Jak na kotě

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1261
21.10.10 09:49

Zprcu - to je parádní překlep :lol: Mělo to být zprvu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
21.10.10 09:52

Ahoj, ty rady co tu byly dány jsou naprosto správné, jen doufám, že Tvá tchýně a její rodina nebude taková ta s prominutím „banda ingnorantů“. Jako že kotě vypadá zdravě, to je hezký argument, ale nemusí to tak být. Zkus jí říct, že je lepší tam dojít teď a případné nemoci podchytit včas, než pak platit tisíce za léčbu už rozjeté nemoci. To většinou na „takové“ lidi fungovalo :palec:
A omlouvám se, že jsem zaujatá, spolupracovala jsem s jedním kočičím útulkem a když jsem viděla, co jsou lidi schopní těm zvířatům provést, je mi z toho zle ještě teď :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.10.10 09:57

Cernus - přesně v tomhle vidím, jak lidi dělají rozdíl mezi psem a kočkou. Myslím, že psa z ulice by každý hned automaticky k veterináři vzal - nebo se pletu? Ujmout se nalezence je sice chválihodné, ale péče o něj by v tom případě měla být zodpovědná. Jde tu jednak o to, že může být nositelem chorob, které nemusí být na první poled vidět (ušní svrab, chlamidioza, kočičí AIDS, plísňová onemocnění, vnější i vnitřní cizopasníci - mimochodem velmi přenosní na člověka - u potulné kočky je jejich přítomnost téměř pravidlem), jde tu i o to zvíře samotné - když jej vlastním, nechci přece, aby se něčím trápilo… Navíc, pokud se kotě prohlédne preventivně, může se do budoucna předejít poměrně vysokým finančním výdajům za veterinární péči ve fázi rozsáhlého onemocnění… I kdyby bylo kotě 100% zdravé (jakože by to byl u nalezence zázrak), pak nutně potřebuje odčervení. Koťata vnitřní parazity (škrkavky, tasemnice) sají od matky v mateřském mléce a pokud kočka není pravidelně odčervovaná, je téměř jisté, že parazita má… Horší je, jak to tchýni podat, aniž by se naštvala… Fakt mě nic nenapadá. Co jí ukázat tuhle diskuzi? Asi by to vypadalo, že jsi ta chytrá, která z ní dělá vola, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
21.10.10 10:02

tak určitě to bude potřeba odčervit… paraziti u venkovských koček jsou časté..
a pak bych poradila v obchodech pro zvířata se dá koupit kočičí mléko - má nižší obsah laktozy aby kočky neměly průjem! protože normální mléko má vysoký obsah a pak dostane průjem - dehydratace následuje a kotata umírají..
proto je určité řešení ta tatra.. ale není ideální… a pak bych najela na kapsičky. takové ty pytlíky - jsou šťavnaté a chutné..
a pokud máš obavu z toxoplazmozy.. já jsem řešila tento problém když jsem otěhotněla a dcera donesla naprosto zubožené kotě… volala jsem veterináře, který mě docela uklidnil, že úplně malá koťata toxou většinou netrpí ani jí nepřenáší.. ta se projevuje průjmem - ale pokud je vyvolaný špatným krmením tak to není ta nemoc… infeční jsou kočky jen krátce a nakazíš se jejich výkaly… toxu dostane kočka až ve věku kdy navštěvuje ty jejich obvyklé kolektivní sedánky… kde se schází kočky toulavé.. a samozřejmě když chodí na místa kde tyto kočky konají své potřeby a to kotě či kočka se tam nakazí…
já jsem celý život s kočkama vyrůstala.. opravdu od svých pěti let! spaly se mnou v posteli.. ruce jsem od nich měla doškrábané… a když jsem se při posledním těhu nechala udělat test na toxu s tím, že jsem si říkala že stopro musím být pozitivní, že jsem jí již prodělala opak byl pravdou! takže nákaza zas tak častá není… čištění záchodu nech na někom jiném! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
21.10.10 10:06

Co se týče přepravy, tak naše kočky si nezvykly nikdy. Prostě krátkou cestu(k veterináři) ještě přežijou, ale při delší zvrací,slintaj, maj průjem, kňouraj, tak už to ani nezkoušíme. Ségry kocour ten si jezdí v autě úplně v pohodě a to jedou i víc jak 200km. Takže pokud cestování nebude snášet, ať počítaj s tím, že budou potřebovat hlídání jako my.
Jinak mám podobný názor, že lidi jsou prostě do psa ochotnější investovat víc. Kočka jim připadá neužitečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 10:14

Nouky, tak na to si kapla. :lol: Uz tak mi to ted pripada, ze si mysli, ze ja jsem ta chytra, co z ni dela vola. :lol:
Presne jak pises, zatim se k tomu kotatku chovaji jak ke steneti. Nosi ho co chvili vyvencit ven, kdyz jsem ji rikala o kocicim zachode, jen se uculovala.
Az prijde domu pritel, tak mu nastinim situaci a budu doufat, ze bude na me strane a mame domluvi.

Erian, s tema penezma by to zabrat mohlo, kdyz mi bude volat, tak to zkusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.10.10 10:15

Ještě k těm parazitům - třeba vajíčko škrkavky je v exkrementu schopné vydržet až sedm let než najde vhodného nositele… Proto je nutné provádět odčervení pravidelně. Dostane z injekčky takovou pastu, popř. část pilulky, finančně zanedbatelná položka…

A k cestování - pokud jsou doma kočky dvě (ideální je pdobného věku), pak není nutné brát s sebou zvířata na několik dní. Lze odjet bez nich. I na čtyři, pět dní. Prodávají se už dávkovače granulí a vodní fontánky, které kočky rozdělují stravu a pití do určitých porcí… Důležité je, aby měla kočka společnost, popř. oporu v nějakém kamarádovi. Pokud by kočka zůstala doma sama, pak by trpěla a určitě by si to nedala jen tak líbit. Kočky v takovém případě reagují tzv. nevhodným chováním - tzn. že něco zdemolují nebo nakálejí, kam nemají apod.

Kočka bude dál potřebovat nějaké škrabadlo nebo něco, o co by si brousila drápky (alespoň v tom případě, že bude více bytová).

A rozhodně bude správné ji (ho) nechat asi v roce věku u kocoura, a asi v sedmi, osmi měsících u kočky nechat kastrovat. (200 - 1000 Kč - jak kde a rozdílně podle pohlaví kočky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
21.10.10 10:16

Jen ať ho nosí ven, až se jim párkrát vyčůrá doma a zjistí, že to úplně neuvěřitelně smrdí, třeba jim to dojde. A doufám, že ho pak nenechaj na mrazu venku. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 10:19

Jeste dotaz, pokud tedy kote nebude snaset delsi cesty autem, bude potrebovat hlidani. Jediny, kdo pripada v uvahu, jsme my, ale domu si ji vzit nemuzem, kvuli te me alergii. Bude stacit, kdyz ji budem k nim chodit doplnovat krmeni a vodu? Jedou pryc treba i na tri tydny.
Oni tohle zrejme vubec neresi, meli psa a s tim je to proste uplne jine a asi jim to zatim vubec nedochazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.10.10 10:21

No, myslím, že by se hodně nalítali, když by chtěli stihnout každou kočičí potřebu. Osmitýdenní kotě má žaludek velký jako vlašský ořech - tzn. na toaletu pořebuje každou chvilku, potřebuje hodně baštit, aby rostlo, ale zároveň se mu do bříška nic moc nevejde - takže metabolismus super rychlý :lol: A jak by to dělali v noci? Kočičí toaleta je opravdu základ. A venku kotě chované být nemůže, takhle malé by v těchto chladnech už promrzlo, a pokud by nezemřelo, pak by se rozhodně potýkalo s chronickými dýchacími potížemi… No, Cernus - s tchýní to jde vždycky poněkud hůř než s vlastními rodiči - asi ten partner bude možnost. Zkus tohle dát přečíst jemu, jestli je to rozumný chlap, tak snad tyhle argumenty uzná… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 10:21

Nez jsem napsala dotaz, tak mi Nouky odpovedela. Takze pokud odjedou, tak nebude stacit, kdyz budem chodit kocicku krmit. Pochybuju, ze by sijeste porizovali druhou. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.10.10 10:24

Cernus - doplňovat krmení stačí. Kočka bude popravdě vděčnější za to, když bude moct být doma a nebude muset k nikomu cizímu. Ale pokud bude sama, pak může nastat problém - viz výše… A jak jsem říkala, jsou i dávkovače na potravu, ale stojí to poměrně hodně. já ale myslím, že cestování zvládne… Ať se s ním projedou co nejdřív - a trénují to… Cesta k veterináři by mohla být zkušební jízda, ne? :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 10:26

Moc vam vsem dekuji. Zacinam z toho byt zdesena cimdal vic, i kdyz na jednu stranu nemam mit proc. Neni to moje kote, nezije u nas. Jenze ja jsem proste takova, zalezi mi na blahu druhych a i na mem vlastnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
21.10.10 10:28

Nouky, pokud se k tomu vetovi odhodlaji a nedaji kotatku objek a nevyrazi pesky jako se psem, tak to asi vyzkousi.
Uz se tesim, az dorazi pritel a mi to proberem, snad je privede k rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
21.10.10 10:32

No týden by šel,ale 3 týdny je už moc. My máme 2 kočky, můžou kromě obýváku do celého bytu, maj tak 2 návštěvy denně, ráno babička -večer tchýně, který je nechaj vylítat na balkóně, dají čistou vodu, najíst a vymění kočkolit, ale i tak si to pak vyčítám. Někdy si zajistím hlídání, že tu pak s nima někdo u nás doma vegetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný