Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
tak tohle jsem také řešila, jakmile malá začala dostávat příkrmy. Jelikož jsme od narození na UM, tak přikrmovat jsme začali od 4 měsíce. No, doktorka mi doporučila ať ji dávám vodu. My vyzkoušli vodu, čaje šťávy no a nakonec světe div se nejvíce je malá ochotná pít ředěnou přesnídávku. Má jí tedy hodně naředěnou lžičku do 100ml vody. Taky odmítala pít z láhve, přitom mléko takhle dostává i dneska. Nejlepší je pro ni hrneče ideální je nekapající. Protože ze začátku si sním spíš hrála než pila.
Teď vypije tak 100ml - 200ml za den.
Máme jiný problém za dva měsíce jsme se v zelenině nedostali dál jak na 70g a to je max. pravda ježe do nedávna snědla dvě lžičky a pak řev.
Achesa a Anička za 2dny 6 měsíců
Ahoj,tento problem som riesila aj ja.Tobias je stale kojeny a od pol roka sme zacali davat uz nejku tu prvu papu ale cajik,vodu,UM som don nedostala.Nechcel flasku ani vidiet.Skusala som niekolko druhov a nic.Az koncom 8mesiaca vzal na milost Avent flasku so savickou a zacal pit cajik od Hipp.Moc tomu neda niekedy vypije len 50ml za den.Maximum tak 100ml ale to fakt malokedy.Myslim,ze kd je kojeny asi ma tekutin dost.Urcite by vypil viac ak by mu to nestacilo.Urcite sa casom rozpije ked zacne viac papat.
Ahojky, naše Alice taky měla období, kdy nechtěla kromě kojení vůbec nic pít, tj. zřejmě jí to stačilo, jakmile jsem přestala kojit, začala víc pít. Avent nekapající hrnek mi odmítla, teď pije z nekapajícího hrnku Tupperware, ze kterého je sání asi nejlehčí. Je to totiž na primitivním principu - pítko má pouze rozřízlý prostředek -doporučuju!!!