Jak na workoholika???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5468
27.10.10 13:06
Wiolla píše:
vililik píše:
tohle mu navrhuji skoro každý den :nevim: …někdy to vyjde, někdy ne :nevim: …je fakt, že toho má hodně,ale mě hrozně mrzí, když vidím, jak se děti po něm sápou a on musí dělat na pc :roll: …často se kvůli tomu i pohádáme :zed:

Hele, tohle nevypadá na workolismus, ale na… jak to říct…prioritách, žebříčku hodnot, či ochotě věnovat se dětem. Můj manžel by normálně chodil domů ještě později, ale udělá všechno pro to, aby aspoň tu 1h s malým byl. Prostě chce, je mu líto, že se s malým nevídá.

Já bych si na tu odpolední dobu domluvila nějakou pravidelnou aktivitu (třeba těhotenské cvičení, s kamarádkou na kafe apod.) a nechala ho s dětma doma samotnýho. Takže odpoledne by se věnoval dětem a pracoval by večer.

Přesně tak, aby přišel domů ve 4 a MUSEL pracovat do 6, to není workoholismus, ale priority. Něco jiného by bylo, kdyby musel být online připojený třeba do práce, ale to podle toho, co píšeš, opravdu není.
Myslím, že je perfektní náípad si na odpoledne něco domluvit, aby se dětem prostě musel věnovat :). Až si zvykne, tak můžeš začít být odpoledne doma, on už si to nebude chtít nechat vzít a bude radši pracovat večer ;):kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.10.10 13:29

Proboha 8-o koukám, že workoholik je daleko horší jak alkoholik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jako jestli berete i to, že chlap maká i okolo baráku, tak ho mám doma taky :oops: ale aby se 14 hodin denně věnoval jen a jen práci, za kterou má beztak ty samý peníze jako za 8 hodin, tak to bych mu teda rozhodně netrpěla. Jsem to viděla v práci u kolegy, ten se se vším tak s prominutím sral, já stihla za pracovní dobu dvakrát tolik co on. A pak smrděl v práci od sedmi do pěti, furt samý kafíčka, pauzičky na cigárko, furt si pálil DVD nebo čučel na net, neuměl udělat ani 2 věci najednou :roll: Beztak ho podezírám, že se mu jen nechtělo domu za rodinkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
27.10.10 13:35

No a mě před 15 minutama volal, že i zítra aspoň na dopoledne musí do práce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
27.10.10 13:41

Tak to ten muj tam v práci bude za každou cenu snad i zadarmo :pocitac: Ta jeho šefová ho má omotaného kolem prstu a jemu to vyhovuje.Zítra jde taky do práce a místo toho má volno v pátek ale to už mi oznámil že jde pomoct svému brachovi.A když jsem mu řekla že potřebuji jet nakoupit zimní boty tak že neví kdy že mám auto at si jedu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
27.10.10 13:42
Gina108 píše:
ale aby se 14 hodin denně věnoval jen a jen práci, za kterou má beztak ty samý peníze jako za 8 hodin, tak to bych mu teda rozhodně netrpěla. Jsem to viděla v práci u kolegy, ten se se vším tak s prominutím sral, já stihla za pracovní dobu dvakrát tolik co on. A pak smrděl v práci od sedmi do pěti, furt samý kafíčka, pauzičky na cigárko, furt si pálil DVD nebo čučel na net, neuměl udělat ani 2 věci najednou :roll: Beztak ho podezírám, že se mu jen nechtělo domu za rodinkou :mrgreen:

To ani ne, ale když víc než hodinu dojíždí (jen přes Prahu!!!), tak to prostě 8 hodin mimo domov nedá ani náhodou… a když je občas nějaký projekt, tak se prostě maká, jsou za to sice nějaké peníze navíc, ale … doma prostě není …
Nicméně já jsem si nestěžovala, spíš jsem zakladatelce ukazovala, že ona je na tom dobře ;).

Můj manžel je sice realtivně dlouhjo pryč, ale dělá všechno proto, aby co nejvíc času trávil s námi. Rozhodně by si nesedl každé odpoledne na dvě hodiny k PC, když to může udělat i večer, až bude kluk spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.10.10 14:13

BUmbinko, to jsme na tom stejně, můj taky dojíždí, ale je vidět, že si radši hraje s klukem, než by smrděl v práci a když už maká z domova (samosebou za extra peníze) tak dělá noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.10.10 14:21

No, ale abychom něco zakladatelce poradily. Jsem s přítelem už dlouho a jestli měl kdy nějaké sklony k workoholismu, udusila jsem je už v zárodku a to přes chlapskou ješitnost :mrgreen: Jako např. poznámkama typu: přece bys nedělal práci, za kterou nejsi pořádně ohodnocen. Vždyť ty jsi tak… chytrý/šikovný/zručný… že si zasloužíš lepší plat a lepší zacházení. Když už si najde práci, kde s ním nebudou zametat a kde by jako byl déle ze své dobré vůle, aby se blýsknul, nebo z podobně debilních důvodů: dobrý… manažer/pracovník/projektant… se pozná podle toho, že odvádí svou práci efektivně, zvládá timemanagement :jazyk: 16hodin v práci tráví akoroát zoufalci co nezvládaj jako třeba Pepa odvedle :mrgreen: Tak snad aspoň něco zabere :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
27.10.10 14:30

Téééda, udusit v chlapovi touhu po seberalizaci a po tom udělat „díru do světa“, no nevím, nevím. :nevim: Jako jasně, „charita“ v tomto směru je na prd, ale když má „tah na branku“ a chce něco dokázat?

Můj manžel má jasnou vizi, přesně ví co chce, jak toho dosáhnout a je za to samozřejmě patřičně finančně odměněn. Kdybych ho chtěla „přistřihnout“ k průměrnosti, tak by byl nešťastnej. Je taková povaha a já ho takovýho beru, vždycky se bude za něčím hnát. Jen ho lehce koriguju, aby na nás nezapomínal… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
27.10.10 14:43
Wiolla píše:
Téééda, udusit v chlapovi touhu po seberalizaci a po tom udělat „díru do světa“, no nevím, nevím. :nevim: Jako jasně, „charita“ v tomto směru je na prd, ale když má „tah na branku“ a chce něco dokázat?
Můj manžel má jasnou vizi, přesně ví co chce, jak toho dosáhnout a je za to samozřejmě patřičně finančně odměněn. Kdybych ho chtěla „přistřihnout“ k průměrnosti, tak by byl nešťastnej. Je taková povaha a já ho takovýho beru, vždycky se bude za něčím hnát. Jen ho lehce koriguju, aby na nás nezapomínal… :mrgreen:

Wiollo, ono asi záleží na tom, jakou práci chlap dělá. Pokud chodí z regulérního zaměstnání domů ve čtyři, tak to asi nebude žádný supermanager nebo ředitel firmy, ale spíš úředník, učitel, … co já vím. A v těchto povoláních to s tím „tahem na branku“ nebývá nic extra ;). Nic proti nim, sama jsem v podstatě učitelka… :kytka:
Kromě toho, to je asi spíš povaha, a pokud zakladatelčin manžel má tohle až „poslední dobou“, dřív prostě přišel ve 4 a šmytec, tak nevím :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
27.10.10 14:51
bumbinka píše:
Wiolla píše:
Můj manžel má jasnou vizi, přesně ví co chce, jak toho dosáhnout a je za to samozřejmě patřičně finančně odměněn. Kdybych ho chtěla „přistřihnout“ k průměrnosti, tak by byl nešťastnej. Je taková povaha a já ho takovýho beru, vždycky se bude za něčím hnát. Jen ho lehce koriguju, aby na nás nezapomínal… :mrgreen:
Wiollo, ono asi záleží na tom, jakou práci chlap dělá. Pokud chodí z regulérního zaměstnání domů ve čtyři, tak to asi nebude žádný supermanager nebo ředitel firmy, ale spíš úředník, učitel, … co já vím. A v těchto povoláních to s tím „tahem na branku“ nebývá nic extra ;). Nic proti nim, sama jsem v podstatě učitelka… :kytka:
Kromě toho, to je asi spíš povaha, a pokud zakladatelčin manžel má tohle až „poslední dobou“, dřív prostě přišel ve 4 a šmytec, tak nevím :nevim: .

Jo, jo. To je samozřejmě pravda. :palec:

Já jsem jen chtěla říct, že chlapi mají potřebu seberealizace (a třeba i v té úředničině :nevim: ), touhu něco za sebou zanechat. Mamina po sobě nechá děti, které porodila (to je zázrak, to chlapi neumí). Chlap se holt musí snažit „zviditelnit“ jinak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.10.10 15:16

Tak to jsem svět zřejmě připravila o génia a spoustu vynálezů :mrgreen: a vůbec mi to teda nevadí. Ono realizovat se v práci - takovou potřebu mám i já, ale s mírou a ne na úkor rodiny.
Asi bych fakt nemohla být manželka nějakého vědátora, co sice udělá díru do světa, ale domů přinese prd a ještě tam moc není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
28.10.10 10:19

tak nevím, ale jako by se manžel dozvěděl o mé diskuzi a včera přišel v 13hod domů, vzal děti na 3 hodiny ven a já si šla lehnout :mrgreen: ,musela jsem asi vypadat včera hodně zoufale 8-o . Ted mi ani navadí, že bude dneska celý den pracovat na zakázce :-D , uvidíme, jak to bude dál…a mimochodem…je učitel, jak jste tu jedna uhádla :-D , teda vedoucí, práce hafa a peněz málo :nevim: , někdy si říkám, jestli se mu to vůbec vyplatí…moc děkuji za reakce :palec: , vnitřně jste mě hrozně potěšily :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
28.10.10 10:28

Já si taky chtěla postěžovat, ale když vidím, že je to u nás někdy lepší, než u některé z Vás tak jsem vlastně spokojená… manžel odchází ráno v 8 a večer přichází, když už všichni spíme, většinou kolem desáté… párkrát mají poradu i ovíkendu, nebo, jako třeba dneska, když je srátní svátek, je na veletrhu… no nic, zase to musíme nějak přečkat, prostě se snaží nás zaopatřit… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí