Jak na strie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3311
7.6.15 21:54

Já jsem mazala celkem nepravidelně a celé těhotenství nic -jen dvě malé jizvičky- a cca dva týdny po porodu se mi strie objevily - dodnes nechápu, proč až po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
7.6.15 22:05

@Dia1812 Jsou světlé a prý ještě zesvětlají. Na to nic není, akorát se s tím smířit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
8.6.15 10:21

Mám kamarádku na kožním, potvrdila mi, že elasticita kůže je hodně daná geneticky (někdo se nemaže ničím a myje se tuhým vysušujícím mýdlem a nemá ani jizvičku), a že sádlo je na jizvy včetně strií nejlepší, protože prasata mají nejvíc lidem podobnou kůži i orgány (dokonce např. při úrazech nebo popáleninách se na odkrytou tkáň dávají nějaké štěpy prasečí kůže, že to pomáhá obnovit lidskou kůži). A taky potvrzuju, že je důležité vzít si něco na mazání i do porodnice a mazat se důkladně i po porodu, pro kůži je často větší šok to vytahnutí po porodu a popraská až potom. A několik mých kamarádek mazalo důkladně břicho, ale strie se jim udělaly na bocích nebo prsou, tak je dobré se mazat i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
8.6.15 13:03
@zrcadlo píše:
Mám kamarádku na kožním, potvrdila mi, že elasticita kůže je hodně daná geneticky (někdo se nemaže ničím a myje se tuhým vysušujícím mýdlem a nemá ani jizvičku), a že sádlo je na jizvy včetně strií nejlepší, protože prasata mají nejvíc lidem podobnou kůži i orgány (dokonce např. při úrazech nebo popáleninách se na odkrytou tkáň dávají nějaké štěpy prasečí kůže, že to pomáhá obnovit lidskou kůži).A taky potvrzuju, že je důležité vzít si něco na mazání i do porodnice a mazat se důkladně i po porodu, pro kůži je často větší šok to vytahnutí po porodu a popraská až potom. A několik mých kamarádek mazalo důkladně břicho, ale strie se jim udělaly na bocích nebo prsou, tak je dobré se mazat i tam.
:pankac: :pankac: a to mě nenapadlo, tudíž mám bříško samou jizvu :cert: :mrgreen: naštěstí je to manželovi fuk :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.6.15 19:46
@zorkaV píše:
Podle mě je strie prostě jizva a ta krémem nezmizí, prostě zničená kůže. Může maximálně zesvětlat a pak není do očí bijící, ale nezmizí. Taky jsem vyváděla, utratila tisíce za krémy a vztekala se a brečela, že mám zničený břicho a boky. A víš co? Přejde to. Pak se budeš koukat na to zničený břicho a říkat si „jak mě ten pupek chybí, jsem na něj pyšná, dokázala jsem to. Odnosila a porodila jsem dítě“. A nějaký strie ti budou šumák. Teda pokud se neživíš tělem nebo nejsi úplně hloupoučká.

Ohradila bych se proti výrazu hloupost.Ty nešťastný holky zcela chápu. Porodit dítě je fajn, zásluha, ale normální mladá ženská na vzhled nerezignuje. mazat si med okolo huby s větou, že jsem matka, tak musím být do smrti spokojená s břichem jak šarpej, to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.6.15 21:17

@Burj Chalifa A co teda funguje? V rámci možností běžnýho smrtelníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
8.6.15 21:30

Ahoj, ja mazala kokosovym olejem cele telo. Jelikoz se musi podporit elasticita kuze, nekde jsem vycetla, ze by se mely jist pravidelne mandle a seminka. Mam je rada, takze kazdy den jsem alespon 10 mandli + ruzna seminka snedla. Po 2 tehu nemam zadnou strii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.6.15 21:43

@Ivca80 to musí mít něco společnýho s geny. Já žrala slunečnici, mandle a kešu. Měla jsem 3 bepanteny, 2 bonelly, 3 elastiQ, 3 mandlový masážní oleje, 2 levandulový, 2 olivový indulony a zkusila jsem jednou kokosový mlíko, mazala jsem ráno a večer, protože obě ségry popraskaný až hrůza o mamce nemluvím. Nic nic, pak před porodem spadlo břicho níž a ruplo to. Měla jsem 2 pod pupíkem, ale nejvíc se to rozjelo u porodu.
A to se na mě nezlobte dámy, ale myslím, že jsem udělala vše, co šlo, ale nezachránila jsem to, takže mi nezbývá nic jinýho než říct, že mi to dítě za to stálo. A to si nemyslím, že bych o sebe vůbec nepečovala nebo rezignovala na vizáž. Nebudu ale vymýšlet plastiky a já nevím, co všechno. Myslím, že každá normální ženská přežije, že nebude chodit s kočárkem v tričku nad pupík a ty plavky párkrát do roka taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.6.15 05:59
@zorkaV píše:
@Burj Chalifa A co teda funguje? V rámci možností běžnýho smrtelníka

mazání+ poštipování kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
9.6.15 15:35

Já mám z puberty lehce popraskané boky, ale strie jsou hodně světlé a pokud se na ně nezaměříte, tak nejsou vidět. Jsem v 35. týdnu a bříško drží. Snažím se hodně pít, nestresovat se, jíst hodně zeleniny a málo cukrů. Taky mám chuť na pohanku, možná tomu to množství, co spořádám trochu přispívá…
Mažu Bi-oil a Bambucké máslo od Saloos ráno a večer (a někdy i modrou indulonu). Po obou mám ještě ráno pocit, že bříško je pěkně namazané a pružné. Hlavně teda po tom bambuckém másle. S ním jsem si začala mazat i obličej namísto všech pleťových krémů.

Kamarádka mazala Bepanthen a trošku popraskala nabocích, kde mazání flákala.

Asi v tom bude hrát hodně genetika a hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí