Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ráda bych se zeptala Vás pejskařek,jestli v zimě své pejsky oblékáte,mažete jim packy krémem a jak se o ně v zimě staráte.
Moje fenka v zimě vždycky nosila nějakou bundu nebo kabátek,protože podle veterináře je jezevčík nízko u země a tím pádem je mu i větší zima a navíc nesmí prochladnout na záda(trpí na páteř).
Jenže letos jí bude už 16 a navíc včera začala hárat,tak se bojím,aby i tak neprochladla.Teď je to ještě dobrý,ale až začnou opravdový mrazy
Asi budu muset koupit něco teplejšího.
Děti ještě nemám,tak se zaobírám psem,no ![]()
Jak jsou na tom Vaši pejsci?
Máme na jezevce kabát na sucháč,ale nějak přibral,tak se mu rozepíná
no a packy občas namažeme modrou indulonou.
ahojky, máme králičího hladkosrstého jezevčíka, takže dáváme svetr.
jenže mu stejně vždycky namrznou uši a pak na jaře je má ošklivý, línají mu atd. takže jsem vloni řešila i čepici
,ale moc mu žádná nedrží.
My máme doma Pudlíka a oblíkáme buď pletenej rolák a nebo něco jako kabát s kožíškem. A musím se teď hodně smát, když to po sobě čtu, jak jsou teď pejsci opravdu jak děti pomalu
Ale k botičkám, čepičkám, jsme se ještě nedopracovali a myslím, že to už u nás nehrozí… ale na ty ťapky zatím nic sme nedávali, ale vím že náš pes vždy skáče pomalu na jedné noze, jak ho to chudáka štípe ta sůl…
Tak to jsem ráda,že nejsem sama,co psa obléká.U nás po sídlišti taky choděj vyfiknutý pejsci.Kettynce rostou mezi polštářkama chlupy a když je sníh,tak se jí tam udělá koulička a ona nechce chodit-tak jsem se jí to teď když spala snažila vystříhat.Taky skáče po třech nebo chce nosit,když jí pálí sůl na tlapičkách.
Holky a už jste ty bundy a kabátky vytáhly?
Já před asi třema rokama Kettynce koupila oboustrannou bundu od Pupii asi za tisícovku
jsem chtěla aby byla krásná no
Jo a ty botičky má taky ale nechodí v nich.Když jsem jí je obula,tak nemohla chodit a pomalu ani stát ![]()
mám kavalíry a neoblíkám, stejně lítají jak praštěný tak jim zima není…akorát tlapky pravidelně mažu vazelínou, jinak se jim tam dělají ledový koule mezi prstíkama, a vystříhávám jim chlupy mezi polštářkama, z téhož důvodu:-Dje fakt, že je ale zásadně neberu na ansolený silnice a chodníky, to bych jim taky nějaký botky nebo něco dala, ta sůl je děsná
Od doby, co jsem kokra střihala mašinkou, jsem mu na delší zimní výlety dávala psí bundu na záda. Packy jsem kontrolovala po každém venčení (při mytí člověk hned cítí, v jakém stavu jsou) a na radu veta mazala občas obyčejnou neparfémovanou vazelínou z lékárny. Krémy mi nedoporučil, že to pes líže. A v zimě jsem mu vystříhávala chlupy na tlapkách zespodu ještě pečlivějc, než v létě, aby se mu tam nedělaly zmrazky.
PS: i jsem mu čistila zuby a pravidelně odstraňovala zubní kámen atd.
máme trpasličího pinče a od mala odmítala v oblečku chodit…stála jak postižená a nechtěla jít…ale bohužel hned první zimu nastydla…antibiotika a léčba vůbec nás za tejden stála asi 800,– takže si musela na obleček zvyknout a sice nerada ale už nosí a dokonce v tom i běhá ![]()
jasne, mam rodezskeho ridgebacka a obliekam ho i ked zohnat jeho velkost bol riadny problem ![]()
tu vestu mimochodom v pohode obleciem aj ja ![]()
na labky mu obcas davam vazelinu-na noc, kedy viem, ze uz nebude moc chodit.
mahdalka píše:
Holky vy co mažete,nezmastí vám pak pejsek koberec?
no koberce jsem radši zrušila, protože mastili no. Teď jim teda mažu že na mě i usnou a do hodinky se to vsákne, nebo v zimě jim ty packy namočim do mističky s olejem venku když jdem na procházku, to to aspoň neslížou, ji totiž chutná i ta obyč vazelína:-D
Příspěvek upraven 15.11.11 v 17:19