Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zapomeň, že je to malé plemeno a vychovej ji stejně, jako ty velké psy… pokud ti vychovaní jsou…
To je všechno o pozici pejska mezi lidma… on má být až poslední ve „smečce“.
Pipet píše:
Zapomeň, že je to malé plemeno a vychovej ji stejně, jako ty velké psy… pokud ti vychovaní jsou…To je všechno o pozici pejska mezi lidma… on má být až poslední ve „smečce“.
vlčáci chodí na cvičák jsou poslušní.No prostě to s malejma plemenama neumím ale dik za radu, ale co mám dělat když po mě vystartuje když je u malé
No co bys měla udělat, prostě jí dej najevo, že je v hierarchii smečky až pod tebou! Je fajn, že maj spolu takovej super vztah, ale přece se nebudeš bát vzít si vlastní dítě… Výchova psa vůbec nezávisí na velikosti, ano, musíš se čístečně přizpůsobit povaze plemene a konkrétního psa, ale na velikosti nezáleží. Jestli si s ní nevíš rady, vem ji taky na cvičák, přece to, že je to boloňák, neznamená, že to není pes…
… bych ji asi převrátila na záda, chvíli podržela a pak jí přikázala odejít na chvíli na její místo (pelíšek… nevím, jak to máte…).
Zkus si popovídat na tom cvičáku (jestli se psama jezdíš ty), třeba taky budou nějaké tipy.
Ty jsi měla ČSVéčko nebo NO ? K boloňačce se chovej úplně stejně. Štěndu je pět měsíců, na loužičky má nárok do půl roku, je ještě malá, pokud se něco zanedbá ve výchově, je to problém pána, pes nemůže za to, že ho páník vychoval špatně, nebo vůbec. Psi se nemlátí vyřiď příteli. Fenečce jasně urči pravidla dokud s tím nebudeš mít problém a dokud ještě není pozdě. Malá je tvoje a ty si jí z deky budeš brát kdy budeš chtít, pokud po tobě vyjede, klidně okřikni TICHO, MLČ … urči jí místo v hierarchii a to všichni dodržujte, pes potřebuje znát řád a potřebuje vědět, kde je místo a kam patří, pokud ne, vyroste vám z ní psí asociální chaotickej neurotik.
Musíš jí dát najevo, že je až úplně poslední ve smečce.
Pokud víš, jak to dát najevo těm velkým, víš i co dělat s tím malým.
Na cvičák chodím já máme něměcké ovčáky.Má svuj pelíšek ale nechce tam spát přes moje protesty jí najdu pokaždé v postely.Přítel říkal že nelína tak proč né.Jenže on je věčně v prací jezdí domu jednou za da měsíce. Ale co já pak mám dělat když příjde a veme si jí do postele.Já psa nikdy neuhodila natoš tak maleho psa.Vemu jí na cvičák a snad mi tam ještě něco poradí.Ale dík za rady fakt, možá jsem udělala chybu že jsem šla do tak malého psa.Kyž o nich skoro nic nevím ![]()
Ve výchově buďte jednotní,buď jí postel zakažte, nebo dovolte ale jednou pro vždy a ne pokaždé jinak,viz můj první příspěvek. Stanovte s přítelem kam bude smět atd. a oba to dodržujte, jinak jí uděláte takovej zmatek … že bych vaším psem být nechtěla. Nic ve zlém, přítel asi o kynologii mnoho neví … a ty možná taky ne, když nevíš, jak na tříkilového psa, s NO děláš co? Stopy, obrany, IPO 1 - 3 , BH … čemu se s NO věnuješ ?
Příspěvek upraven 18.11.11 v 20:39
Zuzko,chodíš s NO na cvičák,porad si s ní úplně stejně…pokud po tobě vyjede,chytit za kůži na krku a bude krotká,vždyt tohle je přeci kouzlo,neuhodit,ale dát hezky najevo,kdo je tady pánem..
Hodně štěstí a pevné nervy
Úplně stejně jako ty velké psy. A proč malá na cvičák nechodí? A rozhodně jí nic neuděláš, když ji plácneš přes prdel, aby věděla, že nesmí
Musíte s stanovit, co smí a co nesmí a to dodržovat, je ještě mladá, takže tvárná ![]()
omlouvám se mala se vzbudila no co se týka vlčáku tak stěma si poradím hravě. Umím pacovat s se psama ale z velkýma plemenama s těma malíma to prostě neumím to je celé, zní to možná divně ale prostě mi to nejde.Na cvičáka chodím každý týden na 4 hodiny.Přítelvi jsem durazně řekla aby psa nebil.Já vím že to zní blbě ale mám zkušenosti pouze s velkými plemeny.Na veterině mi řekl že výchova maleho a velkého plemena je toršku odlišná. Tak prostě nevím jak se kní mam chovat. Ale když říkate že se mám chovat stejně jako k vlčákum tak začnu
Zuzka a verunka 2mesice píše:
omlouvám se mala se vzbudila no co se týka vlčáku tak stěma si poradím hravě. Umím pacovat s se psama ale z velkýma plemenama s těma malíma to prostě neumím to je celé, zní to možná divně ale prostě mi to nejde.Na cvičáka chodím každý týden na 4 hodiny.Přítelvi jsem durazně řekla aby psa nebil.Já vím že to zní blbě ale mám zkušenosti pouze s velkými plemeny.Na veterině mi řekl že výchova maleho a velkého plemena je toršku odlišná. Tak prostě nevím jak se kní mam chovat. Ale když říkate že se mám chovat stejně jako k vlčákum tak začnu
Já myslím, že ta výchova ale bude stejná… Co by tam jako mělo být jinak? A co už je malý pes? Pro mě je malý pes cokoli pod 20 kilo
.
Tak samozřejmě brát v úvahu povahové rysy celkově plemene, pak taky každý pejsek je trošku jiný… ale v globálu prostě nevidím rozdíl mezi výchovou dogy a jorkšíra ![]()
A ti, co ho „vidí“, pak mají protivné agresivní hysterické uňafané potvory ![]()
Zuzi, studuju kynologii a na cvičáku jsme taky denně, jasně, ono výchova každýho psa je odlišná, ale tohleto mi přijde jako základní věc, stanovte si co jo a co ne a snad alespoň ví, co to znamená „nesmíš“ nebo něco takového. Určitě to zvládnete ![]()
Ahoj holky.Potřebuju radu, né že jsem neschoná ale psíše bezradná.Od malička jsem měla jen velké plemena psu Hlavně vlčáka. No ale už na zahradě máme dva, a naše dcerka když kouká na psa tak je unesená.Tak po dlouhé debatě jsme pořídily Bolonského psíka, je jí 5 měsícu. Ale zpátky k tématu jde mi o to že malá bez ní nedá ani ránu zní to nevěřícně ale je to tak..Když je maá v pokoji a čikyna tak se jmenuje pes
Je ole v kuchyni tak malá začne brečet a čikyna začne štěkat, takže hotovej blazinec, jak jsou spolu je to pohoda malá jí taha za srst a pes drží nevadí jí to, a vtom je ten problém.Dneska jsem chtěla malou vít z deky na ruce a pes po mě vystartoval vrčela na mě.No nechápala jsem to, prostě když je pes u malé tak kní prostě nemužu, přítel řikal že jsem jí měla dát přes prdel ale to přece nejde bych jí mohla něco udělat.Další věc je že dělá loužicky ikdyž chodíme pořád ven stejně jí uděla, když malá dostane rohlík nebo tak a spadne jí to na zem tak hned to veme a šup stím do postele. Nemáte některá zvást radu já už nevím co mám dělat. j e to malé plemeno takže vlastně nevím jak na ní děkuju za rady