabku a 2 lžičkách oběda denně. A pokud jo, je to případ pro doktory kvůli poruše příjmu potravy. Ale netvrdím, že mám patent na rozum :-) jen popisuju, co často pozoruju ve svým okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
7.3.09 12:58

Lasičko… :lol: :lol: :lol: koukni kolik je hodin :wink: . Od rána bez snídaně i svačiny, jenom neoslazený čaj. Před chvilkou jsem vytáhla oběd, ani se mi nepodařilo ho do té stoličky narvat. Takže z oběda nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
8.3.09 14:22

my taky zadne sladkosti nejime.. Vita o to ani nestoji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie