jí více než je obvyklé?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
jenom tiše závidím, stejné váhy a míry má naše holka v necelých 4 letech, je dost drobná, ale taky úplně fit.
No já bych to neřešila, buďto se to časem srovná, třeba ve školce nebo prostě časem, anebo holt má rychlejší spalování a zkrátka větší spotřebu, tak pokud jí to opravdu nejde do špíčků, tak bych asi byla klidná.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, náš Marťa má teď jakési žravé období, které už nějaký ten týden trvá. Na sváču sní tři velký krajíce chleba s marmeládou, nestíhám mazat a krájet na kostičky, jak to do něj padá a křičí, že chce čtvrtý, který už nedostane protože mám strach, aby to nepřehnal. Dojí se tedy piškoty a pěti hrstmi kukuřičných křupek. Pak sbírá na podnose drobečky a vyčítavě se na mě dívá, jako že mu nedám najíst.
Včera snědl svoje namixované jídlo (krůtí maso, mrkev, brokolice, rýže, dýně), které jí už dávno z mojí misky na polévku a pak mi ještě z mého talíře vyloudil dva knedlíky s omáčkou a jedl by dál…
Dřív jedl přiměřeně, tak nevím, jestli teď víc roste, že tak baští. Každopádně, když mu chutná a má hlad, tak dostane. Co by ne. Měří odhadem tak 77cm a váží 9,5kg. Takže normál.
Buďme rády, že nám děcka jí. Je to o nervy přemlouvat na každou lžičku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak já ti závidím zcela nepokrytě.Obě moje dcery jsou nežravky,až z toho šedivím.Taky bych mohla popsat jejich jídelníček,ale nechci.
Každopádně buď ráda,že ti jí,i když porce jsou to slušné!
Malinko se mi něco vtírá a nechci být za plašanku,ale zrovna minulý týden v tv mluvili o zvláštním syndromu Prader Willi,který se vyznačuje přejídáním,ale má i více dalších znaků(blond vlasy,blinkání,a další),ale je to určitě nesmysl!
Promiň,ale jen mě to tak napadlo.Omlouvám se!
- Citovat
- Upravit
Já mám doma také jedlíka, ale tolik toho pravda zase nesní. Dospělácká porce k obědu je však standard. Pokud nemá nadváhu a strava je racionální, tak to neřeším. Znám i dospělé, co s prominutím „žerou“ a nikde to není vidět. Prostě hodně spalují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám doma jedlíka a musela jsem se s tím prostě smířit - sní toho za den tolik co já a občas jí prostě musím krotit, jinak by jedla nonstop. Vybíravá není, takže když chodí, že má hlad láduju do ní jablka, jogurty a pod ale i tak je rpostě „kus“ ženský … 21,5kg a výšku teď nevím, už jsem jí dlooouho neměřila, ale tak 110cm (?)
Dětská dr jí vždycky po zvážení jen okonstatuje, že ona je taková robustní od malička a že si máme jen hlídat, aby měla dost pohybu, což ona má
no takže obezita je taky mimo, přesto máme hodně daleko k drobounkým princeznám ze školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj pětiletý syn je drobek, váží 18 kg a taky od malinka sbaští všechno, zase není problém do něj dostat kysané zelí či bílý jogurt, ovoce, zeleninu, protože se starším bráchou chodí denně na tréninky buď fotbal nebo hokej, tak už večeře neřeším jinak, než normálně polévku a druhé jídlo (a to syn normálně obědvá ve školce a ještě ho po:,–(ili ke stolečku s dětma, co nejedí, aby jim prý dodával chuť (-: )!! Každý jsme jiný, tchýně pokaždé vzpomíná, jak manžel ani jeho brácha nic nechtěli jíst a vypadali jako z koncentráku. martina
- Citovat
- Upravit
ahoj
náš matýsek je taky otes:o) podle mě je to dané geneticky - oba dva kluci měli stejnou porodní váhu oba dva byli výhradně kojení do 7 měsíců - Matýsek dokonce do 8 protože odmítal cokoli jiného než prso:o) - v půl roce už vážil 10,5 kg - v roce 13 a poté co přišel na to že jídlem ho nechci otrávit tak si to užívá a sní téměř všechno (nemusí teda sladká jídla - nudle s mákem , ovoc. knedlíky - ale čokoládku si dá:o)
No já se ho snažím krotit - dostává samozřejmě větší porce než brácha, a řekla bych že sní srovnatelné množství jak já - k obědu - ale nevařím každý den polívku - nebo mu ji nechám k večeři a když přijde že chce jíst třebas dvacet minut po svačině tak jak sandrik to řeším ovocem, zeleninou, případně jogurtem - naštěstí miluje activie ty kyselé:o)
S tím krocením- no já mám totiž obavu aby nebyl obézní -jefakt obrovskej - má ted 16,5 kg a něco kolem 100 cm - a strašně obrovský stehna
) až komicky - a vyšpulený bříško - no ted je to ještě docela roztomilý a předpokládám že jak poroste to výšky bude to jen lepší a lepší - ale stejně nemíním riskovat a tu jeho chuť k jídlu podporovat kalorickýma bombama - takže když přijde a chce jíst, tak dostane ale jak už jsem psala většinou jablíčko, mandarinku atd..
takže tak je to u nás - a toho prvního abych do jídla pořád nutila:o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markéta - asi jí prostě chutná a spaluje líp, než ostatním (osobně můžu jen závidět - nemůžu projít okolo cukrárny, aniž bych nepřibrala půl kila). Co vím, tak takhle jídávají spíš kluci jedlíci, ale najde se i pár holčiček.
Mates jí podobné porce, ve 2,5 letech má 98 cm a 16,5 kg. Bude spíš statnější, ale určitě není obézní.
Horší by asi byl opačný případ, jak ti potvrdí potrefené maminky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď v klidu, obézní není, já nevím Sariny aktuální míry a váhy, ale má jistě víc než 13 kg a taky víc než 90 cm, je prostě veliká po tatínkovi. A baští taky dost, hlavně by nejradši žila na bonbonech a čokoládě, kterou ji představili prarodiče a tety
. Ale jogurty baští průběžně celý den, chodí si pro ně sama do lednice
, k tomu zobe cereálie, když se ji trefím s obědem do chuti, klidně sní dospěláckou porci…
Závidím to samostatné oblékání, to teda neumíme, ale ve větách mluví taky už pár měsíců. Ale to asi nemá s jídlem nic společného. Pokud ji do jídla nenutíš a papá takhle sama, tak bych si s tím hlavu prostě nedělala. Chutná jí a hotovo, třeba ještě přijde období, kdy nebude chtít baštit a pak budeš na tyhle časy jen vzpomínat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tomík má 15kilo už tak tři měsíce a 96cm, ale tolik toho teda nezbaští, no on by si možná dal, ale já mu teda nee. Dva jogurty k snídaní (pokud to nejsou 80gpribináky, ale i tak) se mi zdá dost přehnaný, stejně jako takové dvě vydatné odpolední svačiny, 250g krupice a 3/4litru mlíka k tomu. Nevím jakou stavbu těla máš ty a manžel, ale ze své vlastní zkušenosti vím co to je být obézní dítě - puberťák… Je to peklo, zvlášť když je to holčička. Neomezovala bych ji ve všem, ale malinko bych ubrala, protože jsem četla, že nejvíce tukových buněk se vytvoří právě do třetího roku života. Aby ti pak holka v pubertě nebrečela na rameni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Téda Markéto , já neporadím,ale kdybych JÁ tohle všechno do sebe nasoukala, tak jsem za chvíli jako sud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím maminky,
mám trochu zvláštní dotaz-obvylke se na diskuzích řeší, že děti nechcou papat-my máme problém opačný. Naše 2 letá holčička jí hodně.
Jako miminko měla reflux, byl problém, aby v sobě mlíčko udržela-blinkala snad 20× denně, byl to boj-po roce se to upravilo.
Pak se nám pěkně rozjedla-nyní jí a pije sama-odmítá jakoukoli pomoc při krmení-když jí chci pomoci, vzteká se.
Zdá se nám (a nejen nám-rodina a známí, kteří byli svědky porcí, jaké zvládne-taky žasli), že na svůj věk toho sní hrozně moc-příklad:
snídaně: 2 jogurty+ rohlík
svačina:velký banán
oběd:miska polévky (cca 200ml), zelenina+brambory+kuřecí maso ( porce dospělého)
svačina1: přesnídávka+piškoty-cca 15
svačina2 :chleba se sýrem-krajíc a půl
večeře: krupicová kaše-cca 250ml, jablko
Vypije tak 3/4 litru mléka, jinak čaj.
Mezitím ještě kouká nám do talíře a loudí.
Její starší sestřička jedla tak polovinu toho co ona, já sama tolik nesním.
Je zdravá, čiperná-sama se obleče, načeše, mluví již několik měsíců ve větách, obézní není-má 13 kg, 90cm.
Jsem ráda, že jí chutná, ale přesto mi to přijde zvláštní.
Máte někdo doma takového jedlíka?
nepřihlášená Markéta