Čím mažete chleba?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Papů
My jsme mazaly v tomhle věku taky nějakým čerstvým sýrem- žervé, Kidiboo. Cottage Kačence moc nejel, ale taky so zvykla. A teď dostává,cosi řekne- šunku, bylinkové sýry, marmeládu(domácí od babičky nejradši). A taky miluje tousty se zapečeným sýrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,my zatím mažeme Ramou nebo Lučinou.Kdo maže,ten jede!
![]()
Starší má taky nejradši suchou housku,jak tady někdo psal,to je přímo lahůdka.Namazanou nechce,se šunkou a sýrem už vůbec ne.Akorát k snídani snese Ramu a med nebo marmeládu.Sýr a šunku sní schované v toustu,tam mu to nějak neva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
maxik píše:
Chtěla jsem napsat nožem , ale koukám, že tento podnětný návrh zde již padl, takže nic.
My jsme teda sebranka, co
(kdybys byla rychlejší, mohla si dotyčná léčit komplexy na tobě
, kuš).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak já střídám jen toto:
suchý rohlík, rohlík s pravým máslem, rohlík s Lučinou
suchý chleba, chleba s máslem, chleba s Lučinou
a co mám ráda i já, chleba s máslem a na tom mrkvičku (pro malou samozřejmě na drobno na strouhanou)
Dál jsme zatím nedospěli, i když jsem si říkala, že už by to chtělo oživit ![]()
Občas jí dám malý kousek tvrdého sýra.
Asi začnu dělat pomazánky jako tvarohovou, vaječnou a jiná mě už nenapadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chválně zkuste zjistit, jaká aditiva obsahuje strava, kterou strčí vašim dětem ve školce
![]()
takže… taveňák bude to poslední co mi bude rvát žíly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já myslím, že holčička tazatelky v roce a dvou měsících do školky ještě nechodí
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ADD strava ve školce je na samostatnou diskuzi, dávají jim úplně normální věci jako dospělím. Paštiky, taveňáky, vaří guláše a čočku s párkem… Ale tam by měli chodit až děti od tří let, takže tato strava pro roční dítě rozhodně nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jasně jasně, to mi došlo, že v roce asi do školky nechodí.
Jenom jako že když někdo musí dát dítě např. v roce do jeslí, není to o moc lepší - se stravou.
Jenom zkušenost s přílišným puntičkářstvím, kterou jsem udělala já - a bohužel neblahou. Chtěla jsem dceru uchránit před vším možným, co škodlivého strava obsahuje, a dosáhla jsem toho, že teď nechce jíst skoro nic - a ve školce bojkotuje normální jídlo.
Příště se zařídím jinak. éčka neéčka. Můžete mě soudit, ale v té školce bohužel takhle jí skoro všichni = nejí skoro nic.
A ten zázrak, o kterém mi občas někdo říkal - že ve školce se naučí jíst všechno - tak ten se bohužel u nás nekoná. I ostatní děti tam toho moc nesnědí…
(odbočení: Ach jo. Já jako dítě jsem baštila co se přede mě postavilo
BOHUŽEL i dnes pardon zežeru všechno
)
Jinak samozřejmě chápu, že chcete svoje děti co nejdýl uchránit před nežádoucími chemikáliemi. Ale mně se to prostě zase vymstilo tím, že malá teď valnou většinu jídla odmítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pitrisku, odbočím už mimo rámec diskuse, ale jsem strašně ráda za to, co jsi napsala. myslím, že je to takový rozumný pohled na věc. opravdu se nemá nic přehánět… já taky trochu hlídám, co mi klárka jí, ale když chce ochutnat Poličan, tak ho prostě dostane. někde jsem četla, že co děti neochutnají do 2 let, to už později absolutně odmítají. tak to asi fakt bude pravda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak k dotazu malé dávám zatím chleba s máslem (žádná rama a podobné podlě mě nedobré a nevhodné věci) nastrouhaným eidamem a jednou měla na zkoušku marmeládu sní asi tak 5 pidi kostiček chleba takže fakt „jedlík“
![]()
Já si říkám ať si každý dává svému dítěti co uzná za vhodné není třeba se kvůli tomu hádat. Kiri, kidibu (ani nevím jak se to píše) apod. sýry jsou jen reklama nic zdravého a teda v tom mě utrvridla i dr. ke které chodíme do školičky, ale nebudu kecat tavený sýr syn miluje a měl ho mockrát, ale od doby co jsem se o tom dozvěděla něco víc tak ho má fakt málo, ale u něho taky vede suchý rohlík
Ramu a podobné rosltinné tuky nekupuju vůbec, ale jak říkám ať si každý maže čím chce ![]()
ale teda není pravda, že co dítě nezkusí do 2 let to pak nechce. Adámkovi jsem prostě zakazovala párky a jakou měl na ně chuť do tří let a jak mu teď šmakujou
ale má max. 1 za měsíc. Snažím se tu stravu hlídat, ale zase nejsem vyloženě „blázen“ takže malý měl tavené sýry, paštiku i čokolády a u dcery to bude asi tak nějak podobně ![]()
A jen tak na okraj v naší školce se uzeniny skoro nevyskytují, paštiky vůbec ne jen občas nějaká ta hermelínová pomazánka apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedá mi to a musím reagovat na poslední odpověď:
Ta hermelínová pomazánka je pro děti daleko horší než rama! Je to plísňový sýr a ten by děti dostávat neměly vůbec. Jo a ještě, copak si myslíte, že je základem většiny pomazánek ve školkách?? Rama, Alfa, atd. Jenže to by musely být jinak upravené normy pro stravování ve školkách a s tím už my maminy nic nenaděláme, že. Ale to je mimo dotaz.
Jinak já Elišce většinou mažu máslem, a na to sýr, nebo dětskou šunku, marmošku jsme taky zkoušeli, cottage, gervaise, Lučinu,apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja mam doma rocniho prdolu a ten ji chleba s maslem, na to nekdy platek eidamu nebo sunky a na kosticky. Stridame to s chlebem s Lucinou. Tu sunku ji fakt minimalne, tak 2-3× behem 14 dni na zpestreni. Chleba mu davam denne.
Jo a taveny syry jsou pro deti pekny svinstvo, ty tavici soli co v tom jsou jsou peknej zaprah na ledviny jak u malych deti, tak u dospelych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VERRUNKA ano vím že hermelínová pomazánka opravdu není vhodná pro děti to ví myslím téměř každý proto jsem ji uvedla do skupiny paštik a uzenin a podobně nevhodných věcí pro děti jako že ty se u nás ve školce nevyskytují ovšem herm. pomazánka ano což není dobře. A jak jsem psala ať si každý maže na chleba co chce. Iluze o tom, že ve školce dělají pomazánky z másla si nedělám. Píšu jen to co mažu na pečivo doma a to je normální máslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit