Jak naučit denní spaní v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2039
13.8.13 20:11

Jak naučit denní spaní v postýlce

Ahoj maminky, mám dotaz ohledně denního spaní. Prcek mi zatím spí přes den dvakrát, ale odpolední spánek už je takový nic moc, nemůže moc usnout. Spí v kočáře, zatím je teplo, tak to nevadí, nemusí být nabalený a vejde se tam. Já bych ho ale chtěla naučit spát přes den v postýlce a zkusit tím i přejít na jeden denní spánek, možná že ty dva už je dost a on i proto špatně odpoledne usíná. No a problém je, že přes ten den se tomu spánku v postýlce usilovně brání. Zkoušela jsem 2× a pokaždé fiasko, dnes hodina a končilo to řevem a následně jsme šli do sporťáku. Postupuju stejně jako večer, to mu zazpívám dvě písničky a on je tuhý (radši, aby mě nemusel poslouchat, asi :-D ) Nemáte nějakou radu, či fígl, jak tu prekérní situaci řešiti? Já vím, každé mimčo je jiné, ale ráda si poslechnu tipy :-D Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
13.8.13 20:16

My jsme malou hodně utahali, posadili do kočáru a když už skoro usínala tak jsme jí přendali do postýlky. Takhle 2× a od tý doby spí jenom v postýlce. Taky jí před spaním dávám do postýlky mlíko ve flašce, ona se trochu „ucucá“ a líp usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.8.13 20:17

To máme podobně…já mám téměř 6ti měsíčního a naučila jsme si ho, že v postýlce se spí v noci..ano, ovoce to přineslo, po položení do postýlky večer usíná sám, bez pláče a téměř ihned, ale přes den spí jen v kočáře na procházce, nebo v kočáře doma postaveném na balkoně :nevim: nebo stačí, když otevřu okno v pokoji a kočár šoupnu k oknu…takže až bude starší, nevím, jak to budem řešit…ale já jsme moc ráda za to skvělé usínání večer, navíc spí celou noc, tak ho přes den nechci dráždit :mrgreen:
Ale ano, jednou to bude muset být jinak, to si uvědomuju :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
13.8.13 20:27

Hmm, tak nad tím taky už nějakou chvíli přemýšlím.
U nás je to stejné, večerní usínání pohoda, někdy si chvíli pořve, ale to spíš zkouší, jindy lehne a spí. Jen ráno, když se vzbudí mezi šestou a sedmou, nechám ji cucnout si mlíka a už ji nechávám u sebe, usíná hůř, ale ještě pak do půl deváté chrní. Jinak spí a usíná v postýlce (budí se na mlíko ještě tak 2-3×). Přes den zásadně v kočáře. Musím teda uvozit. Když byla menší, dávala si tak čtyři půlhodinky (víc bohužel nespí, jen opravdu výjimečně si dá delší spánek), teď v deseti měsících už jsou to jen dvě až tři.
Starší mi spala zhruba stejně, jen i večer jsem uspávála. Jednou denně se naučila spát až po roce a teprve nějakou chvíli po odstavení, zhruba v roce a půl, jsem ji učila usínat přes den i v noci v postýlce. Musela jsem ležet u ní, ale šlo to. Netuším, co provedu s mladší a jejím denním spaním. Zatím ji nechávám, venku je teplo, ale v zimě se mi teda určitě nebude chtít ji navlíkat a chodit trajdat s kočárem jen tak, abych ji uspala :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
13.8.13 20:29

Uspím miláčka u mě v posteli, lehnem si spolu a zpívám mu, povídám pohádku a když usne přendám do postýlky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.8.13 20:50

Stálo nás to asi 14 dní řvaní, ale nakonec se to podařilo. Syn taky usínal jen v kočárku dokud nepřišlo odnaučování kvůli uvolnění kočárku pro mladšího sourozence. Začala jsem ukládat do postýlky, já si lehla vedle do postele a dohlížela. Takže utěšování, neustálé pokládání, držení za ručku, ale opravdu to během 14 dnů přineslo výsledek. Důležité bylo, aby byl syn opravdu na spaní.
U dcerky to bylo nutné zas kvůli těm šíleným vedrům. Nechtěla jsem ji dávat ven do kočárku a taky mně z něj začala vylézat. U ní to snad ani tak dlouho netrvalo. Ale postup byl stejný. Upozorňuji, že ale nešlo o vyřvání, kdy bych je nechala ať si ječí. Byla jsem s nimi, hladila, uklidňovala…
Tak ať se brzo zadaří! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
13.8.13 20:51

Já malého od malinka dala do postýlky a šla pryč. Takhle se naučil hezky spinkat i po obědě. Jednu dobu měl období, kdy řval a řval. Jen jsem tam zašla, řekla hají a spinkat, dala cumel. Sice trvalo i hoďku než usnul, ale pak to vzdal. Od té doby zas usíná hezky sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
13.8.13 20:54

Dcera byla taky zvyklá spát jen v kočárku. Ale v zimě, když jí byl rok, jsem se rozhodla, že je na čase spát v postýlce. A zároveň tím taky přešla na jedno spaní.

Dostala oběd, chvíli jsme si v obyváku četly, pak jsem ji dala do postýlky v ložnici, lehla jsem si taky (měla jsem postýlku hned u postele), dala jsem ji ruku a zpívala jsem to, co večer.
Když si stoupla, položila jsem ji a opět zpívala. Jakmile si stoupla více než 3×, „demonstrativně“ jsem odešla s tím, že přijdu, až bude hajat. Po chvíli jsem se vrátila, většinou už pak usnula. Pokud si opět stoupala, vzala jsem ji cca na půl hod do obyváku, četli jsme a když jsem viděla, že je opět unavená, celý postup se opakoval. Ale nikdy jsem nedovolila, aby usnula vyčerpáním v obyváku u knížky, musela vědět, že se spí v postýlce.

Po pár dnes vydržela ležet a usnula do 5ti min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 20:55

@PetrušeKl no u nás na denní spaní žádné zpívání nic, dám ho do postýlky, on si vezme medvěda, zatáhnu mu a řeknu mu ať si odpočine a jdu pryč.
Buď to zabere, nebo ho vyndám a nespí no. Většinou to ale zabere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
13.8.13 20:56

@Lo u 6ti měsíčního nedělej závěry, to se ještě párkrát změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
13.8.13 21:24

@PetrušeKl, to ses mela zaptat pred rokem a treba ja bych ti rekla, at hlavne neuspavas dite v kocarku :( ted ho to proste budes muset odnaucit a podleme to jinak nejde nez proste polozit nebo jak pisou holky utesovat, ale vydrzet a on se to za nejakou dobu odnauci.
Ja jsem si tady na to vzdycky dala majzla, ale pak je blby, ze nikam ke konci poledne nemuzem, aby neusnuly, necham vyspinkat v postylce a nekam muzem vyrazit az tak kolem 15.00, ale pored je to lepsi nez nekde trajdat s kocarem a uspavat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.8.13 22:08

@PetrušeKl … našemu malému je 23 měsíců a přes den chce spát jedině v kočáře :-). Spí jen po obědě a to cca 3 hoďky. Občas se stane, že usne na gauči, ale to už musí mlít z posledního, pak ho přenesu do jeho postele :-) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
14.8.13 09:22

@paja88 no jo, to se sice hezky řekne, ale hůř dělá. Taky jsem říkala, že budu mladší učit spát v postýlce přes den od malička. Nejdřív jsem měla dole jen kolíbku, tam sice nějaký ten týden usnula sama, ale pak se musela stejně uhoupat. Trápit řvaním jsem takhle malinký miminko teda nechtěla. No, a pak jsme vytáhli postýlku, tam teda většinou usnula dopoledne, ale bylo to s řevem. Odpoledne už to nehrozilo. Jednu dobu takhle spala na mě na gauči. Já v polosedě, dítě na hrudi, a jak byla spokojená :mrgreen:. Nechala jsem ji tam usnout a pak dala do postýlky, ale to spala tak dvacet minut, takže k ničemu. Jen u chlapa, když měl týden dovolenou, vydržela takhle chrnět i dvě hodiny.
No, a hlavně, já jak mám starší dítě, potřebuju být trochu v pohybu. Do školky, ze školky (po prázdninách už do školy a ze školy), nakoupit atd., s malou jezdím plavat, občas někam na výlety, tak nemůžu čekat, až se madam milostivě vyhajá v postýlce. Tak doufám, že bude přizpůsobivá, naučí se spát v postýlce, ale stále jí nebude dělat problém vyspat se v autě, v kočáru. Jinak já uspím a postavím kočár před okno, půl hodiny nechodím, to bych teda už asi utnula dávno, kdybych s ní měla lítat po celou dobu jejího spaní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
14.8.13 09:30

Tak zrovna řeším stejný problém s 10 měsíční dcerkou. Teda s tím rozdílem, že od doby, kdy sedá - a to je od 8. měsíce už nechce spát ani v kočárku - což kdysi spinkala jedna báseň. Je zvědavá a musí všechno vidět, tak je ospalá, unavená, pobrekává, ale lehnout ani náhodou! Takže uspávám dopoledne a po obědě většinou u prsa kojením. To chci ale také pomalu odbrourat, ale netuším zatím jak.
Pokčám si na další rady a tipy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
14.8.13 10:36

@paja88 Já se přiznám, že na spaní v kočáře u mimin nevidím nic špatného. Máme barák, funkční babičku, takže buď jsem postavila k francouzskému oknu a doma něco dělala, nebo si ho vzala babička a četla u něj knížku. Dítě bylo od malička hodně na vzduchu a to si myslím, že je potřeba.

Nicméně, problém trochu je, že od doby, kdy se sám odstavil mi nevezme žádné mlíko, takže že bych mu šoupla lahev a on se u ní ududlal nepřichází v úvahu. Já vím, že bych asi měla vydržet, dokud tam neusne, ale on pak spustí hysterický jekot, zalyká se, dáví a to prostě nepřejde, když ho tam budu držet. A když ho vezmu dolu a nenechám ho vůbec spát… No to by byl mazec do večera… Já mám ještě jeden domácí kočár, takže kdyby bylo v zimě nejhůř, může spát v něm, ale já bych fakt chtěla, aby spal v té postýlce… Možná, že bych měla zkusit ten jeden spánek denně. Bude už vyřízený a usne spíš, než když není úplně unavený… Od kdy vám spaly děti jen jednou denně?? Nebo respetkive, je těch 13 měsíců tak akorát pro zavedení jednoho spánku? Vím, že každé dítě je jiné, zajímá mě jen váš názor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí