Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky..chtěla bych vědět jak je to s bazalbi tellotou jak se měří kolik má měřit a kdy měřit
jsem v tom zacatecnik tak bych ráda víc info díky ![]()
Vše o tom bylo vždy na www.merenibt.xf.cz
Nebo se na to zaměřuje Cenap. Koupíš tam teploměr i tabulky i publikace.
Obecně, měří se v pochvě, ráno po probuzení, vždy ve stejnou dobu.
Ahoj. Dnes jsem poprvé začala měřit bazální teplotu a za 3 dny bych měla dostat menstruaci… teplota byla ráno po probuzení 37
Někdo píše, že to může znamenat už těhotenství ale někdo zase psal, že i potom menstruaci dostali
Teplota před menstruací by prý měla klesat pod 37 stupňů
Chtěla bych se zeptat kolik dní před menstruací teplota klesá
Děkuji ![]()
@KALIOPKA 17 asi tě nepotěšim, ale tohle všechno je čistě individuální. Nemusí být teplota 37, ani po ovulaci, ani při těhotenství. Nemusí před ms klesat vůbec, může klesnout rychle, může klesat pomalu. Bt se měří od začátku cyklu, obvykle od konce ms. Takhle pozdě ti neřekne nic.
@KALIOPKA 17 Na teplotě „37“ nezáleží, taky jsem si to ze začátku měření myslela. Musíš měřit celý cyklus, každý den, ve stejnou dobu, ve stejnou hodinu, nejlépe ráno ihned po probuzení ještě v posteli, stejným teploměrem. Teploty si značit do grafu a až ten ti řekne jaké jsou pro tebe běžné teploty před ovulací a po ovulaci. Většinou je to jen odskok o 2-5 desetin stupně.. Jinak mě teplota klesne vždy až v den MS. V den, kdy to mám dostat a naměřím nižší teplotu, tak mám 100% jistotu, že to ten den dorazí.. Tudíž se zatím opravdu nemáš z čeho radovat, i když ti samozřejmě držím palce, pokud si miminko přeješ.
@andelka83 píše:
@KALIOPKA 17 asi tě nepotěšim, ale tohle všechno je čistě individuální. Nemusí být teplota 37, ani po ovulaci, ani při těhotenství. Nemusí před ms klesat vůbec, může klesnout rychle, může klesat pomalu. Bt se měří od začátku cyklu, obvykle od konce ms. Takhle pozdě ti neřekne nic.
Děkuji… jen jsem to jednou zkusila a teď už začnu pravidelně měřit a uvidím, co se bude dít ![]()
@Emamama píše:
@KALIOPKA 17 Na teplotě „37“ nezáleží, taky jsem si to ze začátku měření myslela. Musíš měřit celý cyklus, každý den, ve stejnou dobu, ve stejnou hodinu, nejlépe ráno ihned po probuzení ještě v posteli, stejným teploměrem. Teploty si značit do grafu a až ten ti řekne jaké jsou pro tebe běžné teploty před ovulací a po ovulaci. Většinou je to jen odskok o 2-5 desetin stupně.. Jinak mě teplota klesne vždy až v den MS. V den, kdy to mám dostat a naměřím nižší teplotu, tak mám 100% jistotu, že to ten den dorazí.. Tudíž se zatím opravdu nemáš z čeho radovat, i když ti samozřejmě držím palce, pokud si miminko přeješ.
Děkuji.. jen jsem to jednou zkusila ze zvědavosti… ![]()
Teď už budu měřit pravidelně každé ráno po menstruaci a uvidím, co se bude dít a zda se to pak povede ![]()