Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KKK85 Keeny jsme měli sandály, ale v pánské velikosti je to pálka, kterou si nemůžu dovolit. Boty na 3 měsíce za skoro 3 tisíce.
@Asta135 píše: Více
Já jsem tuhle četl, že barefoot je super, protože má ohebnou podrážku, takže se vlastně noha formuje podle terénu. Ale pak jsem taky četl, že pokud se s barefoot botami jde po rovné ploše - dlažba, asfalt, chodníky,… - tak je to naprosto nevhodné, protože tam by zase bylo fajn, aby něco tu nohu podrželo z důvodu formování klenby. No a pak si vyber.
@Petr-33 píše: Více
joo to jsou takové ale spíše bláboly podle mě.. dcera nosi barefoot všude od malinka. Nohu má krásnou, klenbu v pohodě.
@KKK85 tak dcera od 2let chodí do Sokola, závodila na kole, chodila na atletiku, teď na mažoretky…a na sport tedy už pak měla tenisky, snažím se furt o ohebnost, ale hodinu a půl na tréninku jsem ji nenechala běhat v Barefoot…tak paní asi nemyslela kašlat, ale že už třeba nestaly 2tis, ale jen tis…
@Lidym píše: Více
no tak to už je masakr… to se ještě vyplatí ty dětské velikosti. Mám ted objednané tenisky a sandále dokupy 2500
@KKK85 píše: Více
My zase barefoot nenosíme vůbec a dcera má nohu úplně výstavní i podle pediatričky, stejně tak záda ![]()
@unuděná píše: Více
joo to jsem tu psala že je to individuálni… třeba by ji dcera taky měla i na normál botech.
@KKK85 to je dobrá cena. Sandály 39 byly tenkrát za 1500.
Zrovna u sandálů se dá dobře vybrat, když mají volné prsty, tak se dají sehnat ohebné za pár stovek ve Sportisimu. Horší u tenisek.
Příspěvek upraven 10.03.25 v 11:02
U malých jsme řešili. Ani jsme nikdy neprovozovali dědění bot po sobě. Až teď u pubošů neřešíme.
Už mají svůj vkus a svojí hlavu.
@KKK85 píše: Více
Mi to třeba dává větší smysl, protože je ještě něco jiného chodit po chodníku a rovném povrchu bosky a v botech. Bosky tě totiž do chodidel bude nejspíš něco tlačit podobně jako v terénu a budeš nohy více namáhat ve smyslu posilování klenby. V botech to namáhání nohy nejspíš nebude tak velké. Nedá se to ale zobecnit, protože třeba taky záleží na tom, jakou část dne dítě chodí bosky.
Jinak jako otec ročního dítěte si všímám, že naše generace řeší úplně všechno. Jídlo, boty, oblečení,… prostě kde jakou blbost. Generace našich matek neřešila vůbec nic. Dostali jsme jako děcka to co bylo a šli jsme. Nic jiného nebylo. A taky jsme žili ![]()
Příspěvek upraven 10.03.25 v 11:05
@Petr-33 píše: Více
Loni jsem si koupila barefoot tenisky za litr a po betonu mě bolely nohy. V přírodě ok, ale chodník ne. Nakonec mi je sebral syn, tomu to nevadilo. Letos konečně budou moje aspoň do přírody.
@Lidym píše: Více
on je tam prý jiný stůl chůze.. ono asi je to jiné jak je na to dcera zvykla už od malička… nohy ji nijak nebolí.. nestěžuje si. Noo a nosí froddo.. zase to není taková ta milimetrová podrážka.
Já kupuju dětem podle toho na co boty využijí. Pokud na kolo hraní hřiště atak trochu levnější ![]()
Pokud na ven do školy atd mají většinou Sketchers
pokud boty na zimu kupujeme v ČR Columbie do -30.
My tu moc velký výběr nemáme máme jeden obchod na celé město.
Zrovna včera jsme si udělali výlet do ČR do Sportisima chtěla jsem pro děti nějaké jarní botky. Cenově kolem 800kc za jednoho. Docela dobrá cena. A kluci spoko ![]()
Pro Malého kupuju přímo dětskou značku na správný vývoj nohy. Občas na písek má zděděné po starších. Ale to má jen na zahradu.
Zatím nemá nikdo problém ![]()