JAK KRMÍTE?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
JAK KRMÍTE?
Od narození Verunky se snažím dodržovat některá pravidla ve výchově. Jedno z nich je i to, že při jídle vždycky sedíme a s ničím si nehrajeme. Když se setkávám s ostatníma maminkama, tak na nás koukají jak na exoty. Říkám si, že mě tedy zajímá, jak to kdo má doma.
Jsem zvědavá jak vyjde tahle anketa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj
tak nase mala ma teprve osm mesicu az uz od pateho kdy ji se ji krmim jen v sede a s nicim si nehraje protoze to odpoutava jeji pozornost a pak se snazi strcit do pusy vse krome jidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel u nás jídlo bylo vždy velký problém, takže pokud dítě papá, tak bych i uplatňovala nějaké výchovné metody, nicméně u nás je problém vůbec donutit jíst. Takže u jídla se sice sedí, ale zpravidla běží pohádka, nebo má alespoň něco v ruce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve věku kolem jednoho až dvou let jsme seděli v židličce, a žádné hračky, žádná televize, pěkně jsme u jídla popovídaly a bylo to v pořádku, teď ale prakticky nejí, nepomáhají žádné „zaručené“ metody, ani hračka ani telka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prave, ja si myslim, ze to zalezi na veku, na diteti a na mire „zoufalstvi“ matky ![]()
Domca je malej, takze zatim sedi a ji, v zidlicce v kuchyni, bez TV a hracek. Obcas, kdyz bojkotoval obedovou zeleninu, tak jsem mu davala na hrani druhou lzicku, aby se zabavil, nebo krupky, ted uz je to ok…
Rada bych zustala u toho, ze u jidla se treba nediva na TV a tak, jak to bylo u nas doma, ale kdyz si vzpomenu, jak mi svyho casu vracel kazdou lzicku a rval jak tur, tak nevim nevim… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nas by to bez hrani neslo
Vzdy siukaze co chce podat a pak az otevre pusu,hlavne u obeda. Vecerni kasi vetsinou zblajzne bez hracek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to také jak kdy. Momentálně docela pohoda, jídlo přijímá velmi dobře
bez televize a jiných „volovinek“ kolem.
Ale ještě před měsícem jsme měli puštěnou televizi s pohádkami - nejlépe Kouzelná školka, to šlo jak po másle
a nebo si povídat, krmit panenky, zvířátka.
Teď ji začalo bavit samostatné jezení, už se ji docela často podaří strefit do pusy, tak to asi dcerku momentálně baví.
Co bude za týden … to nevíme …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé tak na tohle já jsem lajdák,jíme spolu v obyváku na gauči před televizí,sedí teda hezky i sám hezky jí,ale prostě jsme se naučili chodit k tv
Manžel je z toho na prášky,takže se pomalu snažíme sedět u stolu v kuchyni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je pěkné pravidlo, to ti každá odsouhlasí, ale některé děti jinak nejí, jakože fakt nejí. My jsme svého času měli u jídelní židličky mísu s různým bordýlkem - víčka od přesnídávek, starý foťák (náš favorit - jednou rukou jsem krmila, druhou převíjela), už ani nevím, co všechno. Když začal jíst líp, tak jsme to odstranili. Ale i tak má tendence lézt na stůl, stát na židli atd. atd., a to jsem dost striktní. Bohužel jsem vyfásla dítě tvrdohlavější, než jsem sama (nevídané). Kdyby dítě jedlo jakž takž pěkně, tak nevidím důvod mu něco dávat. Prostě hlavně aby jedlo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud vám to vyhovuje a prcek ti tak jí, tak je to samozřejmě nejlepší varianta - sedět a nehrát si ani nic k tomu (televize apod).
Pokud nejí, tak pak se člověk uchyluje k tomu, jak dítě nakrmit a mnohdy akceptuje jeho podmínky - pokud za nich ale opravdu jí.
Ani jedna holka to zaplat pánbu nepotřebovala:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to tady tak čtu, tak jsem asi taky exot. Kluci vždycky jedli u stolu bez hraček, bez tv. Jednu dobu starší syn skoro nejedl, tak prostě nejedl. Dost zhubnul a vytáhnul se, z původního pod:,–(itýho puclíka je hubeňour
Nijak jsem to neřešila. Ale nedostával ani žádný mlsání ani sladký pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže my máme totálního nejedlíka. U jídla autíčkujeme, jedou pohádky, když byl menší jedl v kuchyni na lince a pouštěli jsme vodu do dřezu, nebo mikrovlnku naprázdno, knížečky, 2 lžičky.........samožřejmě ne všechno najednou, ale každý den zabere něco jiného. Máme dny kdy sní za celý den půl jabka a 3lžičky oběda..........kdybych se měla u jídla postavit na hlavu a odrážet ušima aby jedl - udělám to. Prostě musím od jídla odpoutat pozornost, aby vlastně nepřišel na to, že se do něho snažím zase něco nacpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Papůů
My jsme tak kolem jednoho roka měly puštěnou telku, protože se Kačka potřebovala soustředit na nějakou věc a jídlo to podle ní nebylo. A když čučela na telku, polevila v pozornosti co se týkalo jídla a baštila. Pak jsme měly běžecké období, kdy komíhala kolem stolu a chtěla, abych jí honila s lžičkou. Ale když šla párkrát spát po obědě bez oběda,tak si to rozmyslela. Teď způsobně sedí u stolu a když nepočítám to, že se umí hrozně zkecat a umazat, tak jí docela v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dokud byla Venda malá tak seděla pěkně v židličce a jedla. Teď buď sedí u svého stolečku a jí sama(když se jí chce). A pokud se jí nechce, tak vezmeme knížku, listujeme a přitom krmím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas je to jak u Lasicky … striktne sedi a ji. Kdyz nesedi… neji. Kdyz nechce jist… jeho problem. Je fakt, ze existuji vyjimky, jako navsteva kamaradu… to pak sni trochu a prijde se dojist za 20min, nebo ovoce ci piskoty, ktere dostane do misky a chodi si brat kousky. Ale obecne snidane, obed, vecere… bez hracek a u stolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit