Čím mažete chleba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1938
3.2.09 19:27

Čím mažete chleba?

Ahoj holky, chci se zeptat, čím dětem mažete chleba? Začínám ho Tomíkovi dávat, moc mu chutná, tak si říkám, že časem mu ho začnu i mazat, ale nevím čím. Co je vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
3.2.09 19:42

My jsme v tomhle věku mazali jen ABmáslem, pak jsme přešli na sýr Gervais, Lučinu, Fenixe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
3.2.09 20:14

My už jsme touhle dobou mazali skoro vším, co nebylo moc kořeněné. tavené sýry, máslo, lučina, plátkový sýr i šunku. Od roka jsem malé dávala skoro vše co jsme jedli my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
3.2.09 20:31
zari píše:
My už jsme touhle dobou mazali skoro vším, co nebylo moc kořeněné. tavené sýry, máslo, lučina, plátkový sýr i šunku. Od roka jsem malé dávala skoro vše co jsme jedli my.

jjo, souhlasim u nas to nebylo jine :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
3.2.09 20:57

My mažeme máslem,pomazánkovým máslem,lučinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
3.2.09 21:10

My už v té době taky mazali téměř vším … ale nejvíce asi lučinou, gervais apod., což nám zůstalo dodnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21482
3.2.09 21:30

tak my začínali s lučinou nebo sýrem Almete. dneska u nás jede klasické máslo nebo pomazánkové máslo. doplňujeme sýrem, šunkou, marmeládou. podle toho, co si slečna poručí.:-) myslím že od roka může pomalu nabíhat na běžnou stravu rodičů, pokud teda nemá problémy s alergiemi, atopickým ekzémem apod. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
3.2.09 21:43

Pozor na tavené sýry-obsahují tzv. tavné soli, které nejsou nic moc ani pro dospěl, natož pro děti.
Nejlepší jsou čerstvé sýry typu Gervais, Lučina, Cottage…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
3.2.09 21:51

Nožem 8) .

Tavené sýry jsou jednak nezdravé a jednak rizikové. Mně projde tak max. pravé máslo (to ožere a zbytek nechá :twisted: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
3.2.09 22:04

Tomáš mi odmítá jíst chleba nebo rohlík když je něčím namazaný, takže mi dáváme suchý a jak mu šmakuje. Honza zas ojí jen ten vršek… Takže asi budu chystat tu svačinu jen jednu však oni se nějak podělí… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21482
3.2.09 22:36

lacenko, taky řešení :-)
ale jinak jsou super sýry pro děti (i tavené). jmenuje se to Kidiboo. mají takové sýrové tyčinky balené samostatně, pak sýrová kousátka (varianta lízátka, ale ze sýru) a pak právě tavený. je to šetrnější pro děti a Klárka je miluje. ale každý si v dnešním sortimentu prostě najde to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.2.09 00:31

Lentilo , moc vtipne cha cha… :evil:
Mimochodem vzduch kterej dychame take neni moc zdravy.....

• Citovat
  • Upravit
1293
4.2.09 00:37

Perlou. Zezačátku.

Ptáš se, čím mažeme - tak odpovídám.
Teď ve 4 letech mažeme máslem, Perlou, paštikou (zdravé výživy si zakryjí oči :lol: bane.. dělam si srandu :lol: ale paštikou mažem opravdu), a MOOOOC nám chutnaj tvarohový pomazánky. S přídavkem sýra, pomazánkového másla, někdy sladkou papriku (koření), to nám jede! A mažu normálně i taveňákama. „Sýr s kravičkou“ prostě vede, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.2.09 02:14

Tak jsem ještě zapátrala po tavených sýrech a:
Můj zafixovaný dojem vyplývající z některé dřívější zdejší diskuse, že tavené sýry mohou obsahovat listerii, byl mylný.
Zato obsahují spoustu aditiv, často jsou nadměrně tučné, a především obsahují fosforečnany, které podobně jako u colových nápojů kradou tělu vápník, takže jsou špatné pro vývoj zoubků a kostí, tudíž pro děti nevhodné, leda samozřejmě výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
4.2.09 02:37

Chtěla jsem napsat nožem , ale koukám, že tento podnětný návrh zde již padl, takže nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí