Jak na výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dekuju za odpoved a kdyby me dali vypoved oni z duvodu caste nemocenske, jestli mam taky narok na odstupne a nebo rovnou na podporu 60%? A musi v te vypovedi ten duvod zaznit? diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verca235 Jj, bez udání důvodu může být jen ve zkušební době. No důvod pro časté nemocenské asi neobstojí.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verca235 píše:
Potřebuji radu, dělám u zaměstnavatele přes 5 let. A chci dát výpověď z mé strany.Jak by měla znít, na co si dát třeba pozor ze strany zaměstnavatele?
Mělo by tam být napsáno, že dáváš výpověď z pracovního poměru a musíš si dát pozor na to, abys ji doručila a byla schopna doručení prokázat.
a jaký druh výpovědi bych měla zvolil, abych nemela nizsi podporu v nezamestnanosti? Jaky treba uvest duvod vypovedi.
Muselo by jít o vážný důvod: http://www.mesec.cz/…mestnanosti/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se optat, potřebuji dát výpověď zaměstnankyni, která nám krade v práci. Už je usvědčená. Mám jí napsat pro hrubé porušení pracovní kázně nebo je to něco jiného? Okamžitou, zítra odevzdá veškeré věci a klíče a konec. Co jí mám napsat do výpovědi? Díky za každou radu
- Citovat
- Upravit
Nevím, musí to být tak drsně..stačí to, že je usvědčená a aspoň příště bude vědět..něco ve smyslu mladičká nerozvážnost ![]()
jen domluva, že skončí ihned..což žádné štráchy určitě dělat nebude, ale samo nevím o co jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, musí to být takto drsně. Drzost toho člověka je neskutečná, dokonce neváhala okrádat své spolupracovnice.
Jen mě zajímalo, jaký je to paragraf nebo co má být ve výpovědi. Nikdy jsme se s tím nesetkali.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, musí to být takto drsně. Drzost toho člověka je neskutečná, dokonce neváhala okrádat své spolupracovnice.
Jen mě zajímalo, jaký je to paragraf nebo co má být ve výpovědi. Nikdy jsme se s tím nesetkali.
http://business.center.cz/…cast2h4.aspx
paragraf 55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tak to jo..to je úmyslné
..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se optat, potřebuji dát výpověď zaměstnankyni, která nám krade v práci. Už je usvědčená. Mám jí napsat pro hrubé porušení pracovní kázně nebo je to něco jiného? Okamžitou, zítra odevzdá veškeré věci a klíče a konec. Co jí mám napsat do výpovědi? Díky za každou radu
Usvědčená… pravomocně odsouzená, nebo co rozumíte slovem „usvědčená“?
Výpověď: Neexistuje „okamžitá výpověď“. „Okamžitá výpověď“ by byl nesrozumitelný, tudíž neurčitý, tudíž neplatný právní úkon.
V úvahu přichází:
- Výpověď (§ 52 ZP)
- Okamžité zrušení pracovního poměru (§ 55).
Jak k výpovědi, tak k okamžitému zrušení PP ze strany zaměstnavatele musí být zákonný důvod (zde by jím bylo hrubé porušení pracovní kázně, krádež na pracovišti jím je).
http://www.podnikatelskyweb.cz/…covni-kazne/
Při výpovědi končí PP po výpovědní době, při okamžitém zrušení PP (na rozdíl od výpovědi) doručením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den maminky,
za pár měsíců mi končí RD a já v zaměstnání, kde jsem před děckem pracovala, potřebuji dát výpověď.
Koukala jsem na nějaké vzory na internetu, ale přesto mi to není úplně jasné.
Nastoupila jsem 1.7.2009 jako pozice A u firmy s adresou X.
Od 1.7.2010 se název mé pracovní pozice změnil.
V roce 2014 firma změnila adresu na adresu Y.
Moje dotazy - při psaní výpovědi musím psát
- název své pozice?
- od kdy jsem byla zaměstnána (mám napsat od 1.7., nebo až datum stávající pozice - tedy o rok později?)
- Je nutné uvést nějaký paragraf, nebo ne?
Díky moc
Martina
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,za pár měsíců mi končí RD a já v zaměstnání, kde jsem před děckem pracovala, potřebuji dát výpověď.
Koukala jsem na nějaké vzory na internetu, ale přesto mi to není úplně jasné.Nastoupila jsem 1.7.2009 jako pozice A u firmy s adresou X.
Od 1.7.2010 se název mé pracovní pozice změnil.
V roce 2014 firma změnila adresu na adresu Y.
Moje dotazy - při psaní výpovědi musím psát
- název své pozice?
- od kdy jsem byla zaměstnána (mám napsat od 1.7., nebo až datum stávající pozice - tedy o rok později?)
Díky moc
- Je nutné uvést nějaký paragraf, nebo ne?
Martina
Při psaní výpovědi z pracovního poměru nemusíte psát nic z toho. Stačí napsat název firmy, její současnou adresu podle obchodního rejstříku (protože obchodní rejstřík je veřejným seznamem a mimoto firma je identifikována svým IČO, nikoli adresou), svoje nacionálie a že dáváte výpověď z pracovního poměru. Paragraf ZP uvádět nemusíte, pokud jde skutečně o výpověď (§ 48 odst. 1 písm. b)), ale není to na škodu uvést a hlavně - není na škodu, když si § 48 ZP přečtete: Ochrání vás to před tím, abyste „dala výpověď dohodou“, „dala výpověď okamžitým zrušením“ či „okamžitou výpověď“, či podobný nesmysl.
Takže „Dávám výpověď z pracovního poměru.“ nebo „Dávám výpověď dle 48 odst. 1 písm. b) zákoníku práce.“ dává smysl a co je navíc, ze zlého jest.
Například datum, kdy Váš pracovní poměr skončí, neuvádějte, protože je dané ze zákona a odvozuje se od data doručení výpovědi (tím, že je uvedete, je nezměníte a poučovat o něm zaměstnavatele ve výpovědi není vaší úlohou: Zaměstnavatel si může přečíst v zákoníku práce, kdy vám skončí PP a nemusíte ho o tom školit).
Stačí tedy, když je jednoznačně identifikováno kdo (vaše jméno, příjmení, rodné číslo) komu (název a IČO vašeho zaměstnavatele) a co (výpověď z pracovního poměru) dává a samozřejmě musíte mít doklad o doručení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji diskuzi
měla bych dotaz, mám smlouvu na neurčito, pracovní smlouvu mám z roku 2010 na pozici X, po půl roce se mi pozice změnila na Y, za další rok prodloužena na neurčito. Co uvést do výpovědi?
1. smlouva ze dne..dát do datum, kdy byla sepsána úplně poprvé smlouva?
2. co dát za pozici? Tu Y - tedy současnou?
3. musím tam uvádět ten paragraf 50? je to aktuální nebo je to nyní jiný paragraf?
4. jak to správně předat do firmy? nechat zapsat do pošty a poté předat s razítkem vedoucímu? na ten okmažik se fakt těším
a ten už to pak předá jednateli na podpis, že?
díky za rady a omlouvám se za anonym
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi
měla bych dotaz, mám smlouvu na neurčito, pracovní smlouvu mám z roku 2010 na pozici X, po půl roce se mi pozice změnila na Y, za další rok prodloužena na neurčito. Co uvést do výpovědi?
1. smlouva ze dne..dát do datum, kdy byla sepsána úplně poprvé smlouva?
2. co dát za pozici? Tu Y - tedy současnou?
3. musím tam uvádět ten paragraf 50? je to aktuální nebo je to nyní jiný paragraf?
4. jak to správně předat do firmy? nechat zapsat do pošty a poté předat s razítkem vedoucímu? na ten okmažik se fakt těšíma ten už to pak předá jednateli na podpis, že?
díky za rady a omlouvám se za anonym
Na internetu jsou i nějaké předlohy, jsi v klasickém poměru podle zákoníku práce? Buď to předáš svému nadřízenému, od kterého si nech potvrdit převzetí, nebo to dáš na personální, nebo to pošleš oficiálně poštou na dodejku myslím. Samozřejmě musíš počítat s výpovědní lhůtou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem v klasickém poměru, s 2 měs. výpov. lhůtou počítám, co ostatní dotazy prosím? díky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem v klasickém poměru, s 2 měs. výpov. lhůtou počítám, co ostatní dotazy prosím? díky
Vše máš o příspěvek výš (před Tvým prvním).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit