Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj
Už od začátku těhotenství, používám všelijaké přípravky proti striím. Jsem v 8. měsíci a za tu dobu jsem už vyzkoušela mnoho olejíčků, mastiček a pod. I přes to se jich ale nemůžu zbavit.Kamarádka mi doporučila Bi-oil, máte s ním někdo zkušenosti? Už se mi nechtějí zbytečně vyhazovat peníze, za přípravky, které mi vůbec nepomáhají. Kdyby někdo měl nějaké typy, tak bych byla velmi ráda za nějaké doporučení, děkuji
![]()
Mám to samé mažu se pořád ale stejně mě neminuly:( podle mě je to marný ![]()
@kacenka8 Už několikrát jsem to chtěla vzdát, ale pořád si každý den mažu důkladně celé bříško, několikrát za den a docela i po hodně vrstvách.
Nepomáhá to a čím víc se bříško zvětšuje, tím více je strií.
Každým měsícem to je horší, ale pořád to nechci vzdát, co kdyby náhodou se to zlepšilo ![]()
Já to samé, ještě tři týdny zpět jsem si libovala, jak mám krásné bříško, mazala jsem, koupala se v olejíčcích a tak a pak jednoho dne mrknu do zrcadla a celý spodek bříška popraskal, člověk asi fakt nenadělá nic ![]()
@Dia1812 Přesně můj případ. Ať dělám, co dělám, výsledek žádný ![]()
@Michelle777 píše:
@kacenka8 Už několikrát jsem to chtěla vzdát, ale pořád si každý den mažu důkladně celé bříško, několikrát za den a docela i po hodně vrstvách.Nepomáhá to a čím víc se bříško zvětšuje, tím více je strií.
Každým měsícem to je horší, ale pořád to nechci vzdát, co kdyby náhodou se to zlepšilo
Já to taky nevzdávám ale podle mě jsou to jen přiblblé reklamy jak vytáhnout z lidí peníze. Ted mi kamarádka co je teprve ve čtvrtým ukazovala jak strie nemá a hrozila se jak já je mám že se prej asi nemažu důkladně
tak jsem se tak v duchu pousmála no uvidí sama v osmém měsíci
Já je mám taky. Žádné olejíčky nepomůžou, je to o elasticitě kůže. Pokud ji nemáš dostatečně pružnou, tak se ti prostě udělají a můžeš se mazat od rána do večera
Je mi líto. Od porodu mi trošku zesvětlali, ale je to hrozný ![]()
Mě prasklo bříško až v posledím měsíci, ale brutálně ![]()
Zkus sádlo, to hodně doporučují.
@Michelle777 Přesně, pořádně jsem si zanadávala na to, kolik jsem do toho dala peněz, ale zas si říkám, že by to třeba bez toho bylo ještě o moc horší, kdo ví ![]()
@lucie.edgar a teď? Jak vypadají? Je mi jasné, že už nezmiznou nikdy ![]()
Podle mě je strie prostě jizva a ta krémem nezmizí, prostě zničená kůže. Může maximálně zesvětlat a pak není do očí bijící, ale nezmizí. Taky jsem vyváděla, utratila tisíce za krémy a vztekala se a brečela, že mám zničený břicho a boky. A víš co? Přejde to. Pak se budeš koukat na to zničený břicho a říkat si „jak mě ten pupek chybí, jsem na něj pyšná, dokázala jsem to. Odnosila a porodila jsem dítě“. A nějaký strie ti budou šumák. Teda pokud se neživíš tělem nebo nejsi úplně hloupoučká.
Mne se objevily až asi tři týdny před porodem
Mazala jsem se olejem Saloos nebo jak se jmenuje a nepomohlo to. Já byla vždycky hubena a břicho měla ploché. V tehu jsem přibrala cca 16 kg, trochu na tele ale jinak jsem měla mega břicho. Takže kolem pupíku mám takový sluníčko
![]()
Já jsem tedy jen v 18tt a zatím strie nejsou, ale jsem na ně připravena. Myslím, že k těhotenství to patří asi jako porod
. Když se budu dál líbit svému chlapovi, budu spokojená
Ale i tak mažu, mažu a mažu. Skoro vším, co je po ruce ![]()
Nic nekupuj a maž třeba sádlem. Ono to stejně nepomůže, ale alespoň budeš mít dobrý pocit, že jsi něčím mazala
.
Já mám strie cca od 4. měsíce, čekala jsem dvojčata, takže celkem velké břicho hned.
Moje máma přibrala jen deset kilo a stejně je má široké a hodně.
Kamarádka přibrala 30 a nemá jedinou, stejně jako její máma-stejný typ pokožky a postavy. Mazala jen sádlem.
Takže jestli se ti dělají, nic s tím nenaděláš, ale sádlem ničemu neuškodíš a ušetřené peníze schovej třeba na plastiku, jestli budeš mít i vytahanou kůži, tak třeba část těch strií vezmou pryč společně s kůží
.
Holky, asi je to genové. Já jsem nemazala nikdy extra, jen když jsem si po sprše vzpomněla, tak jsem si to přejela niveou co jsem používala na obličej a po třech těhotenstvích nemám ani jednu. ![]()
Ale zato je mám z puberty na stehnech a lýtkách a ty nezmiznou nikdy, je to hnus.
Ahoj
Kamarádka mi doporučila Bi-oil, máte s ním někdo zkušenosti? Už se mi nechtějí zbytečně vyhazovat peníze, za přípravky, které mi vůbec nepomáhají. Kdyby někdo měl nějaké typy, tak bych byla velmi ráda za nějaké doporučení, děkuji

Už od začátku těhotenství, používám všelijaké přípravky proti striím. Jsem v 8. měsíci a za tu dobu jsem už vyzkoušela mnoho olejíčků, mastiček a pod. I přes to se jich ale nemůžu zbavit.