Kolik UM u 6ti mesicniho mimca
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik UM u 6ti mesicniho mimca
ahoj, urcite se to tady uz probiralo, ale nenasla jsem zadnou rozsahlou diskuzi. kolik mlicka ma vypit mimco kolem 5-6 mesice? ja malou kojila 4.5 mesice pak jsem ji prestelovala na nutrilon (uz jsem kojit opravdu nechtela, milion duvodu). nicmene, nemam srovnani, protoze syn bastil poarad a hodne. od odstaveni v 5 mesicich pil kazdy 3 hodiny 180ml i kdyz zacal s prikrmama. ale berunka vypije vecer 200ml ryzovy kase, to zblajzne. pak vydrzi spat skoro celou noc. budi se mezi 3-6 hodinou. to vypije 180ml nutrilonu, s chuti. ale pak ma sileny pauzy. dneska napriklad od 6 rano nemela nic az do 11, a to vypila „jen“ 150ml. pak kolem 13h jsem ji dala obed – sklenicku vzdycky zbasti s chuti, celou. pije hermankovej caj. taky s chuti. ale zase od ty 13h nutrilon prska a plive. takze asi zase vydrzi az do kase v 6. takze jak tak pocitam, ma kolem 550ml mlika denne, coz mi prijde malo. ale rikam si, ze kdyby mela hlad, tak preci nespi celou noc, ne? volam nasemu dr. ale nebere mi dnes telefon, tak me jen zajimalo, jak jste na tom vy? muzu zkusit jiny mliko, ale myslim, ze tim to neni – jak rikam, v to rano to vypije uplne s chuti. a ten nutrilon ma od narozeni (i kdyz jsem hlavne kojila, tak sem tam jsem ji ho musela dat, kdyz hlidal manza nebo chuva).
diky za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj
ahoj,moje Magda za den vypije taky asi 500ml,přibírá pěkně,tak jí to asi stačí.Ale ta moje princezna to pije po 100mililitrech a častěji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, berca mela na kontrole v 5ti mesicich 7kg, presny dvojnasobek porodni vahy, coz mi prijde ok. ale na pristi KO jdeme az nekdy 15.2 a zlobi s tim mlikem az ted posledni 3 tydny, tak jen nevim, jestli nejit na zvazeni driv…ale nechci zbytecne plasit…furt si rikam, ze by v noci nespala durch a pres den nebyla hodna a vesela, kdyby mela hlad…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, od půl roku by mělo dítě vypít minimálně půl litru mléka, což splňujete. Pokud víc nechce, doplňte tekutiny čajem, ale nedávala bych teda heřmánkový, spíš nějaký neutrální jako šípek, fenikl… Místo odpoledního mléka, které odmítá časem zavedete třeba ovocný příkrm, večer máte kaši, ráno mlíčko pije, tak myslím, že je vše v pořádku. Hlavně jestli je spokojená a přibírá. Lepší, než kdyby se mlíkem přepíjela, to jsou pak děcka z toho akorát zahleněný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja davam ten HIPP rozpustny napoj hermankovy – chutnal i synovy a nas dr. schvalil. jinak diky za uklidneni…je to jen hrozny rozdil mezi synem a dcerou – on pil porad a vsechno, hi. ale holt je to holcicka no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně zas doktorka říkala, že když se pije často heřmánek i ve směsi, tak způsobuje bolení břicha někdy také pak zelené stolice atd. No ale pokud malá snáší dobře, tak je to jasný. Každý dítě reaguje jinak. No já jsem v tom období kolem půl roku taky počítala každý mililitr co syn vypije, psala jsem to do sešitu, večer počítala a přemýšlela, jestli mu to stačí. Na mliko taky moc nebyl. Nakonec jsem mu každý mliko zahušťovala kaší aby to pil… Dneska dá na sváču tři velký krajíce chleba jak nic, takže si zas pro změnu říkám, jestli to nepřehání… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
tak jak to tak ctu prijde mi, ze pul rok v zivote miminka je snad nejakym meznikem pro piti UM… presne v tom obdobi jsem mela sesit a psala co s ni a vypije nas uz ted rocni synek ![]()
chce to asi opravdu zachovat chladnou hlavu, ackoliv kdyz vzpomenu na sebe…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jejda tak sesit zatim nevedu, hi, ono u druheho ditete ma clovek nejak min casu
ale prjde mi ze 5-6 hod pauzy jsou moc, a bojim se aby mela dost vapniku. precijen takhle blbne uz 3 tydny a pul roku ji bude az pristi tyden. 3.2 jdeme na nausnicky, sice k jiny mudre ale mozna tam bercu hodim na vahu pro klid duse. a asi ji odpo zacnu davat frutapuru, na jogurt si myslim ze je brzy, no uvidime co rekne nas dr., zitra ho jeste zkusim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit