Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdu si pro radu. Mám 8m miminko, 4 letou dceru a od porodu jsem se pořádně nevyspala. Malý chtěl kojit co 1,5-2 hodiny, občas miva noci, kdy je neklidny. Spi se mnou, u dcery mi to tak vyhovovalo, ale tady je to peklo. Ted ho ucim na postylku, usne v ni, ale za hodinu se vzbudi a chce ke mne. Ted mi rostou zuby a ma to pekelny (horecky, rev) Jde o to, ze spim prumerne tak 2-3 hodiny, dnes jsem neusla vubec. Vetsinou usnu az nad ranem, uz lhostejno, jestli on spi nebo je neklidny. Kdyz dam pres den maleho muzi, nebo jdu spat s nim, proste nezaberu.. Mel talent se od malicka vzdy probrat v okamziku, kdy jsem prave zabrala a mam pocit, jako by mi totalne naboural spanek a schopnost usnout. Z kazdeho spani se mi uz dela fyzicky nevolno, protoze se desim, jak dlouho bude trvat a zda vubec. Nevim, jak dlouho jeste vydrzim. Ted jsme vsichni odpadli s nemoci a nakonec uz i ja, mam horecky, nevim co s tim.
Pisu na mobilu bez diakritiky. Uz jsem tu psala, kavu jsem vysadila, dodrzuju spankovou hygienu, nic platne.. muz tvrdi, ze se mam naucit usnout, ale proboha jak asi…
Mě tehdá pomohl meduňkový čaj a myslím, že i Bachovy esence jsem si brala. Na syna to nepůsobilo. Na mě jo. Spát přes den jsem se naučila až se třetím. To už je taková únava, že to jde
nemoci jsou samozřejmě kapitola sama pro sebe. Taky jsme nemocní, prostě se nestihne vše. Dovezu děti do školky a my nemocní budeme odpočívat
jak nejmenší usne tak nebudu dělat nic. A choď spát s malým. O víkendu si ráno můj muž vezme hned malého a já si ještě na dvě hodiny lehnu. Tak zaberu fakt rychle.
Neřeším to, jsou noci lepší a noci horší, držím 15m…starší má 5…někdy v noci kojím nonstop, někdy i usnu, rekord byl na dovolené 5h, ale od té ho půl druhé už skoro byla vzhůru…tak se drž, bez se přes den projít, odpo dej dětí manželovi a zajdi si třeba do sauny nebo zacvičit…