Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
takhl aby nedošlo k nějakému omylu, výchova všech psů není stejná. ale nezáleží ani tak na velikosti, ale na povaze psa a plemene. Já nevím nic o tom plemeni, co máš. Takže nemůžu říct, ejstli ho lze cvičit stejně jako vlčáka, jestli snese dril.
Nicméně jedna věc je stejná u jakéhokoli plemene. Je to způsob, jakým určuješ postavení ve smečce. To se podle plemen neliší.
Pokud jde o určení postavení, chovej se k tomu malému stejně jako k vlčákům.
no těžko posoudím je ještě štěně, ale pravda je že poslechne nesmíš fuj a podobně jen jí to prostě trvá je prada je ještě malá na cvičákau jsem ale bohužel nikdy nepotkala třeba maltezaka bolonáka a podobně, nevim no pomalu jí začnu učit na to co muže a co ne. Je pravda že se na malou upnula a malá na ní . Něco jsem hledala o tomhle plemeni, je toho docela dost.A navíc je tu ještě jedna věc hodně se bojí každý den chodí mezi lidi mezi psy ale stejně se krčí utíká schovává se.Zkonaktovala jsem rodinu od které jsem si jí vzala a paní říkala že mezi lidi je nebrala takže mi to dá velkou práci jí to odnaučit no bude to běh na dlouhou trat ale podařit se to musí
snad
Sany80s píše:
takhl aby nedošlo k nějakému omylu, výchova všech psů není stejná. ale nezáleží ani tak na velikosti, ale na povaze psa a plemene. Já nevím nic o tom plemeni, co máš. Takže nemůžu říct, ejstli ho lze cvičit stejně jako vlčáka, jestli snese dril.
Nicméně jedna věc je stejná u jakéhokoli plemene. Je to způsob, jakým určuješ postavení ve smečce. To se podle plemen neliší.
Pokud jde o určení postavení, chovej se k tomu malému stejně jako k vlčákům.
A tak zas je rozdíl výchova a výcvik
Ten výcvik je pak už jasné, že nebude stejný u rotvajlera a maltézáka, ale ta základní výchova…