Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řešili jste u malých dětí, jaké koupíte boty?
První boty jsem kupovala před zimou a měl Jonap, kožené a s přírodní vlnou. Měkoučké na začátky chození bych řekla ideální. Ale PC 1800,– 🤯
Nosil je do teď ale jsou dost teple, ted když už je skoro 20 stupňů, chci koupit zřejmě asi tenisky. Tak me zajímá, kupovali jste i jako další boty takhle ‘lepsi’? Ja když ho ted vidím, běhá, všechno proběhne, když jede na odrazedle tak při odrážení nohy i šoupe po zemi 😁 tak si říkám, jestli na takové blbnutí už by mohly být klasické tenisky.
Jako Nike, Puma nebo něco podobného, které se seženou třeba v Deichmannu
Synovi budou 2 roky. Mam kamarádku, která kupuje jedině tyhle capacky ale mají dost peněz a neřeší ceny.. samozřejmě chci pro syna jen to nejlepší ale to jsou boty, za které já mam dvoje 🙈
Já tedy osobně boty řešila dost. Nevhodnou obuví se toho dá napáchat opravdu dost. Ale neznamená to, že jsem vždy kupovala značkové boty za dva tácy. Ono stačí umět vybírat, širokou špičku, ohebnou podrážku, dobře padnoucí nárt atd. Minimálně tak do 7 let jsem na to hodně dbala, pak už občas nějaké obyč kecky z Decathlonu na lítání venku dostali, přesto se ale dodnes snažím, aby měli jedny kvalitní boty na tu nejčastější chůzi.
Dcera devět let nosí barefoot, na ven kompromis. Její boty keen tenisky 1200, keen sandále 1200, kožené celoroční 1600, sandále k sukni kompromis 500, plátěné tenisky 1000, podzimní s membránou 1850, zimní vysoké s kožískem 2000… ročně za boty cca 9tis… Tak to prostě je… ono mít na lítačku levné a pak "na pěkno " dobré.. zodpověz si otázku v kterých pak bude chodit častěji??? Noo v těch levných teniskách samoztřejmě. U nás na lítačku, na hřiště, na zahradu, hory, kolo má ty keen tenisky s membránou a keen sandále. A střídat barefoot a klasické boty je špatně. Já raději ušetřím na oblečení, to koupím bazarové, v akcích… ale boty nové, pořádné. A ještě je všechny prodám za něco.
Do asi 4.5 let jsem kupovala fakt drahé boty. Teď už to tolik neřeším - botasky kupuju v daichmanu zimní boty měla ze HM ka. holínky kupuju na vintedu z druhé ruky.
@MatysMam píše: Více
„Takhle lepší“- dobrý pojem.
Boty jsou u nas alfa omega.
U tak malého ditete to je vhodné.
Jinak se může nakupit xy vad.
Od skoliózy, valgozity, atd., nepíšu, že tomu 100% zamezis, nicméně obouvání je důležité.
Ano je to drahé, ano je to každou chvíli.
Máme dvě děti - víme, co to obnáší, ale raději vhodné obutí, než kopa problémů.
Boty jsou u nás nejčastěji kupovaná komodita.
A počkej až budeš řešit obouvání do skolky. Papuče domu a tam. Boty domů a tam. Gumáky domu a tam.
Potom ve škole papuce domů a do školy, tenisky na TV a domů
a rovněž se řeší co čtvrt roku.
Dcera bude mít 14 let a noha jí stále roste, ale naštěstí už ne co čtvrt roku, ale co půl roku ![]()
U malého dítěte je třeba vybírat pečlivě, ještě se mu formuje noha.
@KKK85 Jaké kompromos kromě Keenu kupuješ? Kluci mají vel. 37 (8mi letý) a 42. Řeším jaké boty se širší špičkou, když chodí po chodníku, silnici. Na zahradě zásadně v pantoflích nebo bosky. ![]()
Zakladatelko, boty řeším stále, u mě se objevují problémy ze špatných bot, co teď mám, proto si myslím, že pořádné boty jsou třeba celý život. Radši měli oblečení z druhé ruky, ale lepší boty. Jak píše Unuděná, ty tenisky můžeš vzít levnější, ale široké prsty a pružnou podrážku.
Já si osobně myslím, že ti to odpoví jen barefoot podpůrci, protože kdyby tu někdo napsal, že boty ze Sinsay nebo od Pumy jsou v pohodě, tak dostane akorát klistýr. Takže ti doporučím se hlavně rozhodovat sama podle sebe, podle svých pocitů, možností a přesvědčení.
Ano Barefoot nebo super ohebné a vše krát dvě děti…první boty druhé dceři jsem teď na zimu sehnala bungaard z druhé ruky jako nové, ale teď na jaro budu kupovat asi jedny lepší a jedny trochu obycejnejsi, ale rozhodně ne tvrdé s úzkou špičkou…
@ludmilaadamkova píše: Více
tomu třeba nerozumím do 4,5 drahé… a pak už na to kašlat? Noha se vyvíjí do sedmi let… a i poté se přece nevhodnou botou můžu deformovat. Dcera má devět, zatím barefoot nosít chce.. tak jsem i ráda.. ale pálky jsou to šílené tedy.
@Lidym píše: Více
ted máme objednané keen jasper, vloni měla KEEN TREAD ROVER, sandále KEEN SEACAMP. Jsou to vše boty na cnx podrážce, ta je právě měkká, ohebná.
@Asta135 píše: Více
od kolegyně děti mají obě ploché nohy, valgozní kotníky… dcery spolužačka taky i její brácha… a vše to jsou děti co nosí obyč boty sportisimo, ccc… jako maličké měli se žirafou, pevné kopyta… Ale jasné ono je to i individuální někdo bude mít špatnou nohu na barefoot a jiný dobrou na obyč botech…
Nekupovala jsem nutně BF. Chtěla jsem boty, který jsou dost široký a měkký. A bylo mi jedno, jestli je koupím za dvatisíce ve specializovaným obchodě nebo u Deichmanna. Já třeba kupovala Adidasky, našla jsem řadu, která byla “kompromis”. Největší průšvih vidím v tom, pokud má dítě jen jedny boty, byť drahý. Vždycky měly děti aspoň troje, aby je mohly střídat.
@Anonymní píše: Více
joo jsou to pálky.. jak píšu dcera nás stojí cca 9tis ročně za boty… je to masakr…
@KKK85 píše: Více
To je ještě relativně dobrý. Syn měl období, kdy mu noha rostla raketově a do toho hrál fotbal. Jenom čtvery kopačky za sezonu stály 5 tisíc ![]()