Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Již 2 cykly braní Clostilbegytu skončily místo ovulace tak, že z folikulu vznikla cysta. Nejdříve jsem brala 1 tabletu denně, pak ráno a večer/5 dní. Napotřetí mám teď brát ráno - vpodledne - večer. Podaří se prasknutí folikulu napotřetí? Nebo bude zase místo ovulace cysta? Máte někdo zkušenost?
A chodíte u toho na kontrolní ultrazvuky? V době, kdy je folikul už dost velký, vám lékař může píchnout Pregnyl (nebo Ovitrelle nebo jiný lék s hcg), který způsobí dozrání vajíčka a prasknutí folikulu. Zkuste si o něj říct, ať se zbytečně netrápíte.
Mně se ty cysty dělají taky, ale u nás to řešilo ivf, kdy folikul odsáli. Jinak Clostilbegytů lze brát i 5 denně, ale není to nic příjemného.
Tak jsem dnes byla 9.DC na ultrazvuku a už je tam cysta (přerostlý folikul) 24 mm, ze kterého zase nic nebude. Brala jsem 3× Clostilbegyt a vždycky to takto dopadlo - žádná ovulace, jen cysta (a jelikož včera byla neděle, stejně by mi neměl kdo předepsat a píchnout Pregnyl). Takže si dám od Clostíku pauzu a zkusím Gynex kapky, třeba pomůže to.