Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,zajímalo by mě jak trávíte všední den s miminem a víkend když máte doma taťku??? ![]()
Hahá
můj syn je celý den přilepený na mě,no a když je víkend, tak se snažím ho odlepit a pověsit na tatínka ![]()
Ahojky tak u nás je to takto časy jsou tak + - pul hodina:
6:30 vstáváme posnídáme
tak do 9hod. lenošíme koukáme na tv hrajeme si s prckem
9:30 tatka s prckem na nákup já mezi tím vysaju, umyju nádobí, chystam obed atd.
12:00 obed
12:30-15:00 lenošení venování se sami sobe
15:00 jdeme bud na procházku nebo k rodičům na návštevu
18:30 koupání prcka
19:00 večere + uspávání
večer s přitelem nějakej film a nebo hrajem ruzny hry
Kdyz jsem sama s prckem doma tak to je kazdej den jinak… az na vstavani koupani a uspavani
ty jo tak u mě dost záleží jestli jdu do práce, nebo ne jestli jsem doma sama nebo s chlapem…
Tak napíšu když jdu do práce
Ráno vstáváme v 6 najíst ,oblíct, dát věci do kočáru ,odvést k paní na hlídaní,odpo jde buď chlap nebo já k paní na hlídání, domu vyvečit psíky, uvařit uklidit + u toho teď už jen s prckem,páč už sám byýt nechce,když je doma chlap tak si ho veme k pc nebo k telce ( jeho představa věnování se díěti) nejdýl v 8 spí
Tea 24 píše:
Hahámůj syn je celý den přilepený na mě,no a když je víkend, tak se snažím ho odlepit a pověsit na tatínka
máme to stejně
![]()
andrys23 píše:
Ahojky,zajímalo by mě jak trávíte všední den s miminem a víkend když máte doma taťku???
kdys mame doma tatku tak dcerka je nalepena jen na nej
a ja jako kdybich ani nebyla
ale zase mam klid vse si udelat v klidu a i odpocivat ![]()
Ve všední dny vstáváme kolem 9-10, hrajem si, snídám, hrajem si, nebo usne, tak cvičím nebo uklízím. Kolem jedný jdeme na procházku, buď chodíme, nebo se vrátím, dám jí na zahrádku a něco dělám, nebo taky ne:-) Když se vzbudí, zase si hrajem, nebo jí mám aspoŃ u sebe, večer koupeme, kolem devátý chodí spát.
Víkend - vstáváme později, já jdu běhat, přítel hlídá, kolem dvanáctý jdeme ven, nebo někam jedeme, něco zařídit, obědváme třeba i ve čtyři:-) večer stejně. Nebo jsme u babiček.
U nás je to podle toho jakou má taťka směnu.
Ale vstáváme mezi 7:30 a 8:30 dáme dlabanec a ještě šup do postýlky. Kolém 10 se vzbudí a nechám jí hrát si na hrací dece a jdu vařit oběd. Mezi vařením se na ni kouknu a povidáme si. Po obědě šup ven na vycházku. Pak si doma hraje na dece a občas děláme letadlo, koukáme na zvířátka v kousací knížce. Když ji mam na dece, tak na ni pěkně vidím, můžu sedět u PC a povídat si s ní. Občas šup na břiško, aby jsme se naučili lézt. Je nám 6 měsíců. Odpoledne ještě pár 1/2hod spánků a večer si ji dám k sobě na gauč, kde si hrajem. V půl 9 šup do postýlky a spíme až rána. Taky se nám líbí, když se může koukat z okna ven. Tak se chodíme koukat jak jezdí autíčka.
![]()
bertík28 píše:
U nás je to podle toho jakou má taťka směnu.
Ale vstáváme mezi 7:30 a 8:30 dáme dlabanec a ještě šup do postýlky. Kolém 10 se vzbudí a nechám jí hrát si na hrací dece a jdu vařit oběd. Mezi vařením se na ni kouknu a povidáme si. Po obědě šup ven na vycházku. Pak si doma hraje na dece a občas děláme letadlo, koukáme na zvířátka v kousací knížce. Když ji mam na dece, tak na ni pěkně vidím, můžu sedět u PC a povídat si s ní. Občas šup na břiško, aby jsme se naučili lézt. Je nám 6 měsíců. Odpoledne ještě pár 1/2hod spánků a večer si ji dám k sobě na gauč, kde si hrajem. V půl 9 šup do postýlky a spíme až rána. Taky se nám líbí, když se může koukat z okna ven. Tak se chodíme koukat jak jezdí autíčka.![]()
Ahojky tak to mate jeste v pohodicce pockej as budete mit tak rok to us takova pohodicka nebude
zadny sedeni u pc
![]()
donaga píše:
Trávíme ho v podstatě stejně, taď už si taťka holčinu občas třeba na půl hodiny vezme a já mám klid třeba na uklízení, ale zasa na druhou stranu mi jeho přítomnost práci přidělá (vaření, mytí nádobí, víc courá na zahradu a nosí domů bláto…). A občas má tendenci rušit zaběhlý režim.
Taky tak. na jednu stranu su ráda, že mám od prcka chvíli pokoj, na druhou ale je tatínek občas spíš na obtíž a plete se, kde nemá ![]()
Taky si tu pohodičku pěkně užívám. A vím, že mo to brzo skončí.
Tatínek se s ní chce většinou mazlit, když máme jít dlabat, do postýlky občas donese hračku, aby se líp usínalo atd.