Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, přišla jsem poprosit od radu, protože už nevim co s tím. Vždy po sundání prádla, konkrétně jenom u triček, mám vytahané „konce“ (viz obrázek). Trička peru na 40 na 1200 otáček a věším je zespodu, vždy než pověsím rozklepu. Poradíte mi prosím, co dělám špatně, že jsou takhle vytahaná? Děkuji za rady. ![]()
To je z velké části nekvalitním materiálem a šitím. Pomáha necvakat to kolíčkama za ty konce, sušit to buď na ramínku nebo jen pověsit a necvakat (venku to moc praktikovat nejde, už jsem takhle prádlo lovila po celý zahradě
).
@Lily Evans tak jestli neskončilo spodní prádlo u sousedů je to ještě dobré 😁
Většinou to na šňůru či sušák hodím napůl a problém nikdy nebyl obyč bavlněné tričko
a to je dávám na 60-70 furt
@sarkaprazan
To záleží na tom, kde „šiješ“, tedy nakupuješ ta trika.
1200 je hodně, ničí to vlákna, odstřeďuju max na 800. Ale na tohle vytahání to mít vliv nebude - to bude tím sušením. Buď je suším na ramínku, nebo jak píše Jiřík, přehnuté přes šňůru napůl. Ale suším v baráku v suterénu v sušárně, na balkoně bych si to tak netroufla. ![]()
@klamonožka no logicky je to přeložení na půl snazší a i líp to drží skoro bez kolíčků. A z hlediska toho že to mokré tričko vysi a voda teče pomalu dolů a tím pádem ta hmotnost to dokáže také vytáhnout ![]()
Tak ždímání tam záleží na průměru bubnu když bude hodně velký tak i 500 otáček bude mít takovou obvodovou rychlost že tričko projde bubnem ![]()
@JiříkMazlík Ale nevytahají se tam ty uši na krajích trička, když ho přehneš napůl.
@klamonožka ještě se mi to nestalo. Víc mi je vytahuje můj vlastní pupek
samozřejmě obyč bavlněné tričko za 60kc. Nevím jak jsou na tom ty stemi polepy a čičaradama na povrchu ![]()
90% věci pereme na 60 a 1400 otáček a většinou dřív věci umřou na roztrhání než na praní ![]()