Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono odebrání dětí a svěření do péče někoho jiného nejde jen tak…
Taky máme v okruhu známých podobný případ, známá má syna co nepracuje mají s přítelkyní rokapůlroční holčičku, bydlí na ubytovně, ona vnučku pořád hlídá, její matka pořád sedí v hospodě, brečí že nemá peníze (bere 3800) a furt chodí od hospody, její syn zas nechce pracovat a je vydržovanej svým tátou… Ona malý občas koupí plíny a jídlo, ale na sociálku to hlásit nechce, protože by nechtěla mít malou v péči… Takových případů je hodně…
Nejlepší asi bude když si zavolá na sociálku zeptá se anonymně co a jak se v takových případech dá dělat, jestli by měla vůbec nějakou šanci na to, aby jí děti svěřili, čím vším by si ty děti museli projít než by se tak stalo… ![]()
Myslela jsem si, že to nebude tak jednoduché ![]()
Každopádně děkuji za radu ![]()
Měla by začít nahlášením na sociálku ale anonymním aby se jí nestalo že pak vnoučata neuvidí už vůbec. Svěření dětí do její péče ale není jen tak a určitě je to dlouhá cesta, nejistá. Dětem ale může pomoci hned, třeba zaplatit školku, obědy a autobus do školy…
Sany píše:
Měla by začít nahlášením na sociálku ale anonymním aby se jí nestalo že pak vnoučata neuvidí už vůbec. Svěření dětí do její péče ale není jen tak a určitě je to dlouhá cesta, nejistá. Dětem ale může pomoci hned, třeba zaplatit školku, obědy a autobus do školy…
Sany, to už vyřizuje,hned od chvíle, co se to dozvěděla, jen v té MŠ, je ředitelka malinko nesdílná ![]()
Navíc ještě vnučka má spoustu absencí ve škole, ale po konzultaci s ředitelem známé řekl, že s tím bohužel nic nenadělá, protože je má omluvené od rodičů ![]()
Sany píše:
Já bych to teda hned nenahlašovala
co když jim děti opravdu vezmou a museli by být nějaký čas odděleně v dětském domově než by se vše vyřešilo? to je podle mě pro ty děti stres, svoje rodiče mají určitě rádi…
Michaelakkk: Stres je pro mě i prostředí ve kterém vyrůstají. Nemají peníze, když nechodí do školky a obědy jsou nezaplacené protože na to není tak doma určitě není taky „nic“. Teď se ani neví v jakém prostředí bydlí když je vystěhovaly.. Ale stejně si nemyslím že by sociálka děti odebrala, spíše by tam zašly na kontrolu a třeba by to rodiče trklo, posunulo.
Sany píše:
Michaelakkk: Stres je pro mě i prostředí ve kterém vyrůstají. Nemají peníze, když nechodí do školky a obědy jsou nezaplacené protože na to není tak doma určitě není taky „nic“. Teď se ani neví v jakém prostředí bydlí když je vystěhovaly.. Ale stejně si nemyslím že by sociálka děti odebrala, spíše by tam zašly na kontrolu a třeba by to rodiče trklo, posunulo.
No ono když tady čtu jiné diskuse jak je na tom kdo bídně… nemyslím si, že by doma ty děti trpěli, to nevím nikdo když se ani neví kde jsou… Já bych brala sociálku jako úplně poslední řešení problému… Až se vyčerpají všechny jiné možnosti… ![]()
Michaelakkk píše:Sany píše:No ono když tady čtu jiné diskuse jak je na tom kdo bídně… nemyslím si, že by doma ty děti trpěli, to nevím nikdo když se ani neví kde jsou… Já bych brala sociálku jako úplně poslední řešení problému… Až se vyčerpají všechny jiné možnosti…
Já to nemyslela tak že když někdo nemá peníze, poslat na něj sociálku. Ale vidím rozdíl nemít peníze a nemít peníze, každý se může dostat do tíživé finanční situace a todle není ten případ tam si za to evidentně můžou ty rodiče sami a nesnaží se situaci řešit protože kdyby jejich máma chtěla situaci řešit tak by přijala nabízenou pomoc.
Bohužel do toho nevidí asi nikdo ![]()
Další věc, je ta, že on nedělá nikde, je to flákač, hlídá jí však na každém kroku, je s ní i v práci
. Ona pracuje v nějaké restauraci jako servírka, kde dělá i celodenní směny, takže vnučka vyzvedává malého /4 r./ ze školky, pak s ním jde 5 km domů pěšky, a jsou doma sami celé odpoledne, celý večer, celou noc až do rána, kdy ho zase vypraví a dovede do školky! Pokud by se dětem něco stalo, nedozví se to nikdo, nemají telefon, nemají na koho se obrátit, rodiče je v tu dobu, kdy jsou sami nemají jak zkontrolovat.
Jak říkám, to by bylo na celou knihu.
Jedno je jisté, tohle není vhodné rodinné zázemí !!!
Tak to má tatínek víc než vhodné prostředí pro hlídaní maminky
Nechápu že todle neřeší školka, to není normální aby 11l sestra vodila 4l bráchu do školky, odpo občas vyzvednout to ano ale takhle ráno, odpo běžně
Dále nechápu že to máma dětí dopustí aby otec seděl věčně v hospodě a děti věčně doma sami když jedno je ještě na todle hodně malý.
Ja bych teke mohla vypravet. Je tu jedna mama ktera se misto starani o dite zajima jen o drogy a chlast. Dite je zaostale protoze nema zajem. A po incidentu ktery tu predvedla se vubec divim ze ji ho socialka nevzala. Ja bych ji na ni zavolala ale k cemu by mi to bylo jen mi je lito toho maleho je to chudak a jeho matka se k nemu neumi ani chovat bohuzel pro me socialce to bylo jedno takze to resit nebudu.
@anonim555 píše:
Ja bych teke mohla vypravet. Je tu jedna mama ktera se misto starani o dite zajima jen o drogy a chlast. Dite je zaostale protoze nema zajem. A po incidentu ktery tu predvedla se vubec divim ze ji ho socialka nevzala. Ja bych ji na ni zavolala ale k cemu by mi to bylo jen mi je lito toho maleho je to chudak a jeho matka se k nemu neumi ani chovat bohuzel pro me socialce to bylo jedno takze to resit nebudu.
Tobě by to nebylo asi k ničemu, ale tvému svědomí by se možná ulevilo. Proč to zmiňuješ, když nic pro to neuděláš, nějak nechápu, proč čeříš vody. Takové „hrdinky“ jsou nejlepší ![]()
Je to pro mne choulostivé téma, tak se omlouvám za anonymní.
, ve zkratce: neskutečné dluhy, lhaní, dokonce i krádež v rodina, špatná výchova dětí - spíše „nevýchova“ 
. Má na ní tak velký vliv, že se straní celé rodiny i všech známých.
, dále zjistila, že vnuk nemá zaplacenou školku, že jej ředitelka „vyloučila“. Vnučce nedávají na autobus, tak chodí do školy pěšky cca 5 km denně
, nemá ani obědy zaplacené /11 let/. Prostě nemají peníze na základní věci ani na jídlo dětem 
Dlouholetá známá má dceru, která má 2 děti, bohužel její život je samý problém, zvolila si špatného životního partnera a vše jde od 10 k 5, stahuje jí ke dnu, celý příběh by byl již na knihu
Známá je z toho velmi špatná, dokonce navštěvuje psychologa i psychiatr. Dcera s ní nekomunikuje, přestože jí známá nejednou nabídla pomocnou ruku.. Vnoučata vídá jen tak, že je vidí na bus zastávce, když jedou do školy /vnučka/ a školky /vnuk/. Dceři zakazuje komunikaci se známou její přítel
Prakticky se k ní nelze dostat, mluvit s ní, prostě nic.
Známá ví pouze z doslechu, co se zhruba děje, momentálně je situace tak vyhrocená, že má známá zjistila, že nemají zaplacený nájem od prosince /po několika urgencích majitele, je minulý týden vystěhoval z bytu/, teď se ani neví kde jsou
Známá má o děti velký strach a velmi by jim chtěla pomoci, ale jak
Uvažuje o jakési formě udání na sociálku, s tím, že by jí děti svěřili. Co byste poradili?