Jak naučit denní spaní v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5203
14.8.13 10:51

@PetrušeKl, nic spatneho na tom samozrejme neni, to je jasne, ja jen predavam dal svoje zkusenosti ze 3 deti…

Me vsechny deti zacaly spat jednou denne pomerne brzy, i dvojcata ted uz spi jednou denne a to uz asi 2 mesice, ale je pravda, ze spi rano do tech 7.30, pak jdou spat okole 11.30 a spi tak 2 hodiny a vecer jsou zase pekne unaveny, takze jsou rady, ze uz je dam v 19.30 do postylky a spinkaji :palec:
Taky mi brecely, to je jasny, ale vzdycky jsem je vzala, pohoupala zase zkusila dat do pos :potlesk: ylky a tak porad dokola, az je to preslo. Nikdy jsem svoje deti nenechala uplakat! Samozrejme, ze to chce dudlik nebo palec, muchlaci decku nebo hracku a poslouchat nejaky zvuk nebo pisnicky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
14.8.13 11:11

Tak Anička spinká - řev se konal, unavená byla, hodila jsem ji do spacího pytle, dala do velké postele, nabídla flašku - ani náhodou, řev, řev, řev, tak jsem ji ukojila, to byla tuhá do 2 minut - ani ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
14.8.13 11:14

@PetrušeKl Já taky rozhodně nevidím na spaní v kočárku nic špatného. Malá tak do 8 měsíců spala 2× /někdy i 3× denně/, nádherně v něm usínala, a jak píšeš, byla na vzduchu. Máme velkou zahradu, spoustu stinným míst, bydlíme na vesnici, přímo v podhůří Beskyd, takže super vzduch. Jen od doby, co začala sedět, je krize, protože chce prostě koukat kolem a nechce v něm ležet. Navíc usínala v kočárku rychle, a já pak šla domů nebo na zahradu něco dělat. Idylka. Kde jsou ty časy :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
14.8.13 11:15

@paja88 jasně, chápu, díky za rady a za postřehy. Zkusím najet na ten jeden denní spánek. Když chrupe ráno do sedmi, tak by to nemusel být problém, ale když mi straší od půl šesté, to nevím, jak do poledne vydrží. Dneska jedeme na výlet, tak to ještě řešit nebudu, uvidíme zítra :-) To je vždycky takový hloupý, když člověk dělá tomu prckovi nějakou změnu, než si na to zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
14.8.13 11:17

@Kájín no to mi chvíli povídej! To byla pohodička, ale teď dopoledne sice krásně usíná, ale odpoledne dělá ofuky i v tom kočáře… Člověk si zpětně říká, jaká to byla pohoda, když to byl ještě malý piškůtek, ale kdyby mi to tehdy někdo řekl, poslala bych ho do háje :-) To se zase řešilo kojení, prdíky a člověk se těšil, až robátko vyroste :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
14.8.13 11:21

@PetrušeKl Každé období má prostě svoje. teď je zase úžasná, jak už si hraje, vnímá, mudruje…ale zase hůře usíná. Marné, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.8.13 13:43

Přechod na jeden spánek jsme řešili postupně asi 3 týdny. Odpoledne hrozně blbě usínal, třeba hodinu. Posunula jsem mu tedy dopolední na v podstatě čas oběda a obědval potom, třeba ve dvě. Postupně vydržel dýl, jak si zvykal a nakonec jsme se dopracovali k posunu až po obědě, ovšem s tím, že obědval kolem 11-11:30.

Přes den pořád jedině v kočáru, koupila jsem dokonce na bazaru tu starou obrovskou Libertu, bo už mu trčely nohy :oops:. Nakonec se do věci vložil tatínek a o víkendu ho zkusil uspat v postýlce, když jsme ho dopo hodně utahali. Povedlo se mu to, prostě u něj seděl, hladil ho (bo je s prckem mnohem míň času, má mnohem víc trpělivosti ;-) ). V neděli taky usnul s tatínkem. V pondělí jsem měla strach, že ne, ale povedlo se. A bylo vyhráno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
14.8.13 20:39

@Clementine Tak u nás večer uspává jedině tatínek. Ale přes den se prostě po mě sápe, protože ze mě cítí mlíko. Snad se také jednou dopracujem k normálnímu uspávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
16.8.13 07:33

@Clementine Díky za tipy, to zní velmi rozumně. Já jsem dneska lehla s rýmou jako trám (lehla rozuměj, že se tu ploužím, lehnout si nemůžeme, že??:-)) Takže to ještě odložím, dokud nebudu fit. Ale je to fakt potřeba, protože odpolední usínání už je megaopruz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí