Jak na sebevědomí?

Anonymní
5.5.22 20:15

Jak na sebevědomí?

Ahojky,
trochu se za tohle stydím, takže radši píšu anonymně. Jsem mladá holka, která letos maturuje. Jsem taková poctivá, takže chci odmaturovat s dobrými známkami a dostat na lékařskou fakultu. Oboje znamená, že se víc učím a celkem mi přijde, že jsem lehce vypadla ze sociálního života.
Nikdy jsem nebyla úplně vymetačka večírků, ale ráda se jdu pobavit, napiju se a myslím si, že nejsem úplně špatný parťák na nějaké párty. Většinou chodím ven hlavně díky kamarádkám, ale ne kvůli mě samotné. Jsem většinou pozvána s někým než aby pozvali jen mě.
Sociální život nemám vůbec špatný, kamarády mám a ven taky chodím nějak normálně, takže to není vůbec špatný. Co jsem okolo sebe pochytila jsem pro lidi většinou spíše neutrální, takže nikde nevadím, ale ani nejsem vyhledávaná. Nevím vůbec, čím by to mohlo být. Nevím jestli jsem pro lidi nudná, nebo jak. Sebevědomí nemám bohužel největší, i když bych ho chtěla mít. Podle mého názoru jsem hezká holka, blbá taky nejsem, sranda se mnou podle mě celkem je. Vím, že hodně věcí dělá hlavně sebevědomí… nemohl by někdo s podobnou zkušeností poradit prosím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24827
5.5.22 20:46

Klid…
prostě nejsi nejakčnější super-star večírků
ty mimochodem často brzy hasnou
drž si svou lajnu a úroveň, nepodbízej se pod ni.. časem se s tím srovnáš, že „nejsi holka pro každého“ - nakonec to ani nechceš.. a tak to je.-
v třídě mých pubošek jsou právě ty rychle-hořící-stars, co „chodí s každým“ a pak doma brečí do polštáře a píšou těm mým - středňákům- po nocích a ptají se na rady a chtějí „vzít do party“
tak to snad fakt jsi dál, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42484
5.5.22 20:54

Ty rychlehořící hvězdy večírků vždycky hodně rychle zhasnou, věř mi. A tvůj čas teprve přijde, vím to, byla jsem stejná. :hug: Držím palce, ať ti to se studiem vyjde :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42484
5.5.22 20:55

@Lucy75 úplně stejný myšlenkový pochody :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.05.22 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
5.5.22 20:58

Jak píšou holky. Hvězdičky večírku jsou oblíbené pokaždé jen chvíli a potom ideálně mění partu, protože v té původní už nemají ideální jméno. Buď sama sebou, nikomu se nepodbízej, na nic si nehraj. Jednak tvůj čas teprve přijde a druhak aspoň budeš obklopená pouze lidmi, kteří tě mají rádi. Tyhle povrchní party vztahy jsou stejně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
5.5.22 20:58

@Betty MacDonald :srdce: jasný, fakt ve stejné chvíli stejná reakce..
ale já stejně dávno vím, že s tvou čivaví partou jsme OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
5.5.22 21:09
@Anonymní píše:
Sebevědomí nemám bohužel největší, i když bych ho chtěla mít. Podle mého názoru jsem hezká holka, blbá taky nejsem, sranda se mnou podle mě celkem je. Vím, že hodně věcí dělá hlavně sebevědomí… nemohl by někdo s podobnou zkušeností poradit prosím?

Tak ale to spíš popisuješ, že nemáš problém se sebevědomím (když se považuješ za hezkou a chytrou, dokonce vtipnou - takhle se málo sebevědomý člověk fakt nepopíše :lol:) - ale s tím, že nejsi oblíbená. A to je o líbivosti charakteru, někdy s tím jde hnout nějakým drobným severozvojem, jindy moc ne - spíš to je o tom se přijmout a najít si přátele, kterým se tvůj charakter bude líbit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10253
6.5.22 08:59

Ahoj,
z toho co popisuješ, tak jsi normální, fajn, zodpovědná holka. Možná ti to tak nyní nepřijde, ale ze spolužaček, které takové byly, jsou dnes ty vítězky, které žijí pěkné, spokojené životy.
No a počkej na lékařské fakultě, to budou večírky :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.5.22 10:13
@Tomie píše:
Tak ale to spíš popisuješ, že nemáš problém se sebevědomím (když se považuješ za hezkou a chytrou, dokonce vtipnou - takhle se málo sebevědomý člověk fakt nepopíše :lol:) - ale s tím, že nejsi oblíbená. A to je o líbivosti charakteru, někdy s tím jde hnout nějakým drobným severozvojem, jindy moc ne - spíš to je o tom se přijmout a najít si přátele, kterým se tvůj charakter bude líbit. :)

přesně tak
tohle není sdělní nesebevědomého člověka, ale naopak sebevědomého (přiměřeně, nebo přehnaně), který já pocit, že není dostatečně doceněn.
Já jsem taky byla chytrá a hezká holka, která byl ve společnosti spíš trpěná - a později jsem si uvědomila, že jsem se chovala jako nafoukaná kráva.
oblíbení jsou lidé, kteří se zajímají o druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová