Jak na zánět v prsu

69
22.4.13 10:21

jak na zánět v prsu

Ahojky maminky, potřebovala bych poradit :) mám měsíční mimčo a asi jsem dostala zánět prsu. Včera večer jsem se začala cítit jako bych měla dostat chřipku v noci se mi zvedla teplota a ráno jsem našla na prsu velký červený flek který bolí jako modřina. nevím jestli si s tím mám zajít k doktorovi nebo to zkusit rozehnat. Máte s tím nějké zkušenosti? děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.4.13 10:37

@adika009 zkušnost mám, měla jsem dvakrát antibiotika.. Ono to může být zrádné.. Takže před kojením nahřát, přikládat často nejlépe bradičkou k tomu místu (kojit i přes bolest) po kojení naopak chladit.. Můžeš to zkusit masírovat.. Prý je na vytažení toho zánětu dobrý tvaroh nebo zelný list.. Ale jak píšu, neodvažuju se ti radit, že to rozeženeš jen tak, někdy to prostě je na antibiotika.. Já kojím už rok a půl, zánět jsem měla i kolem roka věku malý, teď zas byla nemocná, takže mám laktaci hodně rozjetou, ale už poznám, kdy to vypadá na průser a kdy to ustojím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.5.21 17:02

Ahoj, prosím poraďte. Chci přestat kojit, ale asi se mi rozjíždí zánět v prsu, prso bolí, dost. Přikládám zelí a tvaroh. Večer se mi to rozjelo, po příjezdu od gynekologa. Dnes jsem mu volala, zda mám přijet, dávají se antibiotika, vysvětlila jsem mu, ze chci přestat kojit a jak mam tedy postupovat.
Nabídnut mi léky na zastavení laktace, ty klidně vezmu, ale antibiotika prý ne.
Ja bych postupovala tak, ze bych nejdřív vyřešila tu bolest a potom zastavila laktaci?
Nebo mam hned zastavit laktaci? Co s tím zánětem a zatvrdlinou potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová