Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Já mám ten samý problém. Bývalý neplatí na 2 děti nic… Nikdy neplatil. Zkoušela jsem první exekuci… Přišel mi od nich dopis, že nenašli žádné věci ani majetek, které by mu mohli zabavit. No tak jsem podala tr. oznámení. Soud proběhl-dostal podmínku na 2 roky. Stále nic neplatí… No tak jsem podala další tr. oznámení. Soud ještě nebyl, ale asi půjde sedět. Dluh má skoro 50000kč. Táhne se to už 2 roky a výsledek žádný. Taky jsem zvědavá jak to dopadne. Bývalý je tak vychcaný, že dělá na černo. Vím to jistě, zjišťovala jsem si to přes známé a měsíčně má prý i 30000!!!! ![]()
Ahojky.Tak kdyz toho tvyho zavrou budou ti chodit penizky z vezeni.Oni si tam take neco vydelavaji.Pokud by delal a neplatil je moyne udelat exekuci na plat.
ww píše:
Ahoj. Já mám ten samý problém. Bývalý neplatí na 2 děti nic… Nikdy neplatil. Zkoušela jsem první exekuci… Přišel mi od nich dopis, že nenašli žádné věci ani majetek, které by mu mohli zabavit. No tak jsem podala tr. oznámení. Soud proběhl-dostal podmínku na 2 roky. Stále nic neplatí… No tak jsem podala další tr. oznámení. Soud ještě nebyl, ale asi půjde sedět. Dluh má skoro 50000kč. Táhne se to už 2 roky a výsledek žádný. Taky jsem zvědavá jak to dopadne. Bývalý je tak vychcaný, že dělá na černo. Vím to jistě, zjišťovala jsem si to přes známé a měsíčně má prý i 30000!!!!
Tak to je skoro ten samý případ, i s tou prací načerno. Jsem zvědavá, jestli se ozve někdo, komu to dopadlo…
Teda nevím jak to chodí,ale co takle poslat na toho,co je zaměstnává kontrolu?To by snad mělo jít,nebo ne?
bmw píše:
Ahojky.Tak kdyz toho tvyho zavrou budou ti chodit penizky z vezeni.Oni si tam take neco vydelavaji.Pokud by delal a neplatil je moyne udelat exekuci na plat.
Já jsem právě slyšela, že pracují jen pokud chtějí, ale nemusí. On má ty děti celkem 3, takže ani v tomto případě by to asi nebyla přiměřená částka, ale aspoň něco.
Taky prý pokud otec dlouhodobě neplatí, výživné podílá stát a z „tatínka“ to potom nějak vylamují, ale nevím, co je na tom pravdy
bamba píše:
Teda nevím jak to chodí,ale co takle poslat na toho,co je zaměstnává kontrolu?To by snad mělo jít,nebo ne?
To by asi bylo řešení, ale třeba já vůbec nevím, kdo ho zaměstnává. On se sice chlubí, jak je dobrej a má to vychytaný, ale samo že mi to na sebe všechno nepráskne ![]()
No já jsem taky slyšela, že to platí sociálka. Já jsem ale doplácena do živ. minima takže vlastně všechny prachy co mám, mám od sociálky. Takže si myslím, že kdyby mi platil těch 1500 co má, tak bych měla o tu samou částku menší sociálku. Ale jak by to bylo v případě, pokud bych dělala a měla plat třeba 1500kč? Pochybuju, že by mi stát dával ještě 1500 místo něho ![]()
Anonymní píše:bmw píše:
Ahojky.Tak kdyz toho tvyho zavrou budou ti chodit penizky z vezeni.Oni si tam take neco vydelavaji.Pokud by delal a neplatil je moyne udelat exekuci na plat.Já jsem právě slyšela, že pracují jen pokud chtějí, ale nemusí. On má ty děti celkem 3, takže ani v tomto případě by to asi nebyla přiměřená částka, ale aspoň něco.
Taky prý pokud otec dlouhodobě neplatí, výživné podílá stát a z „tatínka“ to potom nějak vylamují, ale nevím, co je na tom pravdy
Jo ja to taky tak mela posilali mi to a potom to po nem vymahaly.Ale pak jsem zacala chodit do prace a uz mi to prestali vyplacet ze vydelavam.Ale zkus se na to zeptat bejvavalo to tak.A take jsem slysela ze to vyzivne lze pozadovat i po jeho rodicich.Ted je to nake prej nove.
bmw píše:
A take jsem slysela ze to vyzivne lze pozadovat i po jeho rodicich.Ted je to nake prej nove.
Tak to jsem vůbec nevěděla, dík, ověřím to ![]()
Řeším teď úplně to samé.
Akorát čekám na rozhodnutí soudu. A co jsem si zatím zjistila:
Výživné můžeš požadovat po rodičích otce.Pokud máš štestí a má ještě žijící rodiče.
Pokud bude odsouzen a půjde sedět, pak stát ti vyplatí výživné pouze v případě, že by ve vězení vykonával placenou práci.Jakmile práci odmítne, nedostaneš nic.
Sociálka, ani jiná instituce ti výživné za neplatícího otce nevyplatí.
Jediné co můžeš udělat je, že pokud bereš od soc. nějaké dávky, můžeš jít s papírem od policie k nim, že máš nižší příjmy, jelikož otec výživné neplatí.Pak ti o něco zvyší soc. dávky. Nebo to tak bylo loňský rok, kdy jsem k nájmu atd. dokládala i potvrzení od policie, že otec na dítě neplatí, tudíž výživné nemůže být bráno jako můj příjem.
Pokud je otec dítěte zaměstnaný na černo, nedostaneš z něj nic. Neb to nemáš jak prokázat. Bohužel.
Držím pěsti. Inko B.
ahoj.my taky měli soud o výživné.byvalí taky dělá načerno,je jen hlášenej na socialce kůli tomu pojištění.chtěl mi dávat 500měsíčně a soudkyně i socialní pracovnice se mu vysmála že at nikomu nevykládá že nemá žádné vedlejší přijmy.že z ceho by asi žil.tak mu přiklepli 2000měsíčne a nikoho nezajímá že práci nemá.prý mí dítě a je povinnen ho taky zaopatřit.
Ahojky holky můžu se zeptat musím trestní oznámení pro neplacení podat já ,nebo to může udělat soc.ůřad ,když jsem nahlásila ,že mi neplatí a oni mi doplácí částku do životního minima,nebo můžou si sami zjištovat přes policii nebo podobně jestli mi platí nebo ne,nebo jim stačí to mé prohlášení??Díky moc za Vaše odpovědi.
Já jsem taky doplácena do živ. minima a taky mi ex neplatí alimenty. Oni se tě na socce neptají jestli jsi podala tr. oznámení a jak to pokračuje???? Mě pokaždé! Tr. oznámení jsem podávala já sama. Nevím jestli si to nějak zjišťují přes policii, ale po mě chtějí každý papír který se toho týká.
Děkuji za odpověd ,právě ,že tu včera byla policie a hledala bývalého ,on platí docela v poho akorát ted měl autonehodu tak cca půl roku neplatil tak já to na soc řekla a nevim jestli to nemůžou podat oni ,to bych docela nerada ,protože s mńim vycházím celkem dobře a vím ,že mi to určitě doplatí
Zdravím,
chtěla bych poprosit o radu maminky, které byly nebo jsou ve stejné situaci.
Mám téměř pětiletého syna, na kterého bývalý dva roky nic neplatí. V červnu minulého roku jsem podávala trestní oznámení, minulý měsíc proběhl soud.
Dostal podmínku na dva roky, ovšem platit opět nic nehodlá.
Zajímalo by mě, jak se postupuje v případě, že opravdu nezaplatí a půjde sedět. On totiž nemá na sebe psaný žádný majetek, právě proto, aby mu na něj nemohli uvalit exekuci, žádný účet na své jméno…
Tzn., že po dobu, kdy bude zavřený, můžu chodit syna pást, nikdo z něj nic nevymlátí a až ho pustí, mám to celé rozjet znovu, rok čekat na jednání a doufat, že se vše nebude opakovat?
Prosím vás, které máte s tímto nějakou zkušenost, jak to probíhalo?
Moc děkuji