Jak najít práci po RD

Anonymní
13.2.19 17:47

Jak najít práci po RD

Skončila mi rodičovská, jsem už x měsíců na úřadě práce, a práci pořád nemám, protože se snažím najít zkrácený úvazek kvůli školce (která otevírá v půl 7 a končí v 16.hod.), plný úvazek bych mohla mít jen v případě, že bych nikam nedojížděla a pracovala v docházkové vzdálenosti od školky, což se mi zatím nic takového nenaskytlo. Nenaskytlo se zatím nic ani na ten zkrácený, pokud ano, tak prac.doba stejně nešla se školkou skloubit. Partner dělá na směny, někdy by dítko mohl vyzvednout nebo odvést do školky, ale dost často ne, takže potřebuji něco, abych se mohla spolehnout sama na sebe a abych ho zvládala vyzvedávat i vodit vždy sama, což je prostě problém :(.Navíc je dítko první rok ve školce, každou chvíli nemocné, není vyjímka, že je doma třeba měsíc i víc v kuse :(…S takovou by mě brzy z každé práce vyhodili…Jak jste řešili podobnou situaci..?Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2933
13.2.19 17:53

No já to mám vyřešené tak, že jsme si s manželem pořídili dítě, až když jsem měla stálou práci, praxi a hlavně smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.2.19 17:55

Já to vyřešila tak, že před md jsem si vybudovala v práci takovou pozici, abych tohle nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.2.19 17:56

Hledat, hledat, hledat nebo začít podnikat, pokud máš schopnosti něco nabídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.2.19 17:57

Jinak pokud najdeš, tak hledat možnosti, jak nebýt s nemocným dítětem pořád doma-hlídání placené, prarodiče atd.
Já už na RD a po RD byla OSVČ pracující doma a částečně mimo-to jsem vykrývala babičkami nebo paní na hlídání, pak školkou a nemoc babičkami ten jeden den v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
13.2.19 17:59

Ahoj,no my jsme se kvuli tomu stehovali. Abychom bydleli v casti Prahy,kde jsou skolky ale i pracovni moznosti. A na to,ze mam praxi i smlouvu na neurcito,jsem se nespolehala. Pokud se zenska nevraci po roce zpet,tak je ji to stejne na houby. Musis se porad vzdelavat, nevypadnout z rytmu. Pokud teda nejsi „jen“ prodavacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.2.19 18:00

@Zoe1 to sem měla před dítětem taky, ale k čemu ti to je když pak nestíháš při té pracovní době školku? Já měla během RD smlouvu na neurčito a musela sem skončit, jinak bych neskloubila směny co sem měla jako bezdětná teď s dítětem ve školce :nevim: nakonec sem sehnala na ranní směnu práci ošetřovatelky, ale vedení mi hodně vyšlo vstříc se směnama kuli tomu dítěti, jinak jsem měla kolegyně většinou mladé bezdětné holky, které si zas rády přispaly a vzaly odpolední, ale bylo to fakt štěstí, hledala jsem pár měsíců už před koncem rodičáku. Když malej onemocněl byl s nim doma ze začátku chlap, který už měl práci jistou a mohl si dovolit OCR nebo dovcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
13.2.19 18:04
@Kriss Tina píše:
@Zoe1 to sem měla před dítětem taky, ale k čemu ti to je když pak nestíháš při té pracovní době školku? Já měla během RD smlouvu na neurčito a musela sem skončit, jinak bych neskloubila směny co sem měla jako bezdětná teď s dítětem ve školce :nevim: nakonec sem sehnala na ranní směnu práci ošetřovatelky, ale vedení mi hodně vyšlo vstříc se směnama kuli tomu dítěti, jinak jsem měla kolegyně většinou mladé bezdětné holky, které si zas rády přispaly a vzaly odpolední, ale bylo to fakt štěstí, hledala jsem pár měsíců už před koncem rodičáku. Když malej onemocněl byl s nim doma ze začátku chlap, který už měl práci jistou a mohl si dovolit OCR nebo dovcu.

Hm,to je jako u me. Pracovni doma od 8:30 do 16:30, ale stejne jsem skoro vzdy koncila az o hodku pozdeji. :think: navic kdyz ti ani vedeni nevyjde vstric,tak neni co resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.2.19 18:06

@Astyna88 já před RD sice měla dlouhodobe smlouvu, ale směny od 5 ráno do 2 odpoledne na ranní a od 1 odpol do 8 večer na odpolední, když nemám kdo by mi dítě vodil a vyzvedával bylo to úplně v háji, v té firmě nikoho nezajímalo že mam dítě, abych si mohla směnu upravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.2.19 18:08

@Astyna88 souhlasím.. já znám víc maminek co tu práci mělo a bohužel muselo skončit..
Většinou vstříc nevyšli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
13.2.19 18:09

@Astyna88 No myslím, že téměř osmiletá praxe v oboru se mi bude určitě hodit, ještě s velmi dobrými referencemi a smlouva na dobu neurčitou mi zaručuje nárok na odstupné, nicméně mám v práci taky takovou pověst, že si myslím, že práce pro mě se tam určitě najde, navíc je to zahraniční firma, která velmi dobře prosperuje, takže strach opravdu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.2.19 18:12

Záleží, jak zaměstnavatel bere i paragrafy.. Mě docela často marodil kluk, a proto, mě propustili..
Ted jsem nastoupila po 4 měsíceích do práce a šup, druhý den v práci a starší 39 horečky.. Tak to plácáme jak se do tá a doufáme, že nelehne uplně- myšleno na delší dobu.. Manžel s ním může být tento týden víkend, pak dopo, pokud nebudou horečky bude sám, a já jezsím domů v 1 hodinu.. po obědě.. Nedá se no. je mu 10 let, už to nějak musíme tak nějak kombinovat

Příspěvek upraven 13.02.19 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
13.2.19 18:14
@kvaček píše:
@Astyna88 souhlasím.. já znám víc maminek co tu práci mělo a bohužel muselo skončit..
Většinou vstříc nevyšli..

Když ona taky většina maminek dala na první „bububu“ a nedaly to zaměstnavateli písemně. Já mám v okolí 3 případy, kdy zaměstnavatel na první předběžný dotaz po telefonu reagoval „to určitě nepůjde“, a po písemné žádosti otočil a šlo to (ve dvou případech zkrátit úvazek, v jednom případě posunout pracovní dobu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
13.2.19 18:15

Znám spoustu ženských, které to prostě nebyly schopné vyřešit.
Do původní práce se vrátit nemohly, poněvadž nepsané pravidlo bylo do 17:00, jinak nastala šikana.
Přestože ta pracovní doba neměla praktický význam a vůbec by nevadilo, kdyby chodily dřív a odcházely dřív.
Zrovna to řešíme s kamarádkou, která ač má vysokou školu, nějakou praxi, tak po rd o vhodnou práci nezavadila. Myslela si, že v době s nízkou nezaměstnaností nebude problém, když má jedinné požadavky a těmi je pracovní doba. Plat by brala jakýkoli a práci taky. No, spletla se.
Teď je zase na rodičovské, ale ačkoli se jí to bude týkat za více než dva roky, určitá opatření už musí dělat teď.
Její manžel bude muset změnit práci, což je na trošku dlouhé lokte, má úzkou specializaci. Ale momentálně pracuje mimo město, což mu oproti práci ve městě zhoršuje dojezdový čas o 45 minut až hodinu-autem.
Máme spolu vytipované asi 3 pozice, které by čsově mohla vykonávat a jedna z nich se dokonce velice týká oboru, který vystudovala.
U všech je potřeba dokvalifikování a u té první navíc navázání kontaktů.
Všechny tři jsou takové, žebude potřeba, aby jí někdo hlídal dítě ještě na rodičáku, aby navázala kontakty a dodělala vzdělání.
Dítě budeme hlídat na střídačku já, její matka, její sestra a po návratu z práce tatínek.
Jinými slovy, řešení bez pomoci okolí se nenašlo.
Zhodnoť svoje vzdělání, jakou práci bys mohla dělat, jakou chtrěla dělat, jaká je k dispozici a podle toho se snaž zařídit svůj život.
Hodně štěstí.

Příspěvek upraven 13.02.19 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
13.2.19 18:16
@Zoe1 píše:
No já to mám vyřešené tak, že jsme si s manželem pořídili dítě, až když jsem měla stálou práci, praxi a hlavně smlouvu na dobu neurčitou.

To jsem měla taky před RD, smlouva na neurčito a docela velký podnik, ale pak 3 fúze a reorganizace, dostala, jsem odstupné a hledala si místo poblíž bydliště, nevím jestli to byla náhoda, ale i když to přímo nenabízeli, řekla jsem si o zkrácený úvazek a na všech třech místech mi na něj kývli, nakonec jsem si mohla vybírat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat