Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
nemáte někdo nějaký tip na suché ruce… Běžné krémy na ruce mi moc nepomáhají..myslela jsem spíš nějaký babský recept ![]()
ruce ponořit do vlažného slunečnicového oleje a pak namazat tlustě mastným krémem a dát na ně takový ty bílý rukavičky - dají se koupit v DMku a nechat tak 15minut působit…dělám to tak jednou do týdne ![]()
Jitka.E píše:
Zdravím všechny
nemáte někdo nějaký tip na suché ruce… Běžné krémy na ruce mi moc nepomáhají..myslela jsem spíš nějaký babský recept
Ahoj. Nevím, které „běžné“ jsi zkoušela, mně se hodně osvědčila Indulona nebo dětský krém do mrazu a větru.
Ahoj, mně moc pomáhá vazelína, kupuju v DM a když se namažu večer, mám ráno ruce „jako nové“ ![]()
Zkus řešit příčinu. Máš jenom ruce suché nebo i jinde pokožku? Jsou li jen ruce, tak jak často je máš ve vodě? Já jsem si navykla používat neustále rukavice a už nemám problém, dále mažu pouze přírodními preparáty /oleje, bambucké máslo apod., žádnou ropu/. Samozřejmě chce to doplnit organismus např. pupalkovým olejem a vůbec vyčistit játra (nějaká forma detoxikace: bylinky, gemmoterapie). Suchost kůže je záležitost jater.
Dělám v prašném a suchém prostředí..nejvíce se mě osvědčila modrá Indulona…ta zanechává mastný film na povrchu pokožky…
já se na noc asi taky budu muset vrátit k modrý induloně, ta mastnota ani vůně nejsou sice nijak extra příjemný, ale je fakt, že ráno jsou na tom ruce líp…nic jinýho mi asi zatím taky nefunguje, taky mám hodně suchý ruce, na prstech se mi dělá až ekzém
Allee píše:na vůni se vyprdni-hlavně,že funguje
já se na noc asi taky budu muset vrátit k modrý induloně, ta mastnota ani vůně nejsou sice nijak extra příjemný, ale je fakt, že ráno jsou na tom ruce líp…nic jinýho mi asi zatím taky nefunguje, taky mám hodně suchý ruce, na prstech se mi dělá až ekzém
děkuji všem za tipy a rady… určitě vyzkouším. Zatím jsem měla Kamill a ted máme Yves Rocher - ten jsem dostala, je moc příjemný, krásně voní, ale na ty moje „suchouše“ moc nepomáhá ![]()
Nikdy jsem s tím takové problémy neměla, je fakt že i nohy mám sušší než předtím.
Zkusím dát na radu celestad a trochu zapátrat po příčině …
Na suchý ruce trpím jak blázen skrz mý povolání kdy se máchám pořád ve vode používám vazelinu z DM jak už tady bylo zmíněný a na noc jsem si dávala i rukavice když už mi praskala kuže ![]()
Suché ruce mě trápily roky, až poměrně nedávno mi kamarádka doporučila krém na ruce Neutrogena a v podstatě do druhého dne byl pokoj, fakt nekecám!
Tak vyzkoušej, já pro něj chodím do lékárny, stojí kolem 100,– a docela dlouho vydrží.
Sylvajs píše:Allee píše:na vůni se vyprdni-hlavně,že funguje
Tak já třeba přes zimu trpím hrozně na suchý ruce,hrozně mi praskaj až do krve.A úplně zázračně mi na ně pomáhá Neutrogena,používám tu s červeným víčkem je neparfémovaná a je fakt super!!! U jiných krémů jsem byla neštastná,vůbec na ty ruce nezabíraly,a teď dííky ní mám konečně celý rok klídek
![]()
Sice stojí 100,–kčale už jsem jí sehnala levnějš v různých akcích,nedám na ni dopustit je nej
a vydrží fakt dlouho,protože stačí drtek..
Já třeba tu Neutrogenu zkoušela a nic
A to mívám ruce přes zimu taky horší… Jde o to vyzkoušet, no ![]()
Tak jak pise Christy,suchy ruce v zime,to je moje,jak kdybych mela exem,vypadam.Ted jsem si koupila tu Neutrogenu,co si rychle vstrebava a je super,ja na ni taky nedam dopustit.A nebo Excipial U lipolotio.