Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bot do tělocviku a na kroužky je hodně, ale to k tomu patří. Ty kupujeme ve Sportisimo nebo Decthlonu. Dcery dělají sálový tanec. A mají tam obě nařízeno, že mají mít bílé tenisky na vystoupení, aby to ladilo k oblečení. Na běžný trénink tenisky různé barvy. Plus teda dvoje na tělocvik. Jedny sálové, jedny ven.
Syn to samé. Plus on má kroužky, kde potřebuje i sálové i venkovní. Musí nosit oboje. Trenéři rozhodují operativně, kde budou. Jeden psal včera, ať už chodí připravení, že začnou chodit trénovat ven.
@KKK85 píše: Více
tak cjko boty za 3 tis jedny už jí fakt kupovat nebudu. Má jedny boty do tělocvičny, jedny na sport na Atleku na ven jedny do kšolky na běžné nošení, jedny společenské k sukni, na léto větrací, páskové a k sukni balerínky na zimu má 2 jedny do šněhu jedny na normální nošení papučky do školky papučky k babi 3 krát holinky - chalupa, doma a školka. A předtím jsou kupovala speciální boty kolem 2 500 jedny. dala jsem třeba za boty za rok 15 tis. ted už to mám tak kolem 8 nemyslím si že bych na to kašlala.
@ludmilaadamkova píše: Více
tak já kupuji barefoot ale nekupují boty za 3tis rozhodně. Má keen za 1200-1300, celoroční kozžené 1600, pak zimní ty stáli 2000, podzimní s membránou 1850… dá se vybírat pod dva tisíce určitě..ale i tak jsou to pálky.
Co to měla ve 2-4 ltech za boty za 2500?
Zrovna boty řešíme u dítěte hodně, jsme spokojeni se značkou Keen a celkově s botama, kde je širší špička. Tenisky značek Nike a Adidas bych pro děti nekupovala. Například boty Nike, konkrétně mé milované Air Force a Air Max nedoporučil lékař nosit ani mně. Prý boty Nike mají hodně úzké špičky a není to dobré pro nohy a to mám chodidlo dost úzké.
U obou našich dětí řešíme boty hodně, je to nejvíc řešena položka v jejich šatníku. Dcerka má značku, která ji sedí, nakupuju přes net, syn má velkou širokou nohu s vysokým nartem, chodíme zkoušet do obchodu. Nosí BF. Já taky. Budu jim ty boty kupovat dokud se nevzeprou🤣. Oba mají dvoje zimní, tak troje letní, bačkory na doma a do školky.
Jo, davam BF boty. Dcera ted 3 roky, chodi do skolky, minulej tyden vynesla novej jarni model a aktualne uz moc ruzovy nejsou. Taky mi je to lito, kdyz vidim kudy vsude proleze a ze ty boty sou hned jak …kazdopadne mi za to ty penize stojej, ikdyz mi teda taky prijdou dost drahy…
Kupovala jsem kozene celorocky -Superfit sedelo obema detem. Jinak spatne nejsou boty decathlon kdyz potrebujes pevnejsi a treba na litacku ma kluk Alpine Pro ze sportissimo za 419,–. Jsou lehke, pruzne a koukala na ne i fyzio ze Spokonozky, kde jsem byla s valgoznimi kotniky. Jsou to tyto. Celkove AP tenisky maji ohebne podrazky: https://www.sportisimo.cz/…kimo/885059/
Noo, to úplně nejsou. BF (jako bavíme se o té podesvi tenké jako papir)jsou opravdu vhodné spíš na přírodní měkký povrch, kde noha má možnost pracovat. Na placatym tvrdým chodníku se noha jen rozplacne a otřesy z chození rezonujou až do kyčlí…projevit se to může až v dospělosti.
BF je z velké části trend, ale to ne každý rád slyší.
@marcellia píše: Více
Noo tak dcera zase nemá uplně tu papírovou podrážku. Nosi froddo.. je tam hrubší podrážka. Celkově boty je trošku pevnější. jsou i měkčí.
@marcellia Souhlasím. My tenhle trend bohatě saturujeme sezónním běháním na zahradě naboso - podle mě to nohám dá mnohem víc, než celoroční ťapání po betonech ve městě v barefoot botách
Ale my bydlíme v Praze, možná někde na vesnici bych na to nahlížela jinak.
Prvního dítěte jsem řešila boty cca do sedmi let. Pak už ty skvělé měkké barefootové boty proslapala dřív, než z nich vyrostla, tak jsem se na to vykašlala. Kupovat pro jedno dítě zimní boty za 1800 DVAKRÁT za zimu, to ne.
U druhého dítěte jsem to vzdala cca v pěti, když někde přišel k obyčejným nebarefootovym teniskam, zamiloval se do nich a žádné jiné nechtěl (to jsou behaci boty!). Nešlo o vzhled, šlo fakt o to, že se mu v nich běhalo líp.
U třetího jsem to vzdala asi ve třech letech. Už jsem byla unavená.
Kupuju boty v decathlonu a v keen.
Kupovala jsem boty na bazaru, jak těm mrňousům rostou nohy, tak se dají koupit téměř nenošené BF za zlomek ceny. Zatím jsem měla štěstí, že opravdu všechny avizované jako „skoro nenošené“ tak i vypadaly.
Jestli myslíš tyhle Frodda, co mám teď na noze já, tak ty jsou fajn🙂