Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky..potrebuju trosku uklidnit a poradit. Jsem v 27tydnu a byla jsem na pohotovosti kvuli podezreni na pomaly unik pl.vody. to se nepotvrdilo, ale merili mi cipek ultrazvukem a mam ho 35mm. a pry na spicku prstu..bojim se, aby to nebyla znamka predcasneho porodu..v 16tydnu jsem krvacela a tak ted nemyslim na nic jineho nez na cipek a zda je vse ok..mam i dole takovy zvlastni pocit.
Proc ses jich nezeptala jestli nehrozi riziko? Nestresuj se, to moc nepomaha klidnemu prubehu.
Nerikali, ze by to bylo nejak tragicke..pry to muze u vicerodicek byt..ale dost se bojim. Na kontrolu jdu ke svemu dr az za dva tydny a do te doby se asi zblaznim..
Ne CS skore tam psane nemam, jen ze cipek ma tech 35mm…jeste rikali, ze uz je hlavickou domu, ale ze spodem citit neni…
No asi mu zitra zavolam a radeji tam dojedu…i kdyz snad jen plasim a vse je ok
@Prtka děloha v porůběhu těhotenství roste a může se stávat, že v období růstu se čípek trochu zkrátí,,,
@Prtka já měla přesně toto na KO ve 24tt
jela jsem na pohotovost s krvácením. A vše OK
rodila jsem vyvolávaně a do termínu porodu jsem byla pořád na špičku prstu
@Prtka podle toho co si pamatuju, tak 35mm je dobrá hodnota na délku čípku
. A já jsem otevřená na špičku prstu už od nějakého 23tt
Pomalu končím 38tt a všechno v pořádku a žádný klidový režim jsem nedodržovala ani nedodržuju. A začínám počítat s tím, že ještě budu přenášet
Mne o klidovem rezimu ani nic nerikali..ted jedou deti na tyden na skolku v prirode, tak jsem rikala, ze pujdu dopo ven a jinak budu spis polehavat a cist..tak ja mozna do te kontroly vydrzim, ale nevim, nevim…