Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
máme téměř 10m a já po všem skleničkovém ovoci zkouším dát buď do ruky nebo nastrouhám příp. rozmačkám do kaše jablko nebo banán, ale Berča to evidentně nechutná, kaši s kousky ovoce mi vyplivuje. Jinak ovoce ze skleniček baští ostošest. Nemáte někdo zkušenosti co dělat? Není nejspíš rozhejčkaná skleničkama?
Ahoj,
tak my máme stejný problém. Adi má skleničky rád, ale co se týká ovoce tak to mi nesní ani náhodou. Když byl menší tak nesnědl ani nastrouhané jablko. A rady typu musíš mu to vnutit jsou na nic. Akorát se mu z toho natahovalo nebo to vyzvracel. Stejně to bylo i s jiným ovocem. Když měl kolem 9 měsíců tak snědl banán, ale teď vůbec. Jediné co mi teď sní je jabko, ale nesmím ho strouhat jen oloupat a nakrájet na kousíčky. Sice jsem ti neporadila, ale aspoň vidíš, že tvé dítko není jediné co odmítá ovoce. Fakt jsem nepřišla na žádný fígl jak na to:-(
Andrea a Adámek
Ahoj, hlasim stejny problem. Vyresili jsme ho tak, ze jablko, hrusku, svestku nebo cokoliv /krome bananu/ musim bastit taky. Proste umyju,oloupu a hryzame nastridacku. Jak ji sama, vzdycky si ukousne a vyplivne to. ![]()
Ahoj holky,
sice tenhle problem jeste neresime, ale mam neco, co by Vam mohlo treba pomoct. Kamaradka mi z Kanady privezla takovou vecicku, jmenuje se to Baby Safe Feeder. Jejich stranky sice ted nefunguji, tak jsem nasla alespon nejake odkazy na e-shopy, ktere ho prodavaji: http://froogle.google.com/froogle?….
Je to takovy moderni „cumel“ - do sacku vhodite kousek cehokoli, co ma Vas drobek snist, on si to chyti za drzatko a pak si to cumla. Pry to deti miluji a jedi v tom cokoli, i cast jidla dospelych, treba pry i rizoto nebo testoviny. Jak jsem koukala, vyrabi to i jine firmy pod podobnymi nazvy, tak kdyz zapatrate, urcite najdete neco vhodneho v dostupne objednaci vzdalenosti.
Zatim jsme to nezkouseli, ale snad by se to mohlo hodit ted Vam a vyresit to ovocny problem
Kdyztak dejte vedet, jestli to zafungovalo!
Podařilo se vám někomu najít ten „Baby safe feeder“ někde na českých stránkách nebo v českém obchodě ?
Camilla
Ahojky, od kolika mesicu davate cerstve nebo i zavarene merunky, broskve atd.?Chtela bych to malemu zamichat do bileho jogurtu…
@Gloorka9 Ovoce sem davala zhruba od 6.mesice, ale az po tom, co zkusil zeleninu.
@Gloorka9 píše:
Ahojky, od kolika mesicu davate cerstve nebo i zavarene merunky, broskve atd.?Chtěla bych to malemu zamichat do bileho jogurtu…
Ja nejdřív dala co nejvíc druhů ovoce i zeleniny ve skleničkách. Malá neměla žádnou alergickou reakci, takže od 8.měsíce už dávám i čerstvé - normálně jí k svačině rozmačkanou meruňku, broskev, lesní jahůdky, maliny, jablko, banán, blumu, meloun. Vyzkoušej nejdřív malé množství a uvidíš ![]()
Zavařené ovoce jsem do roka nepodávala, je v tom hodně cukru. I pyré ve skleničkách dostával bez přidaného cukru.
@Gloorka9 Rozhodně dřív než jogurt, takže pokud už jí jogurt, tak může i to ovoce ![]()
ahoj chci se zeptat jestli někdo používá cumel na ovoce nebo krmící síťka se tomu nadává myslím je to dobrá věc? přemýšlím že pořídím malý má sice zatim 4 měsíce tak je ještě čas, ale jen mě zajímá jestli se to oplatí a výhody nevýhody…
@missak
Ja delam jogurtove smoothie s bananem, melounem (oranzovy, baby meloun..), nekdy avokado, smakuje a sni vse (skoro 7 m). Kousky (krom bananu) zatim vadi, takze stale mixuju. Treba ji vadi ty kousky…
Nekdy misto jogurtu udelam cerealni neslazenou kasi.