Jak na výpověď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
361
7.8.17 19:40
@Marlenka91 píše:
@BZ89 ano dva. Jeden pro sebe a druhy pro zaměstnavatele. :palec:

Děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.5.19 19:20

Výpověď, kdy a jak?

Zdravím.
Pracuji v detske skupine, kde mi bylo receno, ze se mi zvedne po trech mesicich plat o 3000,–. Samozrejme, ze se nic nedelo, byla to ustni dohoda, nemam to ve smlouve, takze s tim nic nenadelam.. Chci dát výpověď, ale jak na to, abych tam nemusela snaset dusno tri mesice ve výpovědní lhůtě?
Kazdy den mám přesčasy (30min až 1,5hod, jak kdy). Pracovni dobu mám ve smlouve danou na 40hod tydne.
Nemluvim o tom, že jsem nekolikrat byla sama na 10 deti, i kdyz ma byt jasne jedna ucitelka na 6 deti. Neni to proti zákonu toto?
Navic ty přesčasy jsem nemela ani jednou vyplácené, pry mi stale chybi hodiny, ale to nechapu kde.
Nemate nekdo stejne zkusenosti?
Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
15.5.19 19:38

Proč obnovujes dvě diskuze??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
15.5.19 20:07

@TalNat Tady záleží, jak moc je blbá situace na pracovišti. Já kdysi takovou dohodu měla taky, ale po třech měsících jsem se šla připomenout a šéf slovo dodržel. Normálně bych asi řekla, že jste si něco dohodli a že za takových podmínek pracovat nemůžeš, protože je to výrazně nižší plat, než s jakým jsi počítala. Tam jsou tři možnosti: leknou se, že o tebe přijdou, a plat dorovnají, podepíšete dohodu a skončíš, a nebo vedení bude dělat naschvály a poběží výpovědní doba. Ty víš asi nejlíp, která možnost je reálná. Jestli očekáváš naschvály, oplácela bych stejnou měrou. tj žádné přesčasy, prostě oddělám svoje a jdu domů. zvlášt, když jsou neplacené. Jak bude víc dětí než je předepsáno, hned bych šla buzerovat ředitelku, že to jako ne-e. Prý ti chybí hodiny - tohle se dá velmi snadno spočítat. Pokud tam čachrují i s tímhle, normálně bych jim pohrozila inspekcí a trvala na podepsání dohody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.19 14:14

Ahoj, chtěla bych se poradit, jak postupovat s výpovědi. Plánuji odlet na Nový Zéland, odlet cca kolem 20.11. (středa).
Chtěla bych v práci skončit o týden dříve, dejme tomu kolem 13.11.
Jak naplánovat výpověď takhle na půlku měsíce? Chtěla bych ještě ty 2 - 3 týdny v listopadu pracovat. Je tu někdo s podobnou zkušenosti nebo přímo z HR?
Díky za rady :*

• Citovat
  • Upravit
9793
22.7.19 14:21

Výpověď takhle nenaplánuješ, to nejde, ale můžeš se se zaměstnavatelem dohodnout na ukončení pracovního poměru dohodou k jakémukoliv dni. Klidně tu dohodu můžete uzavřít už v srpnu. Pokud by zaměstnavatel nesouhlasil, tak podáš výpověď v srpnu a pracovní poměr skončí na konci října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.19 15:11

Takže by mělo teoreticky stačit dát někdy koncem srpna výpověď dohodou kde uvedu datum 13.11., nikoli 31.10. Chápu to správně?
A když to zaměstnavatel nepodepíše, tak dám normální výpověď, která mi skončí 31.10.
Muze být výpověď delší než 2 měsíce?

• Citovat
  • Upravit
9793
22.7.19 15:29

Nebude to výpověď dohodou, výpověď a dohoda jsou dvě rozdílné věci. Tady máš vzor dohody https://www.skrblik.cz/…niho-pomeru/ Důvod tam psát nemusíš, pokud nechceš. Dohodu můžeš uzavřít kdykoliv, ale prober to se zaměstnavatelem tak abys případně stihla doručit ještě v srpnu výpověď, kdyby nesouhlasil s dohodou.

Jinač výpovědní doba u výpovědi je dle zákoníku práce 2 měsíce a běží od prvního dne měsíce, který následuje po doručení druhé straně. Delší výpovědní doba by musela být sjednaná smluvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.19 18:45

@Lendeš ok, díky, ppripravim si obě varianty

• Citovat
  • Upravit
1
2.3.20 12:48

Výpověď

Koukněte na odkaz níže, jsou tam srozumitelně popsané typy výpovědí, třeba to pomůže. I.

úprava adminem - smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
2.3.20 13:20
@IvanaBe píše:
Koukněte na odkaz níže, jsou tam srozumitelně popsané typy výpovědí, třeba to pomůže. I.https://napovime.cz/…dat-vypoved/

Pochybuju, že to nemá za víc jak půl roku vyřešené…
Plus tedy stačí si přečíst typy výpovědí, které článek uvádí a už rovnou můžu říct, že není dobré mu věřit, když tvrdí takové pitomosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat