Jak na výpověď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3677
25.5.16 19:11
@Anonymní píše:
Jsem v klasickém poměru, s 2 měs. výpov. lhůtou počítám, co ostatní dotazy prosím? díky

Přidávám se, výše máš vše přesně popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
31.5.16 13:02

Všechny zdravím!
Mám dotaz ( na emimi se totiž ví všechno) ;).Dnes je poslední den na podání výpovědi s 2 měsíční výpovědní lhůtou, aby zaměstnanec mohl nastoupit do nového zaměstnání k 1.8.2016.Jak se řeší situace, kdy nadřízený odmítne tuto výpověď podepsat?(malá firma, bez podatelny, doručení poštou se nestíhá).Postačí nějaký svěděk?
Děkuji za rady :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
14.6.16 07:58

Potřebuji poradit prosím. Včera jsem dala sefovy výpověď dohodou. No dopadlo to tak že mě seřval jak kdybych mu vypálila půlku krámu. Dělám prodavačku v Albertu. No křičel na mě že jsem rozmazlený spratek atd. Vulgární nebyl ale nic hezkého mi taky neřekl. Týden před tím jsem jeden den nesla, v práci jsem se telefonicky omluvila. Tak mi řekl že mi tam dá áčko s že si to ještě vyžeru. Nevíte co mi může udělat? A jak se eventuálně bránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.6.16 10:15
@Olion píše:
Potřebuji poradit prosím. Včera jsem dala sefovy výpověď dohodou.

Výpověď dohodou je nesmysl a dát výpověď dohodou je nesmysl tuplem.

Můžete dat výpověď. Nebo můžete se zaměstnavatelem uzavřít dohodu ( = dohodnou se) o rozvázání pracovního poměru. Ale „dát výpověď dohodou“ nelze, protože toto slovní spojení postrádá jakýkoliv význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.6.16 10:17
@Olion píše:
Týden před tím jsem jeden den nesla, v práci jsem se telefonicky omluvila. Tak mi řekl že mi tam dá áčko s že si to ještě vyžeru. Nevíte co mi může udělat? A jak se eventuálně bránit?

Záleží na tom, čím jste se omluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.16 22:21

Dobrý večer, měla bych dotaz. Zítra chci podat výpověď,, mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Ráda bych se domluvila nějak na dohodu, myslím, že by nebyl problém mě za měsíc pustit, jak to správně sepsat? někde jsme našla vzor výpovědi, kde je uvedeno jak klasická 2 měs. výp. lhůta tak jako druhy bod dohoda s datem, kdy chci opdejít a datum a je už jen na zaměstnavateli, co vybere..lze to tak??jak správně předat do firmy? stačí si od sekretářky nechat potvdrit datum osobného předání a je pak už jedno kdy to zaměstnavatel podepíše'? díky mc za rady!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.16 22:54

Nikdo???

• Citovat
  • Upravit
2740
30.8.16 23:21
@Anonymní píše:
Dobrý večer, měla bych dotaz. Zítra chci podat výpověď,, mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Ráda bych se domluvila nějak na dohodu, myslím, že by nebyl problém mě za měsíc pustit, jak to správně sepsat? někde jsme našla vzor výpovědi, kde je uvedeno jak klasická 2 měs. výp. lhůta tak jako druhy bod dohoda s datem, kdy chci opdejít a datum a je už jen na zaměstnavateli, co vybere..lze to tak??jak správně předat do firmy? stačí si od sekretářky nechat potvdrit datum osobného předání a je pak už jedno kdy to zaměstnavatel podepíše'? díky mc za rady!!

Pakliže podáte výpověď, skončí PP po uplynutí 2 měsíční lhůty. Předat můžete osobně a nechat si potvrdit kopii nebo poštou.
Dohoda vychází z toho, že je uzavřena ve chvíli, kdy se obě strany shodnou na jejím obsahu, takže se musíte nejprve shodnout na dni ukončení. Následně jí podepíšete a každému zůstane 1 vyhotovení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
31.8.16 08:00
@Anonymní píše:
Dobrý večer, měla bych dotaz. Zítra chci podat výpověď,, mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Ráda bych se domluvila nějak na dohodu, myslím, že by nebyl problém mě za měsíc pustit, jak to správně sepsat? někde jsme našla vzor výpovědi, kde je uvedeno jak klasická 2 měs. výp. lhůta tak jako druhy bod dohoda s datem, kdy chci opdejít a datum a je už jen na zaměstnavateli, co vybere..lze to tak??jak správně předat do firmy? stačí si od sekretářky nechat potvdrit datum osobného předání a je pak už jedno kdy to zaměstnavatel podepíše'? díky mc za rady!!

Samozřejmě, že je možné i na jednom papíře dát výpověď a současně dát návrh dohody. Třeba takto:

1. Dávám Vám výpověď z pracovního poměru.

2. Současně navrhuji dohodu, podle které náš pracovní poměr skončí dne 30. září. Tímto návrhem jsem vázána, pokud obdržím Váš souhlas do dne 15. září.

V.. dne…

podpis zaměstnance.

Podpis zaměstnavatele na důkaz souhlasu s dohodou podle bodu 2:

No, a sekretářka ti dá nahoru na tvou kopii berana a podpis (na důkaz doručení), takže máš doručenou výpověď.

A zaměstnavatel (třeba šéf) pak může pořídit kopii (či ještě lépe, ty to doručíš dvojmo) a na ní - když bude souhlasit s dohodou - ti to podepíše a doručí (originál s tvým podpisem mu zůstane a dá to personalistovi).

Když nebude souhlasit, tak máš výpověď ze své strany, když bude, máš navíc dohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.17 12:55

Ahojky predem se omlouvam za anonym a moc prosim o radu. :) muj zamestnavatel me nuti delat silene smeny 17h denne a delame ob den, tydne to vychazi na 51 hodin… Nasla jsem si jinou praci a samozrejmne me nechteji pustit drive jak za dva mesice. Mohu tedy dat vypoved za poruseni zakoniku prace? A odejit ze dne na den? Mooc dekuji za odpoved :srdce:

• Citovat
  • Upravit
101534
25.3.17 13:06

Ne, to nemůžeš, takový důvod pro výpověď zákoník práce nezná…, ale můžeš mu prostě odmítnou takhle dlouho pracovat, dát mu to písemně a prostě se po 8 či 12 nodinách sebrat a jít domů. A hlídat si i povinné pauzy mezi směnami. A pak ho ještě můžeš nahlásit na inspektorát práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.17 13:18

@j.a.n.i1 tak na pauzy uz muzu rovnou zapomenout protoze jsem tu cely den sama ( benzinka )…No kazdopadne dekuju protoze se v tom moc nevyznam a uz nevim jak na ne.. Jedine snad proste neprijit a nechat se vyhodit.. A nebo jit do te doby marodit…

• Citovat
  • Upravit
660
25.3.17 13:40

Můžeš mu odmítnout tak dlouho pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
7.8.17 19:37

Ahoj, můžu se jen zeptat, když podávám výpověď kolik je potřeba totožných dokumentů? Dva? Jeden zůstane mě a jeden zaměstnavateli? Nebo pouze jeden? Moc děkuji za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
7.8.17 19:40

@BZ89 ano dva. Jeden pro sebe a druhy pro zaměstnavatele. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie